Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μαρίνο σώσε μας...


Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον Ολυμπιακό, ο μοναδικός σωτήρας στον ορίζοντα, είναι ο κορυφαίος Έλληνας coach, Μαρίνος Ουζουνίδης. Το θέμα είναι, μετά τα καλοκαιρινά ξεφτειλίκια, θα δεχτεί να "επιστρέψει" στην ομάδα;;; Ο Αντιδραστικός γράφει για όλους και για όλα


Δυστυχώς μάγκες. Δεν γυρνάει αυτό το πράγμα. Αυτή η τερατογέννεση του καλοκαιριού δεν αλλάζει, εφέτος τουλάχιστον. Για αυτό τα όνειρα για τίτλους και πορείες στην Ευρώπη  πρέπει να σταματήσουν, καθώς δεν είναι πια ρεαλιστικά. Φρόντισε ο κύριος Μαρινάκης άλλωστε για αυτό!

Η μόνη λύση λοιπόν, είναι να "χτίσει" η ομάδα, να επενδύσει στα δικα της παιδιά (τα οποία είναι πράγματι αρκετά), να φτιάξει ένα μελλοντικό κορμό, να δουλέψει για το αύριο, και ότι είναι να συμβεί στις φετινές διοργανώσεις ας συμβεί! Κανείς δεν διαγράφει τον Ολυμπιακό, αλλα παιδια ας είμαστε ρεαλιστές-η φετινή ομάδα είναι πολύ κακή, σίγουρα χειρότερη από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, ο μοναδικος σωτήρας που φαίνεται στον ορίζοντα είναι πλέον μόνο, ο κορυφαίος Έλληνας coach, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Ελέ θα μπορούσε να απασχολήσει (σαν νέος Τάκης Λεμονής) αλλά εκλεισε Αστέρα, οπότε μένει μόνο ο Μαρίνος. Το θέμα είναι θα δεχτεί;;; Μετα το απόλυτο καραγκιοζιλίκι του καλοκαιριού όπου έκλεισε και τον έκοψε η Θύρα 7, ίσως τώρα να μην δεχτεί. Αν πάλι καταλάβει πως η ευκαιρία να προπονήσει το Θρύλο, είναι η μεγαλύτερη της καριέρας του, τότε μπορεί να αφήσει την περηφάνεια του στην πάντα και εν τέλει να πιάσει λιμάνι.

Οι Ολυμπιακοί που πράγματι θέλουμε ένα μελλοντικο project με Έλληνες και νεαρούς παίχτες, οι οπαδοί που θέλουμε ένα πραγματικό restart στην ομάδα, μετά τα πορτογαλικά όργια της τελευταίας τετραετίας θα τον υποδεχθούμε σαν Μεσσία και θα τον στηρίξουμε. Οι υπόλοιποι, προφανώς θέλουν να βλέπουν μια ομάδα-λεγεώνα εθνικοτήτων, με παίχτες πυροτεχνήματα, με παίχτες μανατζαρέων κτλ κτλ, ας τον κράξουν...

Το σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα δεν έχει μέλλον, ενώ το παρόν της είναι δυσοίωνο... Με μια άμυνα σοκαριστικά κακή (Μποτία, Ντακόστα και Φιγκέιρας δεν πρέπει προς θεού να ξαναπαίξουν ποτέ με την ερυθρόελυκη) και αμυντικά αλλά και δημιουργικά, με εξτρέμ παντελώς ακατάλληλα (βλέπε Σεμπά-Πάρντο αλλά και τον Ελγιουνούσι, που δεν μπορούν να κάνουν ντρίμπλα ή έστω σέντρα, πρώτη φορά στα χρονικά του Θρύλου τέτοια εξτρέμ), με ένα ρόστερ πραγματικά μπερδεμένο (καθόλου εξτρέμ, καθόλου άμυνα, αλλα πολλά δεκάρια και εξάρια μαζεμένα κτλ), μια κατασταση κακή που πρέπει να αλλάξει επειγόντως.

Παράλληλα στον πάγκο, έχει έναν προπονητή έρμαιο. Άλλαξε την αλλαγή, επειδή γκρίνιαξε ο κόσμος-αλλά και ο παίχτης (ο Μαρίν μάλλον νόμιζε ότι έπαιζε καλά...), ενώ οι διοικητικοί στον πάγκο έτρεξαν να τον προειδοποιήσουν-ξεφτειλίζοντας τον πραγματικά. Προπονητής που δεν έχει λόγο στην ομάδα, που χει χάσει τα αποδυτήρια ήδη (η σκηνή με Τσόρι-Φορτούνη στον πάγκο τα λέει όλα), που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο φαινόμενο Ολυμπιακός (όπως κάποτε ο Κάτανετς αν θυμάστε). Δν τον κατηγορώ, αλλά ο άνθρωπος δεν ήξερε που έμπλεκε.

Οπότε συνοψίζοντας: θεωρώ επιτακτική την αλλαγή προπονητή. Παράλληλα θεωρώ πως μόνο κάποιος Έλληνας θα μπορούσε να μαζέψει το φετινό χάλι. Και ο Ουζουνίδης είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. Με αυτόν τα πειράματα θα σταμάταγαν, η ομάδα θα έπαιζε τουλάχιστον στο μέγιστο που μπορεί. Παράλληλα ο Μαρίνος φημίζεται για την στήριξη των Ελλήνων παιχτών (το καλοκαίρι ζήτησε Ρισβάνη και Σιώπη!!!), οπότε θεωρώ πως θα βλέπαμε τακτικά στην ομάδα τους νεαρούς Τσιμίκα-Βούρο-Ρέτσο-Ζντιέλαρ-Μανθάτη-Ανδρούτσο, οι δε Καπίνος και Φορτούνης θα ταν βασικοί και αναντικατάστατοι, ενώ θα έπαιρναν περισσότερες ευκαιρίες και οι Σιόβας (είναι αναγκαίος με αυτό το χάλι στην άμυνα μάγκες) και Μπουχαλάκης. Ο Θρύλος θα έχτιζε και πάλι έναν ελληνικό κορμό- όπως παραδοσιακά είχε η ομάδα- και θα μπορούσε να αγναντεύει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον...

Tip of the day:  
  • προσωπικά αν ήμουν εγώ προσωπικά προπονητής , θα κατέβαζα προφανώς ένα σύστημα 4-2-3-1, χωρίς όμως εξτρέμ-καθώς πολύ απλά η ομάδα δεν διαθέτει ποιοτικούς ακραίους! Ένα σύστημα σαν της Λίβερπουλ με 3 δεκάρια ουσιαστικά πίσω από το φορ. Καπίνος στο τέρμα, στην άμυνα Ομάρ-Βούρο δεξιά, Τσιμίκα-Ντελαμπέλα αριστερά, στόπερ τους Σιόβα-Ρέτσο μαζί με τους Ρομαό (ναι έπαιζε και στόπερ στην Μαρσέιγ) και Βιάνα-ενώ θα υπολόγιζα και τον Μιλιβόγιεβιτς εκεί, στο κέντρο τους Καμπιάσο-Μίλι αλλά και τους Ζντιέλαρ-Μπουχαλάκη και Ρομαό, τριάδα μπροστά τους, τους Τσόρι-Μαριν-Φορτούνη (τεχνίτες τρομεροί, που θα άλλαζαν συνέχεια θέση) με ενναλακτικές τον άτεχνο για εξτρέμ αλλά τρομερό finisher Ελγιουνούσι και τον Μάρτινς (μια κόπια του Μαρίν ουσιαστικά), ενώ μπροστά ο εντυπωσιακός Ιντέγιε με τον έμπειρο Καρντόσο.
  • Η ενδεκάδα μου θα ταν κάπως έτσι: Καπίνος-Ομάρ (Βούρος μέχρι να αποθεραπευτεί πλήρως ο Νορβηγός), Τσιμίκας, Ρέτσος, Σιόβας-Μιλιβόγιεβιτς,Καμπιάσο- Μαρίν, Φορτούνης, Τσόρι-Ιντέγιε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου