Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η σφαγή και η επόμενη ημέρα...


Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για την χθεσινή διαιτητική σφαγή στο ΣΕΦ ενώ στέκεται κυρίως στην δύσκολη επόμενη ημέρα, για τον coach Μπλατ και τους παίχτες του...


Ήττα χθες με 72-73 από τη Φενέρ. Τρίτη ήττα στην σειρά για την Euroleague και βαθμολογικό "κατρακύλισμα" με ρεκόρ 3-4. Ταυτόχρονα δεύτερη εντός έδρας απώλεια σε τρία ματς, σε ένα ΣΕΦ που φαντάζει στοιχειωμένο και σίγουρα όχι ΕΔΡΑ. Η πρώτη σοβαρή "κρίση" για την ομάδα του Πειραιά όπως καταλαβαίνετε είναι ήδη εδώ.

Από εμένα μην περιμένετε απομυθοποίηση, γκρίνια, μηδενισμό και γενικά "αρνητισμό". Από το καλοκαίρι ουρλιάζω πως η ομάδα ΤΟΛΜΑ ριζοσπαστικές αλλαγές και πως θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Οι δύο εκτός έδρας νίκες στην αρχή της Euroleague, ίσως έριξαν στάχτη στα μάτια του κόσμου και τον αποπροσανατόλισαν. Είτε όμως, το ρεκόρ ήταν 5-2 είτε 3-4, προσωπικά τα ίδια θα σας έγραφα. Μιλάμε για πολλές και μεγάλες αλλαγές. Τρεις σερί ήττες λοιπόν, είναι "μες το πρόγραμμα", για μια ομάδα που ακόμα ψάχνει ταυτότητα στο παρκέ. Θέλετε δεν θέλετε ισχύει αυτό.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν χωράει μεγάλη κριτική. Κακό ματς ήταν γενικά, νευρικό. Το αποτέλεσμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ το έκριναν οι διαιτητές. Τρία instant replay ανάποδα έδωσαν (δείγμα ΔΟΛΟΥ), ενώ το ανύπαρκτο "νικητήριο" φάουλ στο τρίποντο του Σλούκα είναι άνευ σχολίων. Ένα κλειστό ματς των 5-6 πόντων υπέρ του Θρύλου, αποφάσισαν οι γκρι να το δώσουν στον έξαλλο (όχι τυχαία) σε όλο το ματς, Ζοτς.

Μετά τα σφαλτσοσφυρίγματα στο β' μέρος στο ΟΑΚΑ (τα ντου και οι απειλές έπιασαν τόπο), μετά το ανύπαρκτο φάουλ που έκρινε το ματς στην Μόσχα του Παπανικολάου, ήρθε και η χθεσινή διαιτησία να δέσει το γλυκό. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση... Τον Ολυμπιακό, για κάποιο λόγο, φέτος τον φοβούνται ιδιαιτέρως. Δεν εξηγείται αλλιώς...

Το θέμα είναι... η επόμενη ημέρα της ομάδας... Με το ΟΑΚΑ να ακολουθεί, ύστερα Μπάγερν και Ρεάλ σε διπλή εβδομάδα και με το τρέχον αρνητικό σερί, η συνθήκη που δημιουργείται είναι τουλάχιστον... επικίνδυνη. Δεν χρειάζεται πανικός. Καθαρό μυαλό και ηρεμία θέλει, σαφώς έξτρα δουλειά και να τα βάλουν κάτω στο ΣΕΦ να δουν τι φταίει. Ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός είναι τόσο δυνατός και έμπειρος (το ίδιο και ο προπονητής του!), που μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς μιας τέτοιας "κρίσης", να την αντιμετωπίσει και βέβαια να την ξεπεράσει.

Το βασικότερο άλλωστε δεν είναι η πνευματική διαχείριση των προβλημάτων αλλά η καθαρά αγωνιστική! Ο Ολυμπιακός έχει θέματα, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ. Δεν έχει διάρκεια, δεν έχει σταθερότητα, δεν έχει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Δεν υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι. Οι παίχτες δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν σε κάθε κατάσταση πάνω στο παρκέ και βέβαια ούτε ο ίδιος ο Μπλατ ξέρει ακόμα τι ακριβώς ζητάει από αυτούς! Ο Ολυμπιακός ακόμα ξεκάθαρα ΨΑΧΝΕΤΑΙ. Αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση. Η ομάδα θα αργήσει να είναι έτοιμη, αλλά μέχρι τότε πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθει έστω να νικάει.

Κλείνοντας θα πω, πως φάρμακο στις κρίσεις... αποτελούν οι νίκες. Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολα ματς σε διάστημα λίγων ημερών, αλλά θα πάρει κάποια από αυτά (γιατί όχι και όλα!) και η ''ηρεμία" θα επιστρέψει. Το θέμα είναι στο παρκέ να καλυτερέψει η εικόνα. Για το τελευταίο πάντως δεν αγχώνομαι καθόλου. Ο λόγος; Ο κύριος της παρακάτω φώτο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου