Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Το σοκ Χάκετ, η μεταγραφή και η 3άδα νικών που θα τον εκτοξεύσει



Μόνο στον Ολυμπιακό αυτά! 2 μήνες έξω ο Χάκετ, σε ματς 30 πόντων 1΄ πριν το τέλος. Η επιβεβλημένη (και άμεση) μεταγραφή και η 3άδα νικών που είναι πια απαραίτητη. Αναλύει ο Stouk

Κάθε τραυματισμός φέρνει προβλήματα και ανακατατάξεις στις ομάδες. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Χάκετ, ο οποίος ήταν κομβικός ειδικά στην άμυνα και στο transition παιχνίδι. Το ότι θα λείψει 2 μήνες σημαίνει ότι χάνει ουσιαστικά όλα τα κρίσιμα και μεγάλα ματς της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει παίκτη αν θέλει να χτυπήσει F4.

Αν ο στόχος είναι απλά η πρόκριση έστω και 7ος ή 8ος, τότε η "δουλειά" μπορεί να γίνει και με τον Αθηναίου. Δεν υποτιμώ τον Έλληνα παίκτη, ο οποίος είναι από τους πιο τίμιους που έχω δει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλλά έχει συμπληρωματικό ρόλο (και ταλέντο) για τέτοιο επίπεδο. Αν, λοιπόν, ο στόχος είναι η 4-5η θέση που θα φέρει αντίπαλο στα μέτρα του στους 8, τότε πρέπει να βρεθεί ένας παίκτης ισάξιος του Ντάνιελ, με τα ίδια στοιχεία και μάλιστα γρήγορα, για να εγκλιματιστεί το γρηγορότερο δυνατό.

Για να είμαστε.. εξηγημένοι, δεν θεωρώ ότι με Ζαλγκίρις, Αστέρα και Brose (τα 3 επόμενα ματς στην Ευρώπη) ο Ολυμπιακός πρέπει να... κλαίει που δεν θα έχει τον Χάκετ. Κάτι που ισχύει και για το πρωτάθλημα (όπου θεωρώ ότι 5΄ λεπτά θα παίρνει, ανάλογα το ματς, και ο Τολιόπουλος). Τα 10΄ που θα παίρνει ο Αθηναίου και τα 2΄-3΄ που θα αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής των Σπανούλη, Μάντζαρη και Γκριν δεν θα φέρουν τρομερή κόπωση ούτε κάποια πράγματα που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο Μάντζαρης θα παίζει λίγο παραπάνω, ο Σπανούλης θα παίξει αρκετά στον άσο και σίγουρα ο Γκριν (που έχει βρει ρυθμό) θα παίζει σταθερά πάνω από 20΄.

Μην γελιόμαστε. Αν δεν κερδίσεις αυτές τις 3 ομάδες είναι ντροπή να επικαλεστείς την απουσία του Χάκετ. Το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν επιτρέπει τέτοιες δικαιολογίες.

Τα πράγματα αλλάζουν, όμως, με Φενέρ, ΠΑΟ, ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας με την Μπάρτσα. Με αντιπάλους Σλούκα, Ντίξον, Καλάθη, Τζέιμς, Ράις και Ρένφρο, η απουσία του Χάκετ θα κοστίσει. Οπότε ή φέρνεις παίκτη ή περιμένεις απλά τον αποκλεισμό ή μια μάχη με ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ στα Playoff, διαδικαστικού (κακά τα ψέματα) χαρακτήρα.

ΕΙΤΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΤΟ 3/3 ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΟ

Ανεξάρτητα, λοιπόν, αν θα υπάρξει (άμεση) μεταγραφή ή όχι, αν στους επόμενους 3 αγώνες ο Ολυμπιακός πάρει ροζ φύλλο, τότε θα είναι ένα βήμα μπροστά για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Εφικτό, και λόγω αντιπάλων και λόγω προγράμματος των υπολοίπων συνδιεκδικητών.

Οι κακές ήττες με Γαλατά και Μακάμπι ανήκουν στο παρελθόν, το σερί έχει φτάσει το 7-4 και είναι τρομερή ευκαιρία να γίνει 10-4. Πώς;

Δείτε το πρόγραμμα. Την Πέμπτη 15-12 ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Λιθουανία, όπου τον περιμένει η Ζαλγκίρις του Σάρας, η οποία έχει χάσει στην έδρα της από Μακάμπι και Νταρουσάφακα, ενώ έχει κερδίσει Μπασκόνια, Γαλατά και Brose. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα, μπορεί να έχει ρεκόρ 7-4, αλλά στις περισσότερες κατηγορίες είναι καλή και μάλιστα καλύτερη και του Ολυμπιακού.

Π. χ. έχει καλύτερη επίθεση (5η με 81,2 ενώ ο Ολυμπιακός 8ος με 79), είναι 5η στα ριμπάουντ (και 2η στα επιθετικά μάλιστα), 4η στις ασίστ (18,2 και ο Ολυμπιακός τελευταίος με 15).

Συνεπώς δεν θα είναι...... παιχνιδάκι, αλλά είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο ρόστερ και ομάδα γενικότερα, ενώ έξτρα κίνητρο θα υπάρχει λόγω της περσινής ταπείνωσης με την ήττα με 20 πόντους (75-55 στο top 16).

