Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Αρχηγός μίλησε. Ας τον ακούσουμε...



Πριν λίγα λεπτά ο Βασίλης Σπανούλης, αυτή η εμβληματική φιγούρα του συλλόγου, μίλησε για τις επικείμενες μάχες της ομάδας, αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής με τη Ρεάλ. Και όταν μιλάει αυτός ο παίκτης, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τον ακούει με προσοχή. Stouk


Από τα λεγόμενά του (θα τα διαβάσετε αναλυτικά σε όλα τα sites) έγινε σαφές σε όλους μας ότι η ομάδα είναι πλήρως συγκεντρωμένη και παθιασμένη για το 3/3. Μπορεί να έγιναν λάθη, πολλά πράγματα να στράβωσαν και να φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά ο Σπανούλης εγγυήθηκε για το ότι όλοι στην ομάδα θα πέσουν (αν πέσουν...) μαχόμενοι.

Για τις μέχρι τώρα κακές ήττες αλλά και για το ενδεχόμενο αποτυχίας πρόκρισης, ο Βασίλης επεσήμανε το προφανές: Ότι δεν γίνεται κάθε χρονιά να σου βγαίνουν όλα και θα έρθει η στιγμή που δεν θα κάτσει η μπίλια σε σένα.

Επίσης, έκανε έκκληση ο κόσμος να στηρίξει και να χειροκροτήσει την ομάδα Ο, ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ. 

Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν γίνεται να ζητάς από αθλητές και προπονητές να είναι αλάνθαστοι ή να πετυχαίνουν συνεχώς. Ακόμα και αν εν τέλει πετυχαίνουν, είναι λάθος να απαιτείς από αυτούς την τελειότητα.

Φυσικά και σε περίπτωση αποτυχίας, όλοι θα κριθούν για τα λάθη που έκαναν. Και ο κόουτς, και οι παίκτες, ακόμα και ο Σπανούλης. Που για να μην ξεχνιόμαστε, χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός θα ήταν μια Λαμποράλ ή μια Εφές στην Ευρωλίγκα και όχι η πιο πετυχημένη ομάδα της τρέχουσας δεκαετίας.

Άλλο, όμως, η κριτική και άλλο η απαξίωση. Προφανώς και αυτό ζήτησε και ο Σπανούλης. Να κριθούν μεν, αλλά όχι να απαξιωθούν.

Ο ίδιος (μιας και μιλάμε γι αυτόν) επέλεξε να μείνει στον Ολυμπιακό μετά από ένα καλοκαίρι (2011) που το πλούσιο οικοδόμημα διαλυόταν και το πράγμα θα γινόταν πιο γήινο. Ο ίδιος επέλεξε να μείνει στον Ολυμπιακό (2013) μετά από τη σεζόν που έγινε το back to back, αλλά και η ταπεινοτητική σκούπα από τον ΠΑΟ. Κάλλιστα θα μπορούσε δηλαδή να έφευγε (για περισσότερα χρήματα, αλλά και πιο μεγάλα budjet), αλλά εκείνος έμεινε.

Άρα στον V-Span αρέσουν τα δύσκολα. Και σχεδόν πάντα τα καταφέρνει. Ας ακούσουμε, λοιπόν, αυτά που είπε και ας τα τηρήσουμε.

ΥΣ: Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 20 χρόνια, μέσα στα οποία ήταν σχεδόν στην αφάνεια, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του αποκλεισμού.  Δηλαδή τι να πουν και αυτοί ρε παιδιά, που έχουν και 5πλάσιο προϋπολογισμό από τον Ολυμπιακό;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου