Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Δείγμα συγκέντρωσης



Το τελευταίο 3λεπτο δε χάλασε την γενικότερη εικόνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες, το πέτυχε και είναι πρώτος, πριν το ταξίδι - "φωτιά" στη Βιτόρια. Γράφει ο Stouk


Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, ας μην κρυβόμαστε. Όσα λεφτά και να έχει ρίξει ο γέρο-Αρμάνι, μπασκετικά μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. Ο μεν παίζει μπάσκετ με αρχές, ο δε... ιταλική σαλάτα! Δεν μπορεί να λέει τόσο μεγάλο ψέμα η βαθμολογία. 7 νίκες διαφορά είχαν πριν το ματς οι δύο ομάδες.

Ωστόσο, αυτή η Ευρωλίγκα, αν σε βρει χαλαρό, σε τιμωρεί. Ακόμα και αν παίζεις με τον τελευταίο. Απλά ο Ολυμπιακός δεν την "έπαθε", γιατί μπήκε σοβαρός και αποφασισμένος. Και στην άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση.

Το ποσοστό στο τρίποντο (που δεν είναι το φόρτε του) αλλά και στις βολές, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με εξαίρεση το τελευταίο 3 λεπτο, το ματς των ερυθρολεύκων ήταν τέλειο.

Και μάλιστα με έναν εκ των πρωταγωνιστών τον Ουίλτζερ! Μάλιστα! Ο συμπαθής babyface forward ξεμπούκωσε στην επίθεση και έδωσε τρομερές λύσεις. Δεν έγινε παικταράς σε μία νύχτα ο Κάιλ, αλλά τουλάχιστον σήμερα μπόρεσε και βοήθησε. Δεν αποκτήθηκε κιόλας για να βάζει 10+ πόντους. Κι όμως, τους έβαλε απόψε, για κακή τύχη των Ιταλών, κάνοντας την επάνοδο του Πρίντεζη ακόμα πιο εύκολη. Κακά τα ψέματα, ο Ουίλτζερ δεν μπορεί να τα κάνει αυτά συνέχεια, αλλά με την μέχρι τώρα παρουσία του δίνει κάποια πραγματάκια και φτιάχνει... ονοματάκι στην Ευρώπη.

Η νίκη ήταν στο πρόγραμμα, ωστόσο ήρθαν και κάποια άλλα θετικά, που μπορούν να φέρουν χαμόγελα στον Σφαιρόπουλο.

Το κυριότερο η επάνοδος του Μάντζαρη στις καλές εμφανίσεις. Και μάλιστα εμφατικά, αφού 19 ranking ο Βαγγέλης δε συνηθίζει να κάνει συχνά. Τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο ματς, που έλειπε και το Ρόμπερτς.

Επιπλέον, ο χρόνος μοιράστηκε ιδανικά (κανείς πάνω από 23 λεπτά, πλην Μάντζαρη), πήρε χρόνο ακόμα και ο Τολιόπουλος, που δείχνει ότι τον αξίζει και με τον παραπάνω και τέλος επανήλθε και ο Μιλουτίνοφ, με ένα μεστό 10λεπτο.

Επόμενη στάση Βιτόρια, σε μια ομάδα καλή που μάχεται για την πρόκριση, με δύσκολη έδρα, αλλά που παραδοσιακά του "πάει" του Ολυμπιακού. Αν έρθει το διπλό, η ψυχολογία για την διπλή εβδομάδα θα είναι πολύ πολύ καλύτερη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου