Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Επικίνδυνη αποστολή...


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο στην πρεμιέρα του πρώτου γύρου της Euroleague με σκοπό να καβαλήσει την πρώτη θέση ξανά... Διαβάστε στο pre game του Red Philosopher:
Οι λόγοι που κρίνεται επικίνδυνο και ύπουλο το σημερινό ματς.
Η ερυθρόλευκη αντίδραση που συνήθως ΠΑΝΤΑ έρχεται...
Τα (νέα) προβλήματα και οι επιστροφές στη δωδεκάδα.
Η τακτική νίκης και τα σημεία κλειδιά.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Πρεμιέρα του 2ου γύρου και ο 2ος Ολυμπιακός (11-4) υποδέχεται την εκ των τελευταίων Αρμάνι (4-11) στο ΣΕΦ, με σκοπό να φτάσει στο 12-4 και να πατήσει κορυφή (μαζί με την ΤΣΣΚΑ).

Επικίνδυνο και ύπουλο ματς

Στην φετινή ανταγωνιστική  διοργάνωση όπου όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν... όλες τις ομάδες (!), παιχνίδια MUST WIN  σαν το σημερινό για τον Ολυμπιακό, κρίνονται εκ των πραγμάτων δύσκολα και 100% επικίνδυνα.
Η οποιασδήποτε μορφής χαλάρωση τιμωρείται φέτος,  οπότε η ομάδα μας δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες και σε περίεργες διαδικασίες απόψε. Προσωπικά το φοβάμαι το αποψινό ματς πολύ περισσότερο από πολλά άλλα...
Άλλωστε αν δείτε τα αποτελέσματα της Αρμάνι θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για ένα πολύ σκληρό καρύδι που χτυπάει όλα της τα παιχνίδια.

Ευτυχώς η ομάδα προέρχεται από ήττα...

Ευτυχώς. Ο Ολυμπιακός μετά από ένα νικηφόρο σερί 5-0 προέρχεται από ήττα στο Κάουνας. Και συνήθως μετά από ήττες η ομάδα μας ΠΑΝΤΑ αντιδρά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ! Άρα αυτό με κάνει σχεδόν βέβαιο πως χαλάρωση, απόψε δεν θα δούμε. Με το μαχαίρι στα δόντια απόψε ο Θρύλος...

Επιστροφές και νέα προβλήματα

Ο Ολυμπιακός μετά από καιρό θα παρουσιαστεί με γεμάτη ρακέτα καθώς επιστρέφουν μετά από μεγάλη απουσία οι Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ! Παράλληλα στα guard γυρίζει και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Και οι τρεις προερχόμενοι από διαστρέματα. Τρεις έμπειροι παίχτες, ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ στελέχη, που θα δυναμώσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον Θρύλο και στις δυο πλευρές του παρκέ.
Παρόλα αυτά ο Ρόμπερτς με θλάση και ενδεχομένως και ο Τόμσον (ίωση) θα απουσιάσουν. Και αν η απουσία του ντεφορμέ Ρόμπερτς θεωρητικά δεν πολυαπασχολεί (προσωπικά χάνω την πίστη μου προς το πρόσωπό του) καθώς καλύπτεται εύκολα, αυτή του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ φορμαρισμένου και ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΥ Τόμσον είναι κομβική.
Ο Χόλις βοηθάει πολύ σε τρεις τομείς που δεν φαίνονται εύκολα (λόγω της φήμης του σκόρερ που τον συνοδεύει). Στο σκορ από drive, στα ριμπάουντ αλλά και στα αμυντικά deflections λόγω των μακρυών του χεριών. Ελπίζω το βράδυ να καταφέρει να δώσει το παρόν...

Έτσι θα κερδίσει...

Επιθετικά νομίζω πως η επιστροφή των δυο βασικών ψηλών θα δώσει πολλές λύσεις. Οι Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ μαζί με τον καυτό Τζαμέκ Μακλίν θα δώσουν πόντους στο ζωγραφιστό ενώ εκ των πραγμάτων η άμυνα της Αρμάνι θα κλείσει μέσα, δίνοντας χώρο στην ερυθρόλευκη περιφέρεια  να δράσει! Ο αρχηγός θα μπορεί να μοιράσει απλόχερα ασίστ, ενώ  ο Στρέλνιεκς θα βρει ελεύθερα σουτ και μπορεί να κάνει μετά από μια μικρή "κοιλιά", ένα μεγάλο ματς.
Αμυντικά νομίζω η Αρμάνι μπορεί να απειλήσει ΜΟΝΟ με isolation καταστάσεις. Καλή προσωπική άμυνα λοιπόν ειδικά στους δυο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ της (Τραζέφσκι και Γκουντάιτις) αλλά και στους run n gun περιφερειακούς της (Τζέρελς, Γκάουντλοκ και Θίοντορ). Εδώ να τονίσω πως οι ψηλοί της Αρμάνι έχουν το εύκολο φάουλ (αρκετά αργοί πχ στην περίμετρο...), οπότε προφανώς πρέπει να στοχευτούν ανελλιπώς για να βγουν εκτός αγώνα.
Τέλος ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα, που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, είναι το transition... Φουλ τρέξιμο μέσα στην έδρα του. Δυο καλά μομέντουμ να κάνει η ομάδα μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και να ρίξει νοκ άουτ την προβληματική Αρμάνι. Οπότε, με τους δυο Παπ να ηγούνται στο κομμάτι αυτό, περιμένω ανοιχτό ματς και ρυθμό, καθώς θεωρώ δύσκολα η Αρμάνι θα ανταπεξέλθει...

Υγ: για την τεράστια μεταγραφή Κουζμίνσκας δεν θα σχολιάσω. Νομίζω πολύ δύσκολα θα έχει σημαντικό ρόλο απόψε με δυο προπονήσεις όλες κι όλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου