Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ζητείται σταθερότητα..


Ο #ζίο_7 καταπιάνεται με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Ολυμπιακού κι εξηγεί για ποιό λόγο δεν συντρέχει (ακόμα) σοβαρός λόγος ανησυχίας.   


Ο Ολυμπιακός έκανε τη τέταρτη ήττα του στα τελευταία πέντε ματς και σε εφτά συνολικά στη euroleague και πλέον βρίσκεται εκτός οκτάδας..όμως αυτό Νοέμβρη μήνα δεν λέει τίποτα. Οι ερυθρόλευκοι εκάναν ακόμα μια μέτρια εμφάνιση και σε αυτη τη διοργάνωση δεν συγχωρείται τίποτα ειδικά απ΄τις τοπ ομάδες. Η επίθεση πάλι κόλλαγε ο Μιλουτίνοφ ήταν πάλι ''σαν τη καλαμιά στο κάμπο'' μιας και ο Λεντέι έπαιξε στο ''4'', η ομάδα πάλι δεν μπόρεσε να κράτησει μια μικρή-έστω-διαφορά 8 πόντων που έχτισε και κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι λόγοι που τελικά το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στους Τούρκους? Οι διατητές έπαιξαν ξεκάθαρα Φενέρ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά το φάουλ που δίνουν στον Γκος πάνω στον Σλούκα για τρείς βολές είναι πραγματικά εφεύρεση. Ο Κώστας ευστόχησε και στις τρείς και στην αμέσως επόμενη φάση με τη ψυχολογία στα ύψη βάζει ένα τρίποντο ''αλα'' Σπανούλη και διαμορφώνει το 69-73.

Προσοχή. Δεν λέω οτι οι ερυθρόλευκοι έχασαν μόνο απ΄τους διαιτητές αλλά αυτοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης.   
                         
Μερικές σκόρπιες σκέψεις και συμπεράσματα αντί επιλόγου μετά απο αυτό το αρνητικο 3-4 για τον Ολυμπιακό:

-Ο Μπλάτ έκρινε εκείνη τη στιγμή σωστό στη τελευταία επίθεση να μη μπεί ο Σπανούλης και να το πάρει πανω του ο Γκος. Σωστό λάθος έτσι έκρινε εκείνη τη στιγμή κι έτσι έκανε. Για να πάρει μια τέτοια απόφαση όμως δείχνει πόσο μεγάλος κόουτς είναι. Άλλωστε στη συνέντευξη τύπου το πήρε πάνω του και είπε οτι ήταν προσωπική επιλογή η μη χρησιμοποίηση του αρχηγού στη τελευταία επίθεση.                                                        
-Ο Ισραηλοαμερικανός προπονητής δεν είναι..τυχαίος και βλέπει και τα κένα στο ρόστερ και αυτούς που δεν του κάνουν τη δουλειά.Επομένως οι αλλαγές στο ρόστερ-άμα και όταν κρίνει ο ίδιος-στην ώρα τους.    
-Σε συνέχεια του παραπάνω ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς με 2 προσθήκες στη μέση της χρονιάς άλλαξε την... ιστορία του Ολυμπιακού.Υπομονή λοιπον.                      
-Η Φενέρ τη χρονιά που κατέκτησε την ευρωλίγκα (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) πάλευε μέχρι το τέλος να μπεί στην 8άδα..    
-Το πλεονέκτημα της έδρας πλέον δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο.Το διαπιστώσαμε άλλωστε απο πρώτο χέρι και πέρσι και πρόπερσι με Ζαλγκίρις και Εφές αντίστοιχα. Εξαίρεση αποτελεί η Τσσκα που είναι σημαντικό να μην πέσεις πάνω της στα διασταυρώματα της 8άδας.                     
-Με δυο νίκες στη ''διαβολοβδομάδα'' που έρχεται με Μπάγερν έξω και Ρεάλ μέσα οι ερυθρόλευκοι θα 'χουν ρεφάρει το αρνητικό σερί που τρέχουν αυτή τη στιγμή.                 
-Δυο ήττες στις λεπτομέρειες με Τσσκα και Φενέρ..πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η μπίλια είχε κάτσει στο κόκκινο..                                                  
-Το πιο σημαντικό ίσως ζήτημα της ομάδας αυτή τη στιγμη? Η έλλειψη σταθερότητας. Μια του ύψους μια του βάθους.Αν ελαχιστοποιηθούν τα νεκρά διαστήματα θα δούμε ωραία πράγματα.Ζητείται σταθερότης λοιπόν.. 

Υ.Γ: Ο Ολυμπιακός ΤΩΡΑ χτίζεται... Στήριξη χρειάζεται και υπομονή απ'όλους.

2 σχόλια:

  1. Θελω να κανω μια ερωτηση. Και σε σας τους bloggers,και στους υπολοιπους Ολυμπιακους, και γενικοτερα σε οποιον ξερει εστω και στοιχειωδη πραγματα απο μπασκετ.
    Εστω οτι εμπαινε το τελευταιο σουτ.
    Ή εστω οτι κατα τυχη νικουσαμε χτες.
    Θα τονιζατε ολοι(και πρωτος εγω) τις χτυπητες αδυναμιες της ομαδας μας, ή θα στεκοσασταν ολοι(παλι πρωτος εγω) στην ψυχη, το μεταλλο αυτης της ομαδας, τους εμβληματικους αρχηγους, τα οποια καλα στοιχεια που βγαζει στο παρκε, τον μεγαλο προπονητη που εχουμε στον παγκο και στην (υποθετικη) νικη τακτικης εναντι στον ανεκδιηγητο;
    Ή μηπως η (υποθετικη παλι) νικη θα εκρυβε τα προβληματα κατω απο το χαλακι, οπως τα 3π. του Σπανουλη το 2016;
    Προσοχη. Δεν αμφισβητω τα παραπανω. Η ομαδα μας ΚΑΙ φετος εχει δυνατοτητες, θελει ομως χρονο μια αλλαγη προπονητη,μισου ροστερ κ.α.
    Χτιζεται απο την αρχη ο ΘΡΥΛΟΣ οπως χτιζοταν το 2011. Θελει χρονο, υπομονη και στηριξη.
    Θα ηταν, εκτος απο αφυσικο, και αποτροπαιο να ημασταν ηδη εντος φορμας. Καλυτερα μετριο ξεκινημα,και μεσα τα κεφαλια μεχρι τελους.
    Περσυ που ολοι λεγαμε(μεχρι και οι προεδροι) παμε βελιγραδι, να το σηκωσουμε και τετοια, ειδατε πως εξελιχτηκε η χρονια.
    Και μην ξεχναμε. In Blatt we trust.
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο καλημέρα. Πολύ σωστή η τοποθέτηση σου! Συμφωνώ σε όλα. Αν κερδίζαμε σίγουρα δεν θα ξεχνάγαμε τα προβλήματα. Αν μας διαβάζεις θα το ξέρεις πιστεύω πως ειδικά φέτος ουρλίαζουμε πως η ομάδα θέλει ΧΡΟΝΟ! πάντως προχθές ο Ολυμπιακός άξιζε να κερδίσει εδώ που τα λέμε... Αντιδραστικός

      Διαγραφή