Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Πάντα γελαστός και γελασμένος...


Ο Αντιδραστικός παίρνει θέση στο ξαφνικό ΔΗΘΕΝ μείζον θέμα Λεμονή στον Ολυμπιακό:
Η (ακόμα) μία αδικία κατά του Τάκη.
Η τουλάχιστον περίεργη στάση της διοίκησης.
Τα φετινά έργα του coach στην ομάδα.
Ο ρόλος των πιονιών-sites στο όλο θέμα.
Το προδιεγραμμένο ερυθρόλευκο μέλλον.


Ακόμα μία αδικία

Ο Λεμονής το 2002 ενώ έπαιζε μπαλάρα στην Ελλάδα (με Ζιοβάνι, Ζέτεμπεργκ, Καρεμπέ, Τζόλε και σία) πλήρωσε το μάρμαρο της κακής πορείας στην Ευρώπη (κι ας είχε ρίξει 6αρα στην Λεβερκούζεν) κι αποχώρησε. Το 2008 ενώ είχε κάνει επική πορεία στην Ευρώπη (τη σεζόν  των πρώτων διπλών) αποχώρησε δήθεν επειδη η ομάδα έπαιζε άσχημο ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρυσι ήρθε, συμμάζεψε την αποκαρδιωτική εικόνα του Μπέντο, εξασφάλισε τον τίτλο, πάλεψε στο Κύπελλο, αποχωρώντας το καλοκαίρι για να έρθει ο μεσσίας... Χάσι. Φέτος δένει μάλλον το γλυκό. Ο Λεμονής παρέλαβε  μια ομάδα έκτρωμα από τον εγκληματία Χάσι, στην 7η-8η θέση με -5 από την κορυφή, κατάφερε να την φέρει μόνη πρώτη στο τέλος του Α' γύρου αλλά και ΠΑΛΙ η θέση του κρίνεται επισφαλής...
Ο Λεμονής αδικείται παραδοσιακά από τον Ολυμπιακό αλλά η φετινή αδικία που ζούμε από παραμονές της Πρωτοχρονιάς, νομίζω ξεπερνά κάθε όριο. Άδικη συμπεριφορά απέναντι σε έναν ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ του συλλόγου, την οποία ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.

Η στάση της διοίκησης

Προσωπικά δεν θέλω να πάρω θέση για την διοίκηση. Προτιμώ να μην σχολιάζω γενικά καν. Στο κάτω κάτω αυτοί που τα χώνουν, δικαιούνται να κάνουν και ότι θέλουν.
Απλά θα πω πως με το να μην σχολιάζουν επί 3 μέρες που η πιάτσα βούιζε, άδειασαν και εξέθεσαν τελείως τον coach...

Φετινά "έργα και ημέρες" του coach...

Όσοι με διαβάζετε συστηματικά θα γνωρίζετε τις απόψεις μου για τον Λεμονή. Προσωπικά εκτός από άνθρωπο-σύμβολο της 20ετούς ερυθρόλευκης κυριαρχίας, θεωρώ τον Λεμονή και έναν πολύ καλό προπονητή!
Μάλιστα θα σας... προλάβω και θα απαντήσω πως ναι. Τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή για τα σύγχρονα δεδομένα εν έτη 2018... Εξελιγμένο παρά την μεγάλη του αποχή τα τελευταία χρόνια. Μεθοδικός, εργατικός, ΣΟΒΑΡΟΣ και προσαρμοστικός. Μα πάνω από όλα γνωρίζει όσο κανένας άλλος τις ιδιαιτερότητες του ερυθρόλευκου οργανισμού.
Φέτος ο Sir παρέλαβε καμμένη γη. Μια ομάδα στο -5 από την κορυφή, με κάκιστη απόδοση, ίχνος αγωνιστικού προσανατολισμού και με την σοκαριστική εμφάνιση στην πρεμιέρα του champions league (ένα ματς που θα μας στοιχειώνει).
Ε λοιπόν συμμάζεψε την κατάσταση αρκετά, έστρωσε την άμυνα, δοκίμασε τα πάντα στο οργανωτικό κομμάτι (από 4-3-3, σε 4-2-3-1 ακόμα και 4-4-2), μπορείς να πεις πως κατάφερε το συνονθύλευμα αυτό να φανεί σαν ΟΜΑΔΑ. Χωρίς να εντυπωσιάζει αλλά ΟΜΑΔΑ. Και το -5 σταδιακά έγινε +1 στο τέλος του πρώτου γύρου! Άθλος με δεδομένο τα πολλά κενά του ρόστερ...
Παράλληλα στην Ευρώπη παρέταξε μια ομάδα με μοναδικό γνώμονα να αποφύγει τις συντριβές. Αυτό πολλοί του το καταλογίζουν αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Μετά το παρολίγον 2-14 από την Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα όλοι τρομάξαμε. Οπότε θεωρώ πως ο coach πήρε την πιο safe και ρεαλιστική απόφαση δεδομένων των συνθηκών. Ο φετινός Ολυμπιακός σε αυτόν τον τρομερά δύσκολο όμιλο μέχρι εκεί μπορούσε. Να χάνει τουλάχιστον "τιμητικά".
Συνοψίζοντας θεωρώ ιερόσυλες τις κριτικές στο πρόσωπό του. Φέτος έχει κάνει το καλύτερο δυνατό, σε μια δύσκολη σεζόν και επαναλαμβάνω με ένα ρόστερ (του Χάσι, όχι δικό του) με τρανταχτά κενά.

Εμετικά sites

Πιόνια δυστυχώς. Πιόνα όχι απαραίτητα κάποιου αλλά των "κλικ". Στο βωμό τα πάντα.
Ξαφνικά λοιπόν την πρωτοχρονιά, -ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ- ανέβασαν  ρεπορτάζ κατά του Λεμονή. Ότι δήθεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους αποχωρεί κτλ κτλ, τους οποίους μάλιστα "τεκμηρίωναν". Και ρωτάω εγώ. Περίμεναν να βγει το θέμα Γκαρσία για να τα γράψουν;;; Γιατί ενώ  τόσο καιρό τον αποθέωναν ότι έφερε την ομάδα ξανά στην κορυφή, έτσι ξαφνικά το γύρισαν;; Άτοπες, τελείως άστοχες και ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ οι καλύψεις τους επί του θέματος.
Ειλικρινά με στεναχώρησαν πολύ κάποια sites τα οποία είχα και σε εκτίμηση. Αλλά είπαμε. Στο βωμό όλα...

Προδιεγραμμένο μέλλον...

Ο Τάκης είναι σαν να έχει φύγει. Νομίζω πως μένει από υπερηφάνια και μόνο. Δεν ξέρω αν χάλασε του Γκαρσία και τι πραγματικά συνέβη (άλλωστε δεν τοποθετείται ΚΑΝΕΊΣ επισήμως) αλλά ο Λεμονής είναι σαν να έχει τελειώσει ήδη από την ομάδα. Θα ναι μεθαύριο στη Λάρισα; Θα ναι σε ένα μήνα; Θα ναι το καλοκαίρι-ακόμα κι αν έχει φτάσει στο double (ναι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση); Το τέλος έχει φτάσει δεδομένα...
Άλλωστε πολλοί ξένοι-λεγεωνάριοι (έχουμε μπόλικους από δαύτους), μη ικανοποιημένοι από τον ρόλο τους, μπορούν εύκολα να τον κρεμάσουν σε ένα από τα επόμενα ματς... Οι δημοσιογράφοι επίσης είναι έτοιμοι να πέσουν να τον φάνε (τελείως ξαφνικά το τονίζω). Δύσκολα θα την βγάλει καθαρή γυμνός, σε έναν 2ο γύρο φωτιά και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ (εκτός από τον κόσμο).
Οπότε ο Τάκης, αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει για ακόμα μία φορά από την ομάδα. Για ακόμα ένα πέρασμά του από τον ερυθρόλευκο πάγκο, πάντα γελαστός... και γελασμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου