Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Πέτυχε, απέτυχε και ελπίζει ταυτόχρονα



Περίεργο ματς το χθεσινό με τη Μπέτις. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν προσπαθήσει να το δει κάποιος μονόπλευρα, θα κάνει λάθος. Είτε βάλει την θετική πλευρά στο προσκήνιο, είτε την αρνητική. Γράφει ο Stouk


Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Όποιος απαιτούσε σε ματς πρεμιέρας ο Ολυμπιακός να βάλει στα... τέρματα ομάδα Primera Division και να κερδίσει άνετα, ζει σε άλλο κόσμο!

Μια "λούμπα" που πέφτει και έπεφτε πάντα ο "γαύρος" και που ακολουθούσαν και πολλοί προπονητές του είναι το... We rule this land!

Παιδιά, είναι λάθος να νομίζεις ότι θα πατήσεις τον οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά σου, απλά και μόνο επειδή είσαι... μάγκας Πειραιώτης!

Η Μπέτις είναι ομάδα κατοχής, παίζει σε Πρωτάθλημα 10 επίπεδα ανώτερο από το δικό μας και μάλιστα χωρίς άγχος. Τι εννοώ; Αν η Μπέτις φάει 3 στην έδρα της από τη Λεβάντε (όπως και έγινε την 1η αγωνιστική) δεν θα γίνει και κανένας χαμός, ούτε θα έρθει και καμία καταστροφή, αφού δεν πάει για πρωτάθλημα. Αυτό, λοιπόν, της επιτρέπει να κάνει άνετο rotation και να "κρατάει" παίκτες για έναν αγώνα Europa League...


Και επίσης είναι και λάθος να θεωρεί κανείς ότι ένα 0-0 στην έδρα σου σε πρεμιέρα είναι κακό αποτέλεσμα. Δεν τρως γκολ από μια ομάδα που θα παλέψεις για την πρόκριση (πχ πας για ισοπαλία με γκολ εκεί και είσαι από πάνω) και πήρες βαθμό. Πας βήμα βήμα στην Ευρώπη. Τα άλματα είναι επικίνδυνα.

Πόσο μάλλον όταν είσαι μια κατά... 80% καινούρια ομάδα. Ορθολογική λοιπόν η προσέγγιση του ματς από το ματς από τον Μάρτινς, καλοδεχούμενο το αποτέλεσμα, ανεκτή η εμφάνιση.

Αν κάπου απέτυχε ο Ολυμπιακός, ήταν στο να κάνει γκολ τις 2-3 φάσεις που έβγαλε. Γιατί όταν προσεγγίζεις, λοιπόν, ένα ματς με τέτοιο τρόπο, τόσες θα σου κάτσουν. Και οφείλεις να κάνεις έστω τη μια γκολ.

Ένα θέμα είναι και οι επιλογές κάποιων προσώπων. Ο Χασάν σε ματς που δεν πατάς μόνιμα στην περιοχή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιώδες. Είναι ψηλός, πιο βαρύς από τον Γκερέρο και αν τον βάζεις σε ματς να πιέσει ψηλά σαν τρελός, του βγάζεις τα συκώτια και όταν θα έρθει σε φάση εκτέλεσης δεν θα χει ούτε καθαρό μυαλό ούτε αντοχή. Οκ, ο Γκερέρο ήταν κουρασμένος, αλλά αν ήθελε τον παίκτη ξεκούραστο, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον Χασάν με τον Αστέρα και όχι χθες.

Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι στο ματς δεν ταίριαζε ο Μπουχαλάκης. Προσωπικά δεν έχω εμμονές με το παιδί, όπως είναι η... μόδα, απλά δεν έχει τα πνευμόνια και την τεχνική κατάρτιση που απαιτούσε το ματς. Με δικό του λάθος παραλίγο να προηγηθεί η Μπέτις, πήρε κίτρινη, φλέρταρε με 2η, ορθώς αντικαταστάθηκε στο 35΄. Έτσι, όμως, έχασες μια αλλαγή. 

Η χρησιμοποίηση του Φέτφα δεν ήταν λάθος. Απλά ο ίδιος ο παίκτης δεν τα πήγε καλά. Ειδικά στη φάση του τετ α τετ, ένα απλό τσιμπηματάκι της μπάλας στον Χασάν αρκούσε και ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει το ματς. Και εκείνος προσπάθησε να κάνει... λόμπα πάνω από το τέρμα.

Τέλος, ένα πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι να δει πως θα κυκλοφορεί η μπάλα πιο άνετα, με τον Φορτούνη κακό ή έστω κλεισμένο. Σε αυτό σίγουρα θα δώσει λύση ο Τουρέ, αλλά μέχρι τότε ή αν δεν μπορούν σε κάποιο ματς να συνυπάρχουν τι γίνεται;

Συμπερασματικά, στα θετικά ο βαθμός και το 0 στην άμυνα (Α! Σε αυτό συνέβαλε και ο Γιαννιώτης. μην στερήσουμε το Point του παιδιού, γιατί το αξίζει),  η ορθολογική προσέγγιση του ματς και στα αρνητικά η αφλογιστία σε εύκολες φάσεις και η επιλογή κάποιων προσώπων από τον Μάρτινς.

Και όλα αυτά, ενώ ο Γκιγιέρμε που αποκτήθηκε για βασικός δεν έχει μπει ακόμα ούτε λεπτό, το ίδιο και ο Ναουέλ, το ίδιο και ο Τουρέ! Ποιοτικά εργαλεία στα χέρια του Μαρτίνς, που δεν έχουν ακόμα αποδώσει καρπούς. Αρκεί βέβαια και ο ίδιος να δείξει ότι έχει την ικανότητα να τα ενσωματώσει, ανεβάζοντας την αποδοτικότητα της ομάδας.

Ευτυχώς, αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας με τον Πανιώνιο (το πρώτο φετινό εκτός έδρας στην Ελλάδα) , υπάρχει σειρά δύσκολων και κρίσιμων αγώνων και θα χει ευκαιρίες να μας δείξει το πλάνο του.

ΥΣ: Μην πυροβολείτε τον Τσιμίκα. Όταν απαιτούσαμε σύσσωμοι "δώστε ευκαιρίες σε Έλληνες", έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας και το ζήτημα της απειρίας. Και να υπομένουμε τα λάθη, όχι να στήνουμε στη γωνία το παιδάκι. Ακόμα και αν το λάθος του κόστιζε εν τέλει το βαθμό...




2 σχόλια:

  1. Τουρε και Ναουελ ηρθαν πριν 15 μερες περιπου, ο δε Τουρε, επρεπε να κανει προετοιμασια σαιζον απ την αρχη.
    στα περισσοτερα που λες συμφωνω απλα γι αυτους τους δυο ειναι ακομα νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους ανέφερα επειδή έπρεπε να παίξουν, αλλά επειδή είναι όντως ποιοτικοί και ακόμα δεν έχουν (ορθά) χρησιμοποιηθεί. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν αυτό γίνει, το επίπεδο θα ανέβει...

      Stouk

      Διαγραφή