Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Βγάζει γόυστα...


Ο Ζίο_7 καταγράφει το τι έγινε χθες στη Fernando Buesa arena, στέκεται σε μικρές αλλά καθοριστικές λεπτομέρειες που έκριναν τον αγώνα και καταλήγει στο συμπέρασμα οτι αν και πολύ νωρίς η ομάδα του Μπλατ βγάζει αν μη τι άλλο γουστα...

                                                        
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει και απ τη Βιτόρια με το διπλό σε μια έδρα οπου οι big-three της Euroleague (Ρεάλ,Φενέρ,Τσσκα) δεν κοιμούνται ήσυχοι οτι θα περάσουν απο ΄κει αλώβητοι. Στο 2-0 πλέον οι ερυθρόλευκοι και ατενίζουν το μέλλον τους στη διοργάνωση με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους που και με την ορμή του κόσμου ήθελαν να το εξαργυρώσουν σε μια απόσταση ασφαλείας.Ο Ολυμπιακός ακολούθησε στο σκορ απο κοντά με στοχευμένο μπάσκετ και πολύ σωστές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση. Απόρροια αυτού ήταν να πάρει το προβάδισμα και ουσιαστικά να μην ξανακοιτάξει ποτέ πίσω.Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του κόουτς Μπλατ έβρισκε σκορ απο παντού (μακρινά σουτ,drive,παιχνίδι στο low post κτλ) ΑΛΛΑ τη διαφορά την έκανε ο Μιλουτίνοφ ο οποίος μάζεψε 5-6 φορές τα ''σκουπίδια'' είτε απο άστοχα σουτ 3 πόντων τα οποία με follow μετέτρεψε σε καλάθια είτε έπειτα απο επιθετικό ριμπάουντ τα οποία έγιναν έυκολοι πόντοι ή κερδίζοντας φάουλ κάτω απ τη ρακέτα. 

Γενικά χθές ο Σέρβος ήταν ανίκητος κάτω απ'το καλάθι κάνοντας τον άνθρωπο των Spurs που βρέθηκε στο γήπεδο να τρίβει τα χέρια του απο ικανοποίηση.Η συνέχεια του ματς είχε πρωταγωνιστή απο πλευράς Ισπανών τον Σενγκέλια μιας και δεν είχε αντίπαλο καθ'όλη τη διάρκεια του μάτς αλλά και τους ερυθρολεύκους με απλό γρήγορο και σωστό μπάσκετ συνεχώς να ανοίγουν τη ψαλίδα της υπέρ τους διαφοράς.

Το σάλπισμα της αντεπίθεσης το έδωσε ο Γκρέιντζερ με ένα τρελό buzzer beater στο τέλος της τρίτης περιόδου οπου η διαφορά απ τους 18 πόντους έπεσε στους 15. Η Μπασκόνια πίεσε σε όλο το γήπεδο βρήκε εύκολους πόντους μπήκε κι ο κόσμος στην εξίσωση και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τη διαφορά πλέον στο +3 για τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν τις επιθέσεις των τελευταίων 2 λεπτών με ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟ τρόπο κι έτσι βγήκαν ατσαλάκωτοι απ την Fernando Buesa arena και με άλλη μια νίκη στο σακούλι τους.Πάμε όμως να δούμε τα στοιχεία εκέινα που τελικά έγυραν τη πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών: 

  • Οι προπονητές συνήθως λένε οτι για να έχει πλουραλισμό η επίθεση μιας ομάδας και ταυτόχρονα ισορροπία και να μην είναι μονοδιάστατη θα πρέπει οι προσπάθειες 2 πόντων να είναι διπλάσιες απ'αυτές των τριπόντων.Ε,λοιπόν ο Ολυμπιακός τελείωσε την αναμέτρηση με 23/37 δίποντα και 7/19 τρίποντα! Μιλάμε για την απόλυτη ισορροπία. 
  • Οι τελευταίες επιθέσεις των ερυθρολεύκων ήταν στοχευμένες με σωστή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και κίνηση όλων των παικτών ώστε να βρεθεί η έξτρα πάσα για τον ελεύθερο παικτη.Και όλα αυτά με 120'' να απομένουν και τη μπάλα να καίει. Είναι πολύ σημαντικό το οτι η ομάδα είχε προσήλωση στο πλάνο του προπονητή τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν κι έπαιξε με υπομονή στα τελευταία λεπτά και δεν έψαχναν όλοι τον Σπανούλη να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά.  
  • Το αναφέραμε και παραπάνω:Τα ''σκουπίδια'' που μάζεψε ο Μιλουτίνοφ προσφέροντας πολύτιμους πόντους ή ανανέωση των επιθέσεων σε ένα σημείο που ακόμη η διαφορά ήταν εύθραυστη.
  • Το σπουδαίο μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός στα 3 πρώτα δεκάλεπτα και του επέτρεψε να χτίσει μια διαφορά ακόμη και 18 πόντων.Πλουραλισμός στην επίθεση,άμυνα που δάγκωνε, εύκολοι πόντοι σε πρωτεύων αλλά και δευτερεύων αιφνιδιασμό και πολύ καλό διάβασμα της κάθε φάσης. Το λάθος που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν το γεγονός οτι αποφάσισε να παίξει πολύ νωρίς με το χρόνο κι αυτό παρ'ολίγον να το πληρώσει. Τέλος καλό όλα καλά όμως..                                                             
Εν κατακλείδι οι ίδιοι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2/2 σε έδρες δύσκολες που πέρυσι τον είχαν πληγώσει αρκετά παίζουν κατά μεγάλα διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ βγάζοντας..γούστα οπου οι φίλαθλοι του είχαν καιρό να δουν και ''αγόρασαν'' ακόμη περισσότερο χρόνο δουλειάς και προπόνησης οπού αυτό το διάστημα είναι και το σημαντικότερο.


Υγ: "Ελάτε να βγούμε το βράδυ της Παρασκευής και να αφήσουμε τις καρδιές μας στο παρκέ'' .Το κλείσιμο της ομιλίας του κόουτς Μπλατ στα αποδυτήρια μετά τη χθεσινή νίκη στη Βιτώρια.Ο άνθρωπος εμπνέει..

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βριζεις ρε γαμημενε βαζελε γαμω τη μανα σου πουτανας γιε.
      Baltim13 εισαι πουτανας γιος.
      Antikeimenikos7

      Διαγραφή