Η ακριβώς επόμενη εβδομάδα έχει 2πλή αγωνιστική, η οποία ξεκινάει στο ΣΕΦ με τον Αστέρα (σίγουρα θα γεμίσει το γήπεδο λόγω της αδελφοποίησης), δεν συζητάμε καν το ποιος είναι το φαβορί και θεωρώ ότι η νίκη θα έρθει σχετικά εύκολα.

2 μέρες μετά οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στη Γερμανία, αντιμετωπίζοντας την Μπαμπερκ. Έχει 8 ήττες, αλλά όλες μα όλες όμως ήταν στο καλάθι ή τουλάχιστον κρίθηκαν στο νήμα. Ειδικά στην έδρα της αποδίδει πολύ καλά. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό δεδομένο. Αν ο Ολυμπιακός έχει πάρει 2 νίκες στα 2 προηγούμενα ματς, θα έχει μπροστά του την προοπτική του 5/5, ενώ μέχρι τότε η Μπάμπερκ θα έχει υποδεχθεί τη Εφές και θα έχει ταξιδέψει, πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, στη Μαδρίτη. Συνεπώς το ρεκόρ της θα έχει χειροτερέψει (λογικά) ακόμα περισσότερο, κάτι που θα παίξει το ρόλο του στο ψυχολογικό κομμάτι, ενώ η κούραση θα είναι σχετικά περισσότεροι από αυτή των παικτών του Σφαιρόπουλου. Και επίσης (όπως και με τη Ζαλγκίρις) οι παίκτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το τι έγινε πέρυσι, όπου η ήττα στο τέλος είχε ουσιαστικά σημάνει και την ταφόπλακα για τις ελπίδες πρόκρισης.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΕΚΔΙΚΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ... ΖΟΡΙΑ!

Η Μπασκόνια έχει 2 εκτός έδρας (Ούνιξ, ΠΑΟ) και ένα εντός (Μπαρτσελόνα). Σχεδόν ακατόρθωτο να κάνει το 3/3.

Ο Παναθηναϊκός έχει Φενέρ εντός, έξω Αρμάνι και μέσα Μπασκόνια. Λογικά θα κάνει ένα 2/3.

Τέλος, η Εφές είναι η μόνη που έχει προοπτική για 3/3, αφού παίζει στη Γερμανία, υποδέχεται τη Ζαλγκίρις και τέλος παίζει εκτός έδρας με την Γαλατά. Ερωτηματικό όμως για το τούρκικο ντέρμπι, το οποίο ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία της Γαλατά να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

Άρα, όπως καταλαβαίνουμε, αν ο ο Ολυμπιακός κάνει το  3/3 θα πάει στο ματς με τη Φενέρ με +1 από την Μπασκόνια και +2 από ΠΑΟ και Εφές. Και μην ξεχνάμε ότι τους έχει κερδίσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ και μάλιστα ΠΑΟ και Μπασκόνια στην έδρα τους. Επιπλέον, η Μπάρτσα που (θα ακολουθεί) θα έχει και αυτή απόσταση τουλάχιστον 2 ή 3 νίκες από τους Πειραιώτες.

Τεράστια ευκαιρία. Μην το συζητάμε. Αν έρθει το 3/3 θα ανοίξει ο δρόμος και θα φορτωθούν και άγχος οι υπόλοιποι.

ΥΣ: Συνήθως, όταν ο Σφαιρόπουλος επιλέγει παίκτες υπό πίεση, επιλέγει λάθος. Για να δούμε αυτή τη φορά...



 








2 σχόλια:

  1. Stouk θα συμφωνήσω πλήρως με το αγωνιστικό πλάνο, βλέπω Σπαν και Μάντζαρη να παίζουν σαφώς παραπάνω και έτσι θεωρώ πως δεν θα παρθεί παίκτης, όσο και αν θα το ήθελα.
    Ο Αθηναίου περιμένει στοΐκά και θα είναι "λάθος" μήνυμα στα αποδυτήρια να τον κάψει και αυτήν την φορά.
    Βλέπω επίσης τον Παπανικολάου να αναλαμβάνει τον ρόλο του "τανάλια" στα γκαρντ με σχήματα με Ματ στο 2.
    Επίσης μόνο με buy out βρίσκεις παίκτη αυτήν την περιόδο, εκτός αν πάμε σε λύση Όντομ και Κόλινς, οπότε Γιάννης και πάλι Γιάννης.
    Αν όμως βγούμε 7-8 τότε όντως αντίο ζωή.
    Ειδικά η ΤΣΣΚΑ σε σετ 5 αγώνων μοιάζει ακτύπητη.
    Αλλά και αυτοί που έχασαν τον Ντε Κολό (σαν να χάναμε εμείς τον Σπανούλη) δεν πήραν παίκτη.
    Οπότε κάτι τέτοιο βλέπω να κάνουμε και εμείς.
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός και χρυσος (και το εννοώ) ο Αθηναίου αλλα χωρις Χακετ το κενο στην αμυνα θα ειναι ανμφίβολα μεγάλο. Jamon Lucas - Gordon... Χωρις buy out (free agent), σκυλος στην αμυνα, εμπειρος και με καλη συνεργασια στο παρελθον με Σπανουλη....

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή