Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Να στηριχθεί, ακόμα και αν χάσει το πρωτάθλημα



Με τον Γκαρσία ξαναζεί το πλήρως πετυχημένο για τον Ολυμπιακό Ισπανικό μοντέλο. Ευκαιρία καριέρας για τον ίδιο, που με τον τρόπο που ήρθε, φαίνεται ότι θα πάρει τα "κλειδιά" του Ρέντη. Γράφει ο Stouk

Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Μαρινάκης δεν αγαπάει τον Ολυμπιακό. Θα ήταν τρελός να το πιστεύει. Αυτό κάπως παρεξηγήθηκε (σκοπίμως ίσως), με το ότι πολλοί (οι περισσότεροι) διαφώνησαν άλλοι με την απόλυση Λεμονή και άλλοι με το πότε αυτοί έγινε.

Και τον αγαπάει, λοιπόν, τον Ολυμπιακό και το καλό του θέλει και τα λεφτά του "ακουμπάει" ζεστά - ζεστά. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό, έφερε, πριν καλά - καλά μπει ο Γενάρης, τον Γκαρσία, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρες.

Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού, πέραν του ότι έχει δεθεί με τον Λεμονή, έχει και άποψη. Δεν είναι ούτε Παοκτσήδες, ούτε Αεκτσήδες οι Ολυμπιακοί. Θα συγκρουστούν, αν διαφωνούν. Όλοι θυμόμαστε και τις αντιδράσεις σε εποχές Κόκκαλη, για να μην πάμε πιο παλιά.

Ο Μαρινάκης, λοιπόν, δεν έπραξε όπως στην περίπτωση Ουζουνίδη, που ενώ τον είχε κλείσει, φοβήθηκε τις αντιδράσεις του κόσμου και το σταμάτησε. Έδιωξε Λεμονή, πήρε Γκαρσία και το "κρίμα σε μας και στα παιδιά μας", που έλεγαν και οι Εβραίοι, όταν σταύρωναν τον Ιησού.

Και μόνο αυτή του η επιμονή να φέρει τον Γκαρσία, παρά τις αντιδράσεις, δείχνουν ότι κάτι έχουν δει στη διοίκηση. Σίγουρα τον πιστεύουν, σίγουρα θα τον στηρίξουν, όχι μόνο ηθικά, αλλά και με καλές μεταγραφές, άμεσα κιόλας.

Το μείζον θέμα είναι το εξής: Αν τελικά ο Ισπανός δεν πάρει το Πρωτάθλημα, φανταζόμαστε όλοι τι έχει ν' ακούσει ο προπονητής, ο Μαρινάκης και ο ίδιος ο.. Θεός. Ο κόσμος θα λέει "Ο Λεμονής θα το έπαιρνε, ο Ισπανός δεν ήξερε που ήρθε, ο Μαρινάκης έκανε λάθος", ενώ από την άλλη ο Μαρινάκης, που θέλει το πρωτάθλημα για να το ρίψει στη μούρη των εχθρών του, σίγουρα θα πληγωθεί από την απώλεια.

Εδώ σε θέλω κάβουρα λοιπόν. Εκεί πρέπει να δείξουν ψυχραιμία άπαντες. Τότε πρέπει να στηριχθεί ο Γκαρσία. Να υπάρξει υπομονή στο πλάνο και όχι "δίνω μια και τα διαλύω όλα" επειδή θα χαθεί το (πολύ σημαντικό όντως) πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω αν θα πετύχει ο Γκαρσία. Μακάρι. Προς το παρόν θα στηριχθεί. Άστους γαύρους να φωνάζουν. Μπρος στο κοινό καλό δεν θα δημιουργήσει κανείς πρόβλημα. Σίγουρα. Το θέμα είναι το καλοκαίρι, αν έχει στραβώσει το πρωτάθλημα. Τότε θα θέλει περισσότερη ενότητα από ποτέ.

ΥΣ: Ο Ισπανός έχει χειρότερο βιογραφικό απ' του Βαλβέρδε (όταν εκείνος είχε έρθει), αλλά φυσικά πολύ καλύτερο από του Χάσι. Γενικότερα, ο τρόπος που παίζει, φαντάζει ελκυστικός. Απλά με αυτούς που υπάρχουν ΤΩΡΑ στην ομάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο έπακρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου