Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μια νίκη πολύ μεγαλύτερη από ότι δείχνει!

Σε ένα ψυχοφθόρο ματς, που μπορούσε να χάσει πολλά και λίγα να κερδίσει, ο Ολυμπιακός υπέταξε με 73-64 τους "ξυλοκόπους" της Ζαλγκίρις και του Σάρας, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για το πολυπόθητο πλεονέκτημα! Οι απουσίες των Παπαπέτρου, Γιανγκ και η σαφέστατη ανετοιμότητα των Σπανούλη και Μάντζαρη δεν κόστισαν στον Ολυμπιακό, που είδε τον διαστημικό Πρίντεζη (17π. , 10 ριμπ.) να τον οδηγεί στην νίκη. Γράφει ο spanios


Ακόμα και οι Cavaliers με 64 πόντους στο ΣΕΦ δεν θα νικήσουν τον Ολυμπιακό.
Δεν θα μπορούσε να το κάνει η μαχητική και σκληροτράχηλη Ζαλγκίρις, που έβαλε τα σουτ -επιθανάτιους ρόγχους, που την κράταγαν στο ματς μέχρι το 35'.
Εκεί μίλησε ο Σπανούλης και ο Λοτζέσκι και η μπουγάδα καθάρισε, σε ένα ματς που έμοιαζε πως δεν θα τελειώσει ποτέ, λόγω του πολύ κλειστού ρυθμού και την απουσία θεάματος.

Ο Σφαιρόπουλος δεν τολμούσε να ξεκουράσει τον Πρίντεζη, ο οποίος εν τη απουσία του Παπαπέτρου, έβλεπε τον Αγραβάνη να παίζει για.. τον αντίπαλο, σε άμυνα και επίθεση.
Οι Σπανούλης και Μάντζαρης έπαιξαν 24' και 21' αντίστοιχα (ο Βαγγέλης ήταν και χαρακτηριστικά άστοχος, με 0/4 στο τρίποντο) και οι Γουότερς και Γκριν που κλήθηκαν να μπουν στα παπούτσια τους "χαθηκαν" στις τανάλιες των Λιθουανών.
Ο μεν Ουότερς με τους 8 πόντους κράτησε τον Ολυμπιακό στο άχαρο 2ο δεκάλεπτο και πάλεψε πολύ σε χειρισμό (κανένα λάθος) και δημιουργία (highlight η alley hoop πάσα στον Λοτζέσκι), ο δε Γκριν με μόλις 3 πόντους σε όλο το ματς, μάλλον άφησε την αίγλη του στο παγωμένο Καζάν και την μεγαλειώδη εμφάνιση του επί της Ούνιξ.

Οι Μπιρτς και Μιλουτίνοφ άντεξαν στα μεγάλα κορμιά των Λιθουανών και ειδικά ο Σέρβος δείχνει να γίνεται απότομα "άντρας".
Επιβλητικός στην άμυνα και γρήγορος στις περιστροφές ο Νικόλα είναι έτοιμος για ενεργό πλέον ρόλο στο rotation.

Λοτζέσκι με 12 πόντους και 2 πολύ καθοριστικά τρίποντα και ο Πρίντεζης όπως γράψαμε στον πρόλογο με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 30 στο σύστημα αξιολόγησης κράτησαν τον Ολυμπιακό με βραχεία κεφαλή μπροστά στο σκορ μέχρι το 37', όπου ο Σπανούλης πήρε τα κλειδιά και με τρίποντο μαχαιριά για το +10, τελείωσε το ματς.

Για άλλη μια φορά έτρεξε σε κάθε γωνία του γηπέδου ο Παπανικολάου, χωρίς να έχει όμως ρυθμό στην επίθεση, κάνοντας μια "κολασμένη" τάπα στον Λίμα σε αιφνιδιασμό στην φάση της βραδιάς.

Με 15-13 ασίστ οι δυο ομάδες απέδειξαν πως δυσκολεύτηκαν στην δημιουργία, εξ ου και το χαμηλό σκορ αλλά και το ανύπαρκτο transition.
Ο Σάρας με σαφή εντολή για ξύλο, αγκώνες και.. σφεντόνες κατάφερε να κοιμίσει τον Ολυμπιακό που κατάφερε όντας λαβωμένος να πάρει μια σημαντική νίκη που με 16-6 ενεργητικό τον στρογγυλοκαθίζει στην τριάδα.
Πρώτη η Ρεάλ με 17-5 και δέυτερος μαζί με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός.
Στις -2 νίκες πλέον η Φενέρ και στις -3 ο ΠΑΟ, με σκοπό πλέον την πρώτη τριάδα που λογικά θα ρίξει Ζοτς και ΠΑΟ σε μια μεταξύ τους διασταύρωση - θάνατο της αλεπούς.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πόλη και τον Ζοτς, για ματς τελικό πιο πολύ πλέον για τους Τούρκους.
Η Φενέρ έχασε σήμερα από την Νταρουσάφακα και σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό, αποχαιρετά οριστικά την τριάδα και βλέπει το πλεονέκτημα να κλυδωνίζεται.
Μια τέτοια περίσταση ο Ολυμπιακός που σε τέτοια ματς συνήθως μεταμορφώνεται, μπορεί να την εκμεταλλευτεί.

Για την ιστορία το πρόγραμμα του Ολυμπιακού με δυο σερί εκτός σε Φενέρ και Μακάμπι, αλλά και εκτός έδρας μάχες σε ΤΣΣΚΑ, Εφές και Ερυθρό, , δεν σηκώνει χαρές και πανηγύρια.
Στο ΣΕΦ οφείλει να κάνει το απόλυτο με Γαλατά, Ρεάλ και Νταρουσάφακα και να ψάξει 2 διπλά σε 5 εκτός.
Η τριάδα δεν θα χαθεί έτσι. Το πλασάρισμα φαίνεται πως θα κριθεί στο Round 29 με τον Ολυμπιακό να παίζει στην Εφές (θα είναι αδιάφορη ή θα παλεύει για πρόκριση;;), η ΤΣΣΚΑ θα παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Superfoods και η Ρεάλ θα υποδέχεται την Φενέρ!

Πολύ ψωμί λοιπόν ακόμα και κανένα περιθώριο λάθους, οπότε είναι σαφές πόσο σημαντική νίκη ήταν η σημερινή!


2 σχόλια:

  1. Όντως πολύ σημαντική νίκη Spanios, με δεδομένο ότι το τελείωμα της regular δεν αποκλείεται να σού επιφυλάσσει ακόμη και 0-4 (Βελιγράδι, ΣΕΦ σούπερ ντέρμπι με Ρεάλ, Πόλη με Εφές και Μόσχα)!
    Ο Πρίντεζης με PIR 30 είναι ο MVP της αγωνιστικής, προσοχή τώρα σε Κολοσσό στη Ρόδο τη Δευτέρα και καπάκι τον Άρη στο ΣΕΦ την Τετάρτη. Το σύστημα περιμένει την ευκαιρία...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικός γολγοθάς Court. Παρόλα αυτά θεωρώ πως η "κοιλιά" λόγω τραυματισμών κυρίως αλλά και ενός σχετικού ντεφορμαρίσματος, είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει -αν φυσικά γίνει-.
    Ζητούμενο να έρθουν οι νίκες στην Ελλάδα, όπου ο "αθάντος" παραμονεύει αλλά και όπως προσυπογράφω, να στοχευθεί ακόμα και η πρωτιά στην Euroleague! Όσο δύσκολο είναι για εμάς το πρόγραμμα, άλλο τόσο είναι και για τους αντιπάλους μας! Όλοι κερδίζουν τους πάντες και ο Ολυμπιακός τους πάντες, με πληρότητα στο ρόστερ!
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή