Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Τυχερός. Ε και;;



Όλα όσα έχουμε ζήσει σε αυτόν τον στοιχειωμένο για τον Ολυμπιακό θεσμό, δεν μας επιτρέπουν να πανηγυρίζουμε για το ότι η κληρωτίδα έφερε Οσμάνλισπορ. Αντίθετα, μάλλον να λυπόμαστε θα έπρεπε... Γράφει ο Stouk

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Σεντ Ετιέν; Μέταλιστ; Λεβάντε; Ντνίπρο; Άντερλεχτ; Ο Ολυμπιακός φαίνεται εδώ και χρόνια πως δεν...  το χει με το Europa.

Θες επειδή μεγαλοπιάνεται χωρίς λόγο με φρούδες ελπίδες του τύπου "καλύτερα Europa, εκεί μπορούμε και τελικό"; Θες επειδή υποτιμάει συστηματικά τον αντίπαλο; Θες λόγω ατυχίας; Θες λόγω νοοτροπίας της διοίκησης (διαχρονικά), που αφήνει την ομάδα με τρανταχτά κενά στην άμυνα, που σε διπλούς αγώνες παίζει τον κυριότερο ίσως ρόλο; Θες λόγω κακής διαιτησίας; 

Από αιτίες υπάρχουν να φάνε κι οι κότες. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι ότι ενώ ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη δυναμική διοίκησης, κόσμου και ενίοτε και παικτών, δεν καταφέρνει να κάνει μια πορεία της προκοπής στο θεσμό, ενώ ταυτόχρονα βλέπει άλλες και άλλες ομάδες να τα καταφέρνουν, που δεν συγκρίνονται καν με το μέγεθος τον ερυθρολεύκων.

Δυστυχώς, απ΄ ό, τι φαίνεται ούτε φέτος δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν είναι απλά άλλο ένα απαισιόδοξο Post για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μα τι άλλο να γράψουμε ρε παιδιά; Εδώ η ομάδα πάσχει τρομερά στην άμυνα και στο γκολ (όταν δεν παίζει ο Ιντέγιε και ο Φορτούνης είναι ντεφορμέ) και το μόνο που ακούμε είναι ότι θα υπάρξει... ελάφρυνση του ρόστερ και όχι ενίσχυση!

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι μια φορά δύσκολο να βρεις καλό παίκτη το καλοκαίρι, το χειμώνα γίνεται πολύ δυσκολότερο. Έτερον εκάτερον όμως. Με τέτοια προβλήματα δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα και φέτος.

Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι μόνο η άμυνα. Είναι και ο προπονητής, είναι και η νοοτροπία ορισμένων παικτών, είναι σχεδόν τα πάντα.

Αν κάτι αλλάξει, αυτό θα είναι χαρά μας, αλλά αλήθεια τώρα, το βλέπετε πιθανό; Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα, έχει κάνει γλέντι με ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στην Ευρώπη προκρίθηκε με μέτρια μπάλα μεν, αλλά στο ρελαντί και αντί να έχει όλα τα προβλήματά του λυμένα και να τον απασχολεί μόνο πώς θα περάσει την Οσμάνσλισπορ, κατατρώει ο ίδιος τις σάρκες του.

Παίκτες πειραγμένοι με τον τρόπο αντιμετώπισης του Μπέντο (πολλοί δικαιολογημένα άλλοι όχι), προπονητής με εμμονές αλλά χωρίς κανένα ίχνος στήριξης από τον ερυθρόλευκο τύπο και τον κόσμο, τρομερές ελλείψεις στην άμυνα (επιμένω ότι είναι η χειρότερη της 10ετίας), δεν συνιστούν ένα υγιές περιβάλλον.

Ας ελπίσουμε ότι την ύστατη στιγμή, η κάθε μια πλευρά θα δει τα λάθη της και ο Ολυμπιακός θα εκμεταλλευτεί την προκλητικά συνεχόμενη τύχη που έχει στις κληρώσεις, ειδικά του Europa. Μακάρι να μη μας μείνει μόνο η ελπίδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου