Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Φα-παπέτρου στον Superfoods!

Η Λερναία Ύδρα που λέγεται Ολυμπιακός, έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟ Superfoods έχοντας τον Ιωάννη Παπαπέτρου σε μαγική βραδιά, όταν τα πρώτα.. κεφάλια ήταν εμφανώς ανέτοιμα (Σπαν & Πριντ) ενώ ήταν εκτός ματς και ο Λοτζέσκι. Μυρίζει.. Βόσπορος για τον Ολυμπιακό που έγραψε 6-0 απέναντι στον "αιώνιο". Γράφει ο spanios


Πως είναι δυνατόν να χάσεις από μόνο δυο παίκτες; Μόνο δυο παίκτες;

Τι μπορεί να ζήτησε ο ΠΑΟ από αυτό το ματς, όταν σε do or die αναμέτρηση έδινε την μπάλα σε Τζέιμς και Ρίβερς (και οι υπόλοιποι.. ανοίγανε) και πόνταρε στον οίστρο τους;

Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ χάνει ποτέ από έναν δυο παίκτες.
Ακόμα και αν ο ίδιος είχε τις δικές του παθογένειες.. Ο Σπαν που για άλλη μια φορά "ξυλοκοπήθηκε" άγρια σε γόνατα, πλευρά και.. όπου τον "πονάει και τον σφάζει", ήταν φανερά ανέτοιμος.
Ο Πρίντεζης ακόμα πιο φανερά εκτός ρυθμού από την τελευταία του περιπέτεια.
Ο Λοτζέσκι που είναι το πρώτο βιολί στα τελευταία ματς δεν ήταν στην μέρα του, ενδεικτικό ότι δεν έβαλε τρίποντο (επιχείρησε μόνον ένα).
Ο Μάντζαρης των μηδέν πόντων και ο "χαμένος" αλλά με μάτι που γυάλιζε Ουότερς (με πολύ καθοριστικό τρίποντο ο "νέος" και τρομερή άμυνα στην μπάλα) ήταν μη αξιόπιστες λύσεις απέναντι στους αφιονισμένους Τζέιμς και Ρίβερς.
Κι όμως η Λερναία Ύδρα της Euroleague, η ομάδα που όλοι εύχονται να αποφύγουν, έβγαλε λαγό από το "καπέλο" του Σφαιρόπουλου, τον προσεχώς εορτάζοντα Ιωάννη Παπαπέτρου που έκανε το καλύτερο του ματς με την ερυθρόλευκη, όχι τόσο για τους 13 πόντους (έχει βάλει και περισσότερους) αλλά για τους 8 σερί όταν "έσφιξαν τα γάλατα" του ματς που πραγματικά αποτελείωσαν τον ΠΑΟ.

Τρομερό δίδυμο και πάλι οι Μπιρτς (11π. , 9 ριμπ.) και Γιανγκ (6 π. , 4 ριμπ.)και αν για τον Καναδό "ηλεκτρολόγο" το ξέρουμε από την αρχή της σεζόν, ο Πάτρικ επανέρχεται για τα καλά και μας γεμίζει με τεράστια αισιοδοξία, βουλώνοντας τα στόματα που ζήταγαν αντικατάσταση!

Ο Γκριν πολύ κομβικός και η πιο αξιόπιστη λύση στα γκαρντ, ακόμα και από την θέση του άσου!
Ένας παίκτης που τόσο έλειπε τόσα χρόνια, αφού καλή, χρυσή και άγια η άμυνα αλλά κάποιος πρέπει να βάλει την μπάλα στο καλάθι!

Για άλλη μια βραδιά, κατέθεσε την ψυχή του ο Παπανικολάου, σε κάθε γωνιά του παρκέ.

Επανέρχομαι στην πρώτη παράγραφο και αναρωτιέμαι με πιο καθαρό μυαλό, τι μπορεί να ζητάει ο ΠΑΟ από αυτό το ματς, όταν οι 47 (!!!) από τους 69 πόντους έχουν μπει από δυο παίκτες;;;
Όταν έχει άποντους τους μισούς παίκτες που αγωνίστηκαν και όταν ο Calathes που φλερτάρει με τα triple double πάιζει 18' στο ματς της χρονιάς (από 35' !!) και βάζει 4 πόντους;;;

Το 11-5 είναι γεγονός και οι ομάδες που καταδιώκουν πιο άμεσα, Μπασκόνια και Ρεάλ θα επισκεφθούν το ΣΕΦ.
Ο δρόμος είναι πάρα πολύ μακρύς αλλά η ομάδα δείχνει ενωμένη και πλήρης, ακόμα και αν ο νωπός τραυματισμός του Χάκετ μας "στοιχειώνει" (ο Τζέιμς δεν θα έκανε ΠΟΤΕ αυτά τα πράγματα με τον Χάκετ στο γήπεδο).
Η ομάδα πηγαίνει στην Βαρκελώνη, που παραδοσιακά χάνει και στην συνέχεια έρχεται η Μπασκόνια.

Στόχος πλέον η νίκη σε κάθε παιχνίδι, σήμερα ήταν ο Ιωάννης, αύριο θα είναι ο Ματ, μεθαύριο ο.. Αγραβάνης.

Αυτό είναι το DNA της μεγαλύτερης Refuse to Lose μπασκετικής παρέας.

ΥΓ Η δήλωση του Λάζαρου Αγαδάκου ότι ο ΠΑΟ χάνει από το συντριβάνι, παίρνει σάρκα και οστά, 15 χρόνια μετά. 6-0 νίκες σερί και αν κάτσουμε και μετρήσουμε την τελευταία διετία, θα χάσουμε το μέτρημα. Έργο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, να τα λέμε όλα.

ΥΓ2. Το Κύπελλο Ελλάδος έρχεται σε μερικές μέρες και πάλι στο ΣΕΦ και ουσιαστικά ο νικητής είναι και ο τροπαιούχος. Ο Superfoods αποκλείεται να κατέβει πάλι με στρατηγική "ξύλο πίσω και η μπάλα στον Τζέιμς" και το ματς θα είναι διπλά δύσκολο. 

5 σχόλια:

  1. Spanios, θα ζητήσει κανείς συγγνώμη από την ομάδα και τον Παπαπέτρου;

    Θυμάσαι το δημοψήφισμα του sport24 με το ...81% υπέρ του να πάρει ο Ολυμπιακός 4άρι;

    Τα άρθρα συντακτών στο στιλ "Θα είναι έγκλημα αν δεν πάρει 4άρι" (βλ. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/957431/tha-einai-egklima-den-parei-4ari) ή "Θωρακίζεται αν πάρει 4άρι, αλλιώς ρισκάρει" (βλ. http://www.sport-fm.gr/article/me-4ari-thwrakizetai-alliws-ksanariskarei/3187201), αλλά τώρα όλοι αποθεώνουν. Ας μην παραδεχθεί κανείς που ο Red Philosopher είχε πάρει εξ αρχής θέση (βλ. http://red-philosopher.blogspot.gr/2016/10/h-12.html?m=1), δεν μάς νοιάζει αυτό! Αλλά έστω μια μπεσαλίδικη παραδοχή ότι ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ!!!

    Court Central

    Υ.Γ. Η κορυφαία προπονητική επιλογή του ματς είναι ότι ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποιεί τον Waters στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο νέος έχει δει το ματς από τον πάγκο και έχει πλέον μια κάποια εικόνα. ΤΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Court καλημέρα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Εσύ τα έχεις γράψει πολύ καιρό σε σημείο να σε περνάει κάποιος για... διοικητικό, εγώ τα έγραψα και για τον τραυματισμό του Χάκετ και την υπομονή με τον Γιανγκ.
    Ο Ολυμπιακός είναι το αυθεντικό mes qu en club της μπασκετικής Ευρώπης.
    Στηρίζει ανθρώπους, προάγει ήθη και αξίες και δεν ρίχνει τα λεφτά του στον.. Γκέιμπριελ αλλά στον Ιωάννη, τον Κώστα, τον Βαγγέλη και όσα παιδιά μπαίνουν στην οικογένεια, από τον πρώτο σκόρερ μέχρι τον τελευταίο φροντιστή.
    Ας αφήσουμε εμείς τους αμοιβόμενους ρεπόρτερ να γράφουν λάσπες και να μην αποδίδουν τον μέγιστο σεβασμό, εμείς από το ερασιτεχνικό μετερίζι του Red Philosopher θα δηλώνουμε πιστοί στρατιώτες αυτής της ΙΔΕΑΣ που λέγεται μπασκετικός Ολυμπιακός..
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φα-παπέτρου??? χαχαχαχαχα ``Έγραψες´´ Spanios!! Πολύ καλό!:-D
    Λοιπόν,άλλη μια πολύ μεγάλη νίκη! Κι ας είναι ο ΠΑΟ φέτος σκορποχώρι! Βάση των απούσιών και της ανετιμότητας κομβικών παικτών μας, ακόμα κι από αυτόν τον ``θίασο´´ του Παναθηνάικου και ειδικά σε ντέρμπι αιωνίων, μπορεί να γίνει η ζημιά! Όπως πολύ σωστά λες όμως, δεν ειναι ευκολο το συμπαγές σύνολο, η ΟΜΑΔΑ του Ολυμπιακού να χάσει από δύο παίκτες! Επίσης πολύ σωστά λες πως αν έπαιζε ο Hackett, δεν θα έμοιαζε με... Westbrook ο James, στο χθεσινό ματς! Μεγάλη απώλεια ο Ιταλος.
    Τώρα όσων αφορά τα περί `` συγνώμης και υπόμονης´´!
    Επειδή είμαι ένας εκ των οποίων και τεσσάρι ήθελα το καλοκαίρι (όχι επίμονα, όμως) και έλεγα να αντικαταστήσουμε τον Young όταν έδιχνε εκτος τοπο και χρονου (όχι όμως να τον διώξουμε, εσυ Spanios ξερεις καλα ποσο τον πιστεύω πριν ακόμα μάθουν οι περισσότεροι στην Ευρώπη την ύπαρξη του μπασκετμπολίστα Patrick Young) αλλα με καποιο τροπο να δοθει δανεικος, αν αυτο ηταν εφικτό μεχρι να συνέλθεi. Και clutch shooter (πίστευα και πιστεύω) πως ήθελε η ομάδα. Και ποιοτικό 7-footer, πιο έμπειρο και αποτελεσματικό από τον άπειρο Σερβο που ήθελα να παει και αυτος δανεικος για να ψηθεί αλλα δεν τον αφήσαμε (και όχι δεν ηθελε να παει, όπως γράφανε, στον Ερυθρο)όπως αποκαλήφθηκε τελικά. Επίσης από την εποχή που ο ``Παπ´´ έπαιζε Ισπανια και ΝΒΑ έιχα πει (και κατηγορήθηκα) πως με τετοια σωματοδομη και μποι ο ``Πάπι´´ πρεπει να μαθει να παιζει στο ``4´´. Άλλο το ένα όμως άλλο το άλλο.
    Όταν μια ομάδα έχει ως στόχο και τους τρεις τίτλους και βασίζεται σε ένα σεντερ ο όποιος εκτος ότι προέρχετε απο σοβαρότατο τραυματισμο, δεν εχει την εμεπιρια να το διαχειριστει, ειδικα σε ενα πρωταθλημα που δεν εχει συμπληρωσει ουτε 12 μηνες γεματους και πίσω του έχεις έναν άπειρο 7-footer (Miludinov) και ένα παίκτη - ερωτηματικό που διακρήθηκε στο Ρεθυμνο της Τουρκίας (Birch, όταν επίσης στην θεση τεσσερα εχεις μεν τον καλυτερο παικτη της Ευρωπης αλλα απο πισω του εχεις εναν υπο δοκιμη παικτη να μαθαινει την θεση(Παπαπετρου)και εναν ακόμη ταλαντουχο αλλα ανετιμο - επιπόλαιο (Αγραβανη)είσαι τουλάχιστον ριψοκύνδινος αν δεν φροντίσεις την θωράκιση της ομάδας. Τίμιος μεν, ριψοκίνδινος δε!
    Προς το παρον να κάνουμε τον σταυρό μας που ο Birch μας βγηκε λίρα εκατό και ο Ιωάννης προσαρμόστηκε γρήγορα στις ανάγκες της θέσης τεσσερα (θελει δουλεια για να γινει πιο σταθερος βεβαια και τον στιρίζουμε) αλλιώς δεν ξέρω αν γράφαμε όλα αυτά τα ωραία. Επίσης, κακά τα ψέμματα, αν δεν λεγόταν Παναθηναικός και δεν ήταν ντέρμπυ αιωνίων, ο φετινός ΠΑΟ είναι επιπέδου Efes (όχι φόβητρο δηλαδή). Η ομάδα θα δείξει τα δόντια της, τις αντοχές και τα βάθος της από τις απόκριες και μετά... Θελω να πω πως δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει κάποιος συγνώμη για τιποτα γιατι δεν έλεγε νομιζω κάτι παράλογο. Εκ του αποτελέσματος ως τωρα εχουμε διαψευθεί και μακαρι να γινει μεχρι το τελος. Αυτο δεν παει να πει πως αν η ομαδα ειχε ενισχυθει εκει που εβγαζε ματια πως θελει ενίσχυση θα μας χαλαγε - πολύ πιθανόν - να ειμασταν και αήττητοι! Να μην χαναμε από CSKAστο ΣΕΦ ουτε απόGalata, Bamberg, Ral, Maccabi! Ξαναλέω πως ΜΑΚΑΡΙ όλοι εμεις που παραδεχομαστε ότι γκρινιάζαμε και ζητούσαμε, αλλά και αυτοί οι κωλοτούμπες.. που ξαφνικα λενε ``εγω δεν ειπα, εγω δεν εγραψα, τα έλεγα εγω αλλα... ´´ και κρυβοντε τωρα, να πανηγυρίσουμε τρεις φορές φέτος και να καταπιούμε την γλώσσα μας.
    ΜΑΚΑΡΙ

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Banis.
    Προφανώς και όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας, ειδικά εδώ στον "Φιλόσοφο" αν και για πολλούς έμμισθους εκεί έξω διαφωνώ.
    Εγώ σε όσα λες θα διαφωνήσω για τον Μίλου, ο οποίος δεν διαλέχθηκε τυχαία από τον Πόποβιτς, ούτε βγήκε καλύτερος ψηλός στην Λίγκα του, πριν αποκτηθεί και να εξηγήσω.
    Τρίτο ψηλό σε παίρνει να έχεις τον Σέρβο. Πέραν του ότι ψήνεται έχοντας δίπλα του τους καλύτερους, ο τρίτος ψηλός θα σου παίξει λίγο, άλλοτε και καθόλου, οπότε δεν μπορείς να έχεις εκεί παίκτη με "απαιτήσεις". Εδώ ο Σον Τζέιμς οιυ εκδιώχθηκε φέτος από την Μπουντούτσνοστ και έφυγε πέρσι επειδή ήθελε να παίζει περισσότερο!
    Είναι θέμα ισορροπιών.
    Εδώ πήραμε την πιο "καρυδάτη" ευρωλίγκα με Πάουελ και Σεμαντίνι, δεν νομίζω ότι θα "κωλώσει" η ομάδα φέτος με τον Γιάνγκ να επιστρέφει.
    Μπιρτς και υγιή Γιανγκ δεν έχει καμία ομάδα της Euroleague σε συνδυασμό!!
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Spanios θα συμφωνουσα μαζι σου αν δεν ειχε τραυματιστει ο Young. Ομως με ερωτηματικό Young (λόγο τραυματισμού), με ερωτηματικό Birch (δεν ειχε ξαναπαιξει σε τετοιο επίπεδο), ήταν ρίσκο να κρατήσεις ένα τρίτο ερωτηματικό (πόσο θα μπορουσε να εμφανιστεί έτοιμος και να ανταποκριθεί ο νεαρός "Milu") στο ρόστερ της ομάδας. Ας μην μας διαφεύγει πως οι παίκτες αυτού του τύπου, αργούν συνήθως να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες (βλ. Vujsic, Μπουρουσης, Raduljica, Kaun κλπ) οπότε αυτό που χρειάζονται, κατά την γνώμη μου, είναι χρόνο συμμετοχής για να "ψηθούνε", να αποκτήσουν αυτοπεπήθεση και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της θέσης.

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή