Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Επιβάλλεται να βρει ρυθμό...


Η Euroleague ξεκινά την Πέμπτη και η σεζόν ξεκινά με πίεση για τον Θρύλο, μετά την ήττα (και τον τρόπο που προήλθε) από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα επιβάλλεται να βρει ρυθμό καθώς η άγνωστη Τσεντβέντιτσα καραδοκεί για την έκπληξη την Πέμπτη, ενώ την Δευτέρα περιμένει και ο Παναθηναϊκός για την basket league... Γράφει ο Αντιδραστικός

Το χει η μοίρα της αυτής της ομάδας. Να ζει υπό πίεση. Έτσι λοιπόν και φέτος! Μια χρονιά με πολύ υψηλές απαιτήσεις, μια σεζόν που άπαντες θα θέλουν να κερδίσουν τον φιναλίστ της euroleague και Πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλους και σε όλα. Η ομάδα έχει κάνει βαθιά ανανέωση, ο coach φέτος καλείται να διαχειριστεί μια τελείως διαφορετική κατάσταση (πρώτη φορά υπό πραγματική πίεση), οπότε αρχής γενομένης από την Πέμπτη και την επίσημη έναρξη της euroleague, η ομάδα πρέπει να δείξει τα δόντια της.

Οκ και φέτος η φιλοσοφία θα βασίζεται στην άμυνα, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύσεις και επιθετικά. Αμυντικά δεν ανησυχούμε. Με περιφερειακούς πολύ καλούς στην άμυνα στην μπάλα (Μάντζαρης, Χάκετ, Στρόμπερι), με forwards γρήγορους στις αλλαγές (Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Πρίντεζης) και με centers γεννημένους για την επιθετική άμυνα του Θρύλου (αλτικοί, δυνατοί και ταχύτατοι-Γιανγκ και Χάντερ) η ομάδα θα βρει αμυντικό ρυθμό αργά ή γρήγορα.

Το θέμα είναι τι γίνεται μπροστά... Η ιδέα του κεντρικού pick n roll στην κορυφή με τον Σπανούλη, πρέπει να συμπληρωθεί. Ο αρχηγός στα 33 του δεν μπορεί (και δεν γίνεται!) να τα κάνει όλα μόνος του! Οι Μάντζαρης-Χάκετ-Στρόμπερι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες (με διεισδύσεις κυρίως), το pick en roll παιχνίδι πρέπει να επιστρέψει (δόξα το θεό και οι τρεις ψηλοί το χουν!), τα ελεύθερα τρίποντα πρέπει να βρουν στόχο (Πρίντεζης-Λοτζέσκι είναι οι μόνοι αξιόπιστοι σουτέρ), ενώ τονίζω πως σημαντικό ρόλο έχουν και οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης (με παιχνίδι στο low post-αυτοί και οι Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ μπορούν να προσφέρουν πολλά) και πρέπει να αξιοποιηθούν...

Γενικά η πίεση που έφερε η ήττα από τον ΠΑΟ μπορεί να ξεπεραστεί, με φάρμακο δυο νίκες και καλές εμφανίσεις απέναντι σε Τσεντβέντιτσα και ΠΑΟ... Δεν αμφιβάλλω ότι η ομάδα μπορεί το 2/2!

Υγ: οι νέοι δείχνουν ψυχολογικά ανέτοιμοι. Χάκετ και Γιανγκ ειδικά, θέλουν φροντιστήριο ώστε να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους. Αν βρουν ρόλο και ρυθμό, τότε ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές του...

Υγ2: Μάντζαρης-Παπαπέτρου-Αγραβάνης πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνο... και ρόλο. Coach ακούς;;; Α! Και το παραμύθι με τον χαρακτήρα του Αγραβάνη πρέπει να τελειώσει. Μια φορά γκρίνιαξε ο πιτσιρικάς σε αλλαγή και αυτό είναι όλο!

Υγ3: τον Σπανούλη δεν τον φοβάμαι... Έχει τρία χρόνια καλού μπάσκετ ακόμα... Μόλις βρει τα πατήματα του, θα ναι ξανά ο μπροστάρης.

Yγ4: αν ερχόταν και ο Παπανικολάου...

2 σχόλια:

  1. 1ον: Ίσως θα πρέπει να θυσιάσουμε τον καλό παίκτη Strawberry στον βωμό της καλύτερης χημείας και στην θέση του να έρθει ένας ικανός και έμπειρος combo guard τύπου (παλιού καλού) McCalebb που θα έρχεται από τον πάγκο και θα αλλάζει την ροή του αγώνα, να σκοράρει και να δημιουργεί επικύνδινες καταστάσεις για τον αντίπαλο.
    2ον:ο Hackett είναι παικτάρα αλλά πολύ διαφορετικός παίκτης του Σλούκα οπότε μην περιμένουμε να δούμε παρόμοια οράγματα μέσα στο παρκέ. Είνα ιαμυντικάρα, ταχύτατος για το ύψος του, δεν θα γίνει ποτέ σουτέρ αλλά μπορεί να τρυπίσει τις αμυνες και να ποστέρει. Περισσότερο Aice θυμίζει παρά Σλούκα. Τον πιστεύω πολύ. Ο Σλούκας πάντως δεν αντικαταστήθηκε... Ο Young τώρα ήρθε με προσδοκίες παραπάνω απ ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην παρούσα φάση. Και εξηγούμε... Οι Hines, Dunston ακόμα και ο Hunter κάνανε τα αγροτικά τους σε Κίνες, Α2 Ιταλίας, Ηλισιακούς για να φτάσουν να προσαρμοστούν στα ευρωπαικά δεδομένα. Ο Patrick δεν έχει συμπληρώσει 12μηνό στην Ευρωπη (αγωνιστικό εννοω) και στο κάτω κάτω απο την διαλυμένη Galata ήρθε όχι από την πρωταθλήτρια ΡΕΑΛ. Οπότε υπομονή θέλει. Φέτος το βάρος θα πέσει στον Οθέλο και ευελπιστώ να είναι ο επόμενος Hines-Dunston...
    3ον:τον Σπανουλη τωρα τον φοβάμαι φέτος. όχι ότι δεν θα προσφέρει αλλά πόσο και που μπορει καλύτερα να προσφέρει; Θα είναι στην επίθεση ο Σπανούλης που ξέραμε ή θα ήταν πιο έξυπνο να περάσει στον ασσο και να κάνει όργια με την μοναδικότητα στην δημιουργία και όταν χρειάζεται να παίρνει τα δυσκολά και κρίσιμα σουτ που μόνο αυτός ξέρει; Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και τον σκόρερ που προείπαμε που θα έρχετε από τον πάγκο και θα ´´οργώνει´´..
    4ον:καλός και χρυσός και ταλαντούχος και ελπιδοφός ο Ιωάννης αλλά όσο δεν ανταποκρίνετε στις απαιτήσεις της ομάδας(αδιάφορος και στα φιλικά και στο ντέρμπυ ακόμα και με τον Κολοσσο που επρεπέ να τελειώσει με 15 πόντους)τόσο στην θέση τρια θα πονάμε και θα παλεύει ο Ματ μονος... Και εδώ έρχετε ο Παπανικολαου που ελεγες.... Ισως ο μικρος θα επρεπε να παει δανεικος σε μια Πατρα, ενα Ρετηυμνο να παρει 30 λεπτα συμετοχης και να ηγηθει και να ερθει ετοιμος του χρονου να αναλαβει ξεκαθαρους ρολους και η ομαδα να μην ρισκαρει καθολου... Ενας Παπανικολαου θα ηταν προτιμοτερος στην προκειμενη..

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέρτε Jannero Pargo στην θέση του Strawberry και πάμε για Ευρωλίγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή