Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο "ξενέρωτος" Ολυμπιακός του.. καλοκαιριού και του Μπέντο

Ο spanios επιστρέφει στα κοινά του Red Philosopher και αναρωτιέται πόσο ακόμα τα λάθη του καλοκαιριού και τα "κολλήματα" του κόουτς Μπέντο, θα γίνονται "εφιάλτες" στα ερυθρόλευκα όνειρα.


Οκτώ πόντοι με ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα είναι αποτυχία.
ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Καμία δεύτερη θέση δεν είναι επιτυχία και ο κόουτς Μπέντο θα πρέπει να ευχαριστεί τον Παντοδύναμο που ο Κόκκαλης έχει αποσυρθεί και έρχεται μόνο σαν επισκέπτης στις σουΐτες του Καραϊσκάκη.

Βλέποντας την τετράδα της άμυνας με τον ΑΠΟΕΛ -σας θυμίζω, Φιγκέιρας, Μπέγια, Ντα Κόστα και Βιάνα- αναρωτήθηκα αν ο καλός Άρης των early '10 s καταδέχόταν τους συγκεκριμένους.

Και εκεί εστιάζω το πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού.
Απίθανα μεγάλος αριθμός μέτριων ΠΡΟΣ κακών ξένων. Δεν είναι ένας και δυο, είναι πολλοί.
Ακόμα και οι ροστεράτοι Σεμπά και Ελγιουνούσι που φυσικά έχουν θετικό πρόσημο, δεν είναι για να μην κουνιούνται από την ενδεκάδα.

Νισάφι.

Ο Μπέντο δεν φταίει. Πήρε τα 3 ντέρμπι, συνεχίζει στην Ευρώπη, βάζει τέσσερα παιδιά της ακαδημίας (γεγονός πρωτοφανές) αλλά μάλλον το κάνει γιατί δεν έχει άλλους, παρά επειδή θέλει να αφήσει έργο.
Απλά επειδή δεν μπορεί να αφήνει τα ματς χωρίς αλλαγές (αν μπορούσε θα το έκανε) βάζει Ανδρούτσο και Μανθάτη για... game changers, πράγμα αδιανόητο, αφού θα τα κάψει τα παιδιά.
Ακόμα και η καθιέρωση του δεξιοπόδαρου στόπερ Ρέτσου σαν αριστερό μπακ, είναι λύση ανάγκης.
Το ρόστερ δεν έχει αριστερο μπακ, πίσω από τον βετεράνο και αργοκίνητο Ντε Λαμπέγια.

Όλο αυτό το ροστερικό πείραμα γίνεται επικίνδυνο, χάρη στα "κολλήματα" του Πορτογάλου κόουτς, που εικάζω ότι αργά ή γρήγορα θα τον στείλουν στην Ιβηρική.

Πραγματικά δεν γίνεται ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ανεξάρτητα από την δεδομένη "ιστορία" του στην ομάδα, μιλώ καθαρά ποδοσφαιρικά, να μπαίνει στο 80' μετά από καμιά δεκαριά ματς εκτός αποστολής.
Εκτός αποστολής!!

Ο Μπέντο έχει εγκλωβιστεί τρομερά και ταυτόχρονα ολόκληρος ο Ολυμπιακός.

Μια ενδεκάδα και μετά το χάος.
Παίκτες με περγαμηνές είναι άφαντοι, δεν τους έχουμε καν δει όμως, μιλώ για Ρομαό, Μάριν και Σιόβα, που έχουν μια πορεία, παρόλα αυτά στον φετινό αποψιλωμένο Ολυμπιακό δεν χωρούν καν;
Παίκτες όπως οι Ζντιέλαρ (έχει γράψει 2 συμμετοχές με την Σερβία) και Μπουχαλάκης είναι off, στο κάτω κάτω ΑΥΤΟΥΣ έχεις,  δεκάρι πίσω από τον μπλαζέ Φορτούνη (που ο ίδιος είχε τιμωρήσει σιωπηρά στην αρχή της σεζόν) δεν υπάρχει και ο Κώστας εμφανώς έχει σκάσει, εξτρέμ δεν υπάρχουν πλην... του Μανθάτη και κάμποσα ελληνόπουλα είναι δανεικά, άμυνα δίχως γυρισμό, σε ακραία μπακ και στόπερ.

Όταν κάποτε ο μέτριος ξένος σου, ήταν ο Ζεβλάκοφ, ο Λούα Λούα, ο Πάντελιτς και ο Φουστέρ, καταλαβαίνει κανείς ότι τα χρόνια πέρασαν και ο Ολυμπιακός βούλιαξε.

Και αναρωτιέμαι εκ νέου, ρητορικά και κλείνω το αυστηρό αντιλαμβάνομαι ποστάρισμα μου.

Πόσο χειρότεροι θα είμασταν αν αντί για τους αμφιβόλου ποιότητας ξένους, μίζες των μάνατζερ, είχαμε τον Σιόβα, τον Μανιάτη, τον Σιώπη, τον Ρισβάνη, τον Λαΐφη, τον Γιαννιώτα, τον Φορτούνη, τον Μπουχαλάκη και τον... Πιέρρο Σωτηριού να κάνει dab μαζί με τον Ιντέγιε;

Η σεζόν προχωρά, οι αντίπαλοι είναι ανύπαρκτοι και δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός μας, να βουλιάζει στην κατάντια τους.

Θεωρώ ότι ο Μπέντο δεν είναι ο αναμορφωτής της ομάδας, αλλά ας του δώσω σαν ελαφρυντικό ότι διαχειρίζεται το χειρότερο ρόστερ της τελευταίας 20 ετιάς, σας προκαλώ να θυμηθείτε χειρότερο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου