Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τραϊανέ, το λιμάνι είναι βαθύ

Ο τίτλος μου δεν παραπέμπει σε κάφρικη, οπαδική ανάλυση, αλλά στην ουσία του χθεσινού παιχνιδιού. Ο Δέλλας δεν σεβάστηκε τους χώρους και ο Ολυμπιακός τον τιμώρησε, με ένα 4-0 που είναι το πιο "άτσαλο" καλωσόρισμα στην... επιστροφή της ΑΕΚ. spanios


Ο φετινός Ολυμπιακός, είναι μια ομάδα που έχει φτιαχτεί σπιθαμή προς σπιθαμή για να παίρνει (ή έστω να κυνηγάει) το αποτέλεσμα.
Μια ομάδα του προπονητή, με καλογυμνασμένους ρολίστες, που παλεύουν με την Μπάγερν (που μετά τον Ολυμπιακό έριξε τρεις πεντάρες σε Βόλφσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ντόρτμουντ), νικούν την Άρσεναλ με 3 γκολ μέσα στο Emirates, διαλύουν τηνΑΕΚ και κάνουν συντήρηση δυνάμεων μέσα στην Τούμπα.

Αυτόν τον Ολυμπιακό δεν τον σεβάστηκε ο Δέλλας.

Γιατί δεν βγάζεις τον κόφτη σου στο 1-0, όταν βλέπεις ότι τα εξτρέμ σου δεν βοηθούν καθόλου αμυντικά.
Γιατί κάθε φάουλ που κερδίζεις από την μέση και μπροστά το κάνεις στημένη φάση.
Γιατί δεν δίνεις τον παραμικρό χώρο σε αυτόν, τον Ολυμπιακό, δεν είναι θέμα "σεβασμού" στο όνομα, είναι θέμα "σεβασμού" στην αγωνιστική ταυτότητα του αντιπάλου.

Φυσικά και δεν θα συνεχίσω να αναλύω το fail του Δέλλα.

Θα υπερθεματίσω, πως τα 9 ματς του Ολυμπιακού (7 στο Πρωτάθλημα και 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ) είναι ένα πλήρως αντιπροσωπευτικό συμπέρασμα, πως η ομάδα τίνει να μας κάνει να ξεχάσουμε τον.. Βαλβέρδε.
Δεν θέλω να υποτιμήσω τους Ζαρντίμ, Μίτσελ (φυσικά εξαιρώ τον.. περίγελο Περέιρα) αλλά από τον Βάσκο κόουτς, έχουμε να δούμε τόσο ξεκάθαρα μια ομάδα προπονητή.

Και ο Μάρκο Σίλβα (σαν αύρα και σουλούπι μου φέρνει κάτι σε Φερνάντο Σάντος) το έχει πετύχει εμφατικά.

Στα πρώτα 7 ματς με δυο ντέρμπι σε Τούμπα και Καραϊσκάκη με ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έχει  κάνει 22 γκολ (πάνω από 3 ΜΟ) και έχει δεχθεί 3!

MVP του χθεσινού ματς είναι δικαιωματικά ο Ιντέγε, ένα φορ.. βρετανικό.
Δεν σπρώχνεται, δεν κάνει ίχνος περιττής ενέργειας, και φωνάζει παρών σε δυο συνεχόμενα ντέρμπι.
Αυτά γράφουν στην ιστορία τους μεγάλους φορ, τα γκολ σε μεγάλα ματς και ο Μπράουν αυτό κάνει.

Τι να πούμε για τους Σαλίνο και Κασάμι, που από την περσινή περιθεριοποίηση, φέτους τρέχουν πάντου, βρίσκονται παντού και δαγκώνουν.. λαμαρίνες.

Ο Σαλίναρος είναι ορισμός ψυχής και πνευμονιών, το ότι αμυντικά είναι καλός το ξέρουμε, ας δούμε όμως τις τρομακτικές κούρσες του στο τρανζίσιον, λες και είναι ο Ντάνι Άλβες.

Ο δε Κοσοβάρος, είναι ένας ογκόλιθος που ενώνει άμυνα και επίθεση, κουβαλά την μπάλα περίφημα και τελικά θα την.. κάνει την μεταγραφή όσο συνεχίζει έτσι.

Το άστρο του Φορτούνη έλαμψε ξανά, στο πρώτο γκολ του κάνει σπριντ τρομερό για να σκοράρει, ενώ ακόμα και η.. αψιμαχία του με τον Ερνάνι στο ποιος θα χτυπήσει το πέναλτι (υπερίσχυσε φυσικά η εντολή του προπονητή) δέιχνει πάθος και φιλοδοξία.

Χωρίς Καμπιάσο, χωρίς Φορτούνη (έπαιξε μόλις 15'), χωρίς τον Φινμπόγκασον και τον Ντα Κόστα, τι ρόστερ μοιάζει το φετινό;;
Πόσο γρήγορα καταπίνουμε ΟΛΟΙ την γλώσσα μας;

Κρατώ την τελευταία ατάκα του προέδρου, στο.. ξέσπασμα του κατά της ΑΕΚ.

Ζήτω ο Ολυμπιακός, προχωράμε!




2 σχόλια:

  1. Ο Πορτογάλος έχει ιδέες, και αυτό που χρειαζόταν είναι να πάρει ικανό αριθμό παικτών να τις εφαρμόσουν. Δεν πήγε να πάρει 2 ονόματα, αλλά πολλούς εξελίξιμους παίκτες σε πολλές θέσεις. Σε κάθε ματς βλέπουμε άλλες προτεραιότητες και άλλα στοιχεία, χωρίς εμμονές σε αγωνιστικά στυλ, αλλά ούτε και σε παίκτες. Δεν παίζουν οι πιο φορμαρισμένοι, ούτε οι "κολλητοί". Παίζουν αυτοί που κάθε φορά μπορούν να κάνουν αυτό που έχει στο μυαλό του ο Σίλβα. Και μέχρι στιγμής το κάνουν μια χαρά. Τεράστιος ο Σαλίνο, σφιγμένος ακόμα ο Ιντέγιε, πολύ καλός ο Φορτούνης, ο οποίος έχει 60 καλά λεπτά απόδοσης όμως και γι αυτό μπαίνει αργά η βγαίνει νωρίς. Επιτέλους βλέπουμε μπάλα στον Ολυμπιακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξέχασα να υπογράψω στο σχολιάκι....paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή