Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

"Γυάλινος" ή απλά άτυχος;



Ο αριθμός, το είδος και ο χρόνος των τραυματισμών του Bryan Roberts προκαλούν έναν σχετικό προβληματισμό, που μόνο ο καιρός θα δείξει αν θα μεγαλώσει ή αν θα αποδειχθεί "πολύ κακό για το τίποτα". Αναλύει ο Stouk


O Bryan Roberts είναι ένας παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό στη θέση του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος θα είχε ανανεώσει 100% αν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό πέρυσι. Ο Σφαιρόπουλος και η διοίκηση έχουν καεί στο χυλό και φυσούν και το γιαούρτι με τους τραυματίες παίκτες και ορθώς κατά την ταπεινή μου άποψη χώρισαν τους δρόμους τους με τον Ιταλό.

Ωστόσο, υπάρχει μια βάσιμη υποψία ότι τελικά η επιλογή του Roberts έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Εννοώντας φυσικά το κομμάτι της υγείας και όχι φυσικά το αγωνιστικό, αφού ο Roberts, με τα πάνω και τα κάτω του, έχει προσφέρει πράγματα μέχρι στιγμής, ειδικά μέχρι να γυρίσει ο Σπανούλης, και η πρόσφατη πτώση του οφείλεται καθαρά στην επάνοδο του Αρχηγού και την επανακατονομή χρόνου και ρόλων.

Ας δούμε, όμως, έναν προς έναν τους μέχρι τώρα τραυματισμούς του Roberts:

- 11 Σεπτεμβρίου υπερδιάταση στον αριστερό προσαγωγό, 1 εβδομάδα εκτός.

- 30 Σεπτεμβρίου θλάση 1ου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο, 12 μέρες εκτός.

- 31 Δεκεμβρίου θλάση 1ου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο, 7-10 μέρες εκτός.

Βλέποντας τους τραυματισμούς αυτούς μπορούμε να βγάλουμε κάποια εμφανή συμπεράσματα.

  • Το πρώτο είναι ότι όλοι οι τραυματισμοί του είναι μυικοί.

  • Το δεύτερο είναι ότι ο δεξιός δικέφαλος του Roberts έχει υποστεί 2 τραυματισμούς σε 3 μήνες.

  • Το τρίτο συμπέρασμα συνδυάζεται με το πότε έπαθε τους τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, ο πρώτος, την 11η Σεπτεμβρίου ήρθε εν μέσω της προετοιμασίας και πριν καν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Ο 2ος ήρθε 10 μέρες μετά την αποκατάσταση του 1ου και μάλιστα επρόκειτο για θλάση. 


  • Μπορεί δηλαδή κάποιος εύκολα να αναρωτηθεί μήπως το σώμα του Roberts αντιδρά άσχημα σε περιόδους πίεσης. Αλλά αυτό το ερώτημα έρχεται σε αντιδιαστολή με το χρονικό σημείο που έπαθε τον 3ο τραυματισμό. Αυτός συνέβη μετά την επάνοδο του Σπανούλη, ο οποίος "έκοψε" χρόνο από τον Αμερικάνο, ειδικά στην Ελλάδα. Άρα τελικά ο Roberts τραυματίστηκε ξανά στον δεξιό δικέφαλο, με τις συνθήκες σωματικής του πίεσης να μειώνονται και όχι να αυξάνονται!


Λοιπόν, γιατροί δεν είμαστε και ούτε μπορούμε να προσεγγίσουμε το θέμα επιστημονικά. Αναρωτιόμαστε απλά αν τελικά όλο αυτό είναι φυσιολογικό και ο Roberts είναι απλά άτυχος - "θύμα" της νέας πιεστικής Ευρωλίγκα ή αν είναι ευπαθής στους μυϊκούς μικροτραυματισμούς και ειδικά στον δεξιό του δικέφαλο.

Αν συμβαίνει το πρώτο όλα καλά. Γκίνια είναι θα περάσει. Αν όμως συμβαίνει το 2ο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι "στα σχοινιά" και να κάνει το σταυρό του μήπως ο Roberts βγάλει την ευπάθειά του πριν από πολύ κρίσιμους αγώνες, όπως Playoff Ευρωλίγκας, πρωταθλήματος ή Final4...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου