Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

1-3 πρόκριση, 4-5 "κόλαση"...



Πριν την έναρξη του 2ου γύρου της Euroleague, ο Stouk κάνει πρώιμες προβλέψεις για την τελική κατάταξη και τις πιθανότητες πρόκρισης των ομάδων στο Final 4 του Βελιγραδίου...

Ο 2ος γύρος της Euroleague αρχίζει και οι 15 πρώτοι αγώνες είναι ένα ασφαλές δείγμα για το τι θα επακολουθήσει. Ναι, η διοργάνωση αυτή έχει σε υπερθετικό βαθμό το στοιχείο του απρόβλεπτου, αλλά ήδη έχει παγιωθεί μια κατάσταση και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιες πρώιμες προβλέψεις, αλλά με μεγάλες πιθανότητες... επιτυχίας.

- Η ΤΣΣΚΑ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Δεν κάνει ποτέ "χαζές" ήττες και τα δύσκολα ματς της είναι το εκτός με τον ΠΑΟ, τη Φενέρ, τη Χίμκι και τη Ζαλγκίρις και τα εντός με τη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό. Από τα 6 αυτά ματς τα 3 θα τα πάρει σίγουρα και δύσκολα θα χάσει άλλο ματς στην έδρα της ή εκτός από άλλη ομάδα.
Πιθανό ρεκόρ 24-6

- Ο Ολυμπιακός είναι σταθερή ομάδα, αλλά  δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει... αήττητη πορεία. Το πιθανότερο είναι να χάσει σε ΟΑΚΑ, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και να κάνει άλλη μια ήττα εκτός (πχ Μπασκόνια ή Χίμκι-στη διπλή εβδομάδα-) και άλλη μια (κλασσικά) εντός (πχ από Φενέρ).
Πιθανό ρεκόρ  21-9

- Ο ΠΑΟ έχει δυνατή έδρα, αλλά δύσκολα δεν θα κάνει έστω μια ήττα στο ΟΑΚΑ. Εκτός μπορεί να την πατήσει απ' τον καθένα, αλλά όχι και... απ' όλους! Συνεπώς, ρεαλιστικό σενάριο είναι να χάσει από Φενέρ, Χίμκι, Ρεάλ και Μακάμπι και εντός από ΤΣΣΚΑ.

Πιθανό ρεκόρ 20-10

- Η Ζαλγκίρις σίγουρα θα ξεφουσκώσει, αλλά επίσης σίγουρα θα προκριθεί. Χάνει εκτός από ΠΑΟ, Μπασκόνια, Ρεάλ και ΠΑΟ και στην έδρα της από Φενέρ και ΤΣΣΚΑ.

Πιθανό ρεκόρ 19-11

- Η Φενέρ δεν πείθει, αλλά είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχει δυνατό ρόστερ. Σε καμία περίπτωση δεν θα κινδυνέψει για την πρόκριση, αλλά θα παλέψει για το πλεονέκτημα. Θα κάνει σίγουρα 3 με 4 ήττες στο 2ο γύρο. Πιθανές ήττες από Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Χίμκι +1 (πλην Ολυμπιακού).

Πιθανό ρεκόρ 20-10.

- Η Ρεάλ με τόσους τραυματισμούς κατάφερε όχι μόνο να είναι σε τροχιά πρόκρισης, αλλά και μια νίκη μακριά από την 4η θέση! Έχει εντός Ολυμπιακό, ΠΑΟ και Φενέρ, που εύκολα ή δύσκολα θα τους πάρει και εκτός ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Μάλαγα, που πάντα τα εμφύλια ματς δεν είναι εύκολα.

Πιθανό ρεκόρ 21-9


Οι παραπάνω προβλέψεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι θέσεις 1-5 είναι "καπαρωμένες". Αν επαληθευτώ, η κατάταξη από το 1 έως το 5 θα είναι η εξής:

1. ΤΣΣΚΑ
2. Ρεάλ
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
4. Φενέρ
5. ΠΑΟ

Από εκεί και κάτω θα παλέψουν Μακάμπι, Χίμκι, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις για 3 θέσεις. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνει... θαύματα για να προλάβει (αν και θα το παλέψει...), ενώ Μπάμπερκ, Μάλαγα και Αστέρας δεν πείθουν ότι μπορούν, σε σχέση ειδικά με τους ανταγωνιστές τους.

Συμπέρασμα;

Ο 1ος, ο 2ος και ο 3ος θα πέσουν με Μακάμπι, Χίμκι, Μπασκόνια ή Ζαλγκίρις. Κακά τα ψέματα, κανείς από αυτούς, δεν θα μπορέσουν να απειλήσουν τους 3 πρώτους, όποιοι και να είναι, υπό λογικές πάντα συνθήκες. 

Αντίθετα, το ζευγάρι 4-5, είτε είναι Φενέρ - ΠΑΟ (βάση της πρόβλεψής μου), είτε ΠΑΟ- Φενέρ, ΠΑΟ-Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός - ΠΑΟ (που είναι τα επόμενα πιο πιθανά σενάρια) θα είναι το μοναδικό το οποίο θα είναι "ντέρμπι", έστω και σε πρώτη ανάγνωση. Ή αν θέλετε, το πλεονέκτημα δε δίνει σιγουριά, όταν αντίπαλος είναι η Φενέρ, ο ΠΑΟ ή ο Ολυμπιακός.

Οπότε από το 1 έως το 3 πας Βελιγράδι, ενώ ο 4ος και ο 5ος πάνε... καρδιολόγο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου