Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Με ένα -ιτς θα γινόταν Θεός



Για όλα όσα πετύχει εδώ και 2 και κάτι χρόνια, δεν παίρνει τα εύσημα που του αναλογούν. Κι όμως,δεν τον ενοχλεί καθόλου. Ο Stouk αποθεώνει τον Σφαιρόπουλο και μακαρίζει την τύχη του Ολυμπιακού που τον έχει.

Αυτή η  άσχημη ήττα από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ τον Οκτώβρη του 2014 ήταν ιστορική, γιατί έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων που τελικά άλλαξε τη μοίρα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο.

Για να μην τα αναλύουμε πολύ (το έχουμε κάνει παλαιότερα), ξέρουμε ότι τότε ο Σφαιρόπουλος ήταν η τελευταία (και ίσως αναγκαστική) επιλογή για την αναπλήρωση του Μπαρτζώκα.

Είπαν "όχι" οι Τζόρτζεβιτς (.........), Κολέ, Μαρκόπουλος (υπό την απειλή των οπαδών του δικεφάλου, που δεν πατάνε καν να δουν τους αγώνες) και τελικά... εγένετο Σφαιρόπουλος.

Μέσα, λοιπόν, σε 2 χρόνια, η ομάδα του Σφαιρόπουλου έχει καταφέρει πολλά. Ας τα θυμηθούμε:

1 τελικό ευρωλίγκας, 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα (με 1 ήττα σε 7 αγώνες τελικών!) και πλήρη αλλαγή της ψυχολογίας των αγώνων με αντίπαλο τον ΠΑΟ. Το 11-3 σερί τα λέει όλα.

Και όσον αφορά τη φετινή σεζόν, είναι 1ος στην Ελλάδα, 2ος στην Ευρωλίγκα, 3-0 τον Παναθηναϊκό παίζει καλό και αποτελεσματικό μπάσκετ, έχει λύσεις, ξεκάθαρους ρόλους και ψυχολογία.

Το δείγμα, λοιπόν, πια είναι κάτι παραπάνω από επαρκές για να το πούμε: Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, με 12 παίκτες που προσφέρουν όλοι και είναι πια φανερό ότι, όσον αφορά την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, ο δυσκολότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού για πρόκριση και καλό πλασάρισμα είναι ο κακός εαυτός του. 

Για όλα αυτά, υπεύθυνος, μαέστρος, σεφ, στρατηγός ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον είναι ο Σφαιρόπουλος.

Αυτός επέμεινε να μην πάρει 4άρι. Και μέσα σε 2 εβδομάδες, στα 2 πιο δύσκολα ματς της σεζόν, δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Αυτός στήριξε και περίμενε τον Γιανκ και σιγά - σιγά μαζί με τον Μπιρτς γίνονται ένα δίδυμο του τρόμου.

Αυτός στήριξε τον Μιλουτίνοφ. Και τον βλέπει να είναι συνεχώς βελτιωμένος και να προσφέρει ό, τι του ζητείται.

Αυτός επέλεξε τον Μπιρτς και καταλαβαίνουμε πόσο θα είχε αλλάξει η ιστορία, αν είχε έρθει από πέρυσι τον Δεκέμβρη.

Φέτος έχει ήδη... τσακωθεί 3-4 φορές με τους δημοσιογράφους (δεν το έκανε παλαιότερα. οι δηλώσεις του ήταν αρκετά κλισέ), υπερασπιζόμενος τους παίκτες του.

Φαίνεται ότι μαζί με την ομάδα βελτιώνεται και ο ίδιος, μιας και μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις η 3η σεζόν του σε top επιπέδου ομάδα.

Αν, λοιπόν, λεγόταν Σφαιρόπουλιτς, Σφαιρολέ ή Σφαιρολάτ, θα ζητούσαμε οι ανανεώσεις να ξεκινήσουν από το δικό του συμβόλαιο. Τώρα; Η πλειοψηφία τον χρησιμοποιεί ως σάκο του μποξ στις ήττες και τον ξεχνάει στις νίκες.

Δεν πειράζει, όμως. Είναι τόσο έξυπνος, που το ζητά και ο ίδιος. "Στις νίκες αποθεώστε τους παίκτες και στις ήττες να γράφεται για μένα".

ΥΣ: Επειδή πάντα μου αρέσει να κρίνω έναν παίκτη όχι μόνο από το αγωνιστικό του προφίλ, αλλά και από άλλα πράγματα, όπως π.χ. τις δηλώσεις του, το πώς τις κάνει, τι ύφος έχει, τι στυλ κλπ, ήδη ο Ουότερς μ' έχει κερδίσει. Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του και θα καταλάβετε. Αληθινός, ετοιμόλογος, εκφράζει τα συναισθήματά του και δείχνει πολύ ευτυχισμένος που φοράει τα κόκκινα.

ΥΣ2: Αν ο Παπαπέτρου συνεχίσει έτσι (που θα συνεχίσει....), τότε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν θα τα βάψει και μαύρα αν δεν δεχθεί ο Λοτζέσκι την πολύ καλή πρόταση που θα του γίνει. Απλά το πλάνο θα αλλάξει και τον Ματ θα αντικαταστήσει ένα... 4άρι! Άκαιρο σχόλιο, το δέχομαι, αλλά το έβαλα ήδη στο μυαλό μου...

 

2 σχόλια:

  1. Επειδή όλοι είχαμε κάποιες αντιρρήσεις για διάφορες επιλογές του Σφαιρό θα πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει χωρίς να μιλάμε. Στο κάτω κάτω ας κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος της χρονιάς με ψυχραιμία. Αλλά η βελτίωση του Παπαπέτρου και η συνεχής βελτίωση συνολικά της ομάδας, ασχέτως τίτλων ή όχι, δείχνει πόσο καλή δουλειά κάνει ο Σφαιρό (με την υποστήριξη της διοίκησης) και πόσο συγκεντρωμένος είναι σε αυτή, ενώ επισημαίνω και την πολύ καλή διαχείριση όλων των παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πάρα πολύ σωστό και δίκαιο άρθρο Στουκ.
    Είναι κρίμα από την μία, αλλά αυτή η δοδημένη προσωπικότητα του κόουτς που δεν κράζεται ούτε στο Άντρο της Αλητείας, είναι ένα πέπλο προστασίας για την ομάδα.
    2 σερί τίτλοι που ο ένας ήρθε με σκούπα, ο άλλος με 59-1 σε σύνολο, έχει έρθει μια 25αρα (που φλέρταρε με ρεκόρ), έχουν έρθει νίκες εκεί μέσα, έχει στηρίξει νέους και φέτος έβγαλε και "μαγκιά". Από το θέμα με τον Γκριν, από τα κυνήγια στους "έγκριτους" μπασκετό δημοσιογράφους. Αν φέτος φτάσει στην Πόλη θεωρώ πως θα μιλάμε για μια τεράστια σελίδα στην ιστορία του Θρύλου.. spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή