Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιος είναι ο κορυφαίος;;;


Ο Ολυμπιακός έφερε τον Γιάγια Τουρέ. Έναν παίχτη, παγκόσμιας κλάσης, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτυ.
Στο σημερινό blog, θυμόμαστε όλα τα μεγάλα ονόματα που φόρεσαν την ερυθρόλευκη.
Η επιλογή του κορυφαίου, δική σας...
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Ποιος είναι λοιπόν ο κορυφαίος;! Ποιο είναι το κορυφαίο όνομα που φόρεσε την ερυθρόλευκη;;;

*Ξεκινώντας να τονίσω πως μιλάμε για τον Ολυμπιακό από εποχή Κόκκαλη και μετά. Πιο πριν, Ντέταρι, Κοσκωτάς κτλ, "τριαντάρης" γαρ, δεν έχω προλάβει, άρα δεν σχολιάζω.

Τα κορυφαία ονόματα, βάσει status και καριέρας που φόρεσαν τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος (κάποιοι προσέφεραν κάποιοι όχι) ήταν/είναι τα εξής:

Ζιοβάνι Σίλβα:



Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, με μεγάλη καριέρα στην Μπαρτσελόνα (69 συμμετοχές, 19 γκολ), ήρθε στον Ολυμπιακό το 1999 κι αφού στο Μουντιάλ της Γαλλίας (1998) λίγους μήνες πριν, λογιζόταν σαν βασικό στέλεχος της Σελεσάο (20 συμμετοχές, 6 γκολ). Στον Θρύλο... έγινε Θρύλος, με έξι σεζόν (1999-2005) , πέντε πρωταθλήματα και 130 συμμετοχές-60 γκολ...
Highlight στιγμή του: είναι άπειρες. Έτσι για το καλό, να πούμε το γκολ λόμπα στον Μοντραγκόν.

Κριστιάν Καρεμπέ:



Πρωταθλητής κόσμου το 1998 με την Εθνική Γαλλίας (βασικότατος στο τουρνουά, συνολικά 53 συμμετοχές), τροπαιούχος του champions league με την Ρεάλ το 1997 (55 συμμετοχές στην Βασίλισσα), ο Καρεμπέ φόρεσε για τρεις σεζόν την φανέλα του Ολυμπιακού (2001-2004), πήρε δύο πρωταθλήματα, με 88 συμμετοχές και 5 γκολ... Εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια δραστηριοποιείται διοικητικά στον Θρύλο!
Highlight στιγμή του: ο Κριστιάν ήταν και είναι ο ορισμός του gentleman... Το ξύλο του στο Οκκά και οι ομπρελιές του στα Πηγάδια, μας έκαναν να τον λατρέψουμε λίγο παραπάνω!

Ριβάλντο:



Ο μύθος της Μπαρτσελόνα (με 157 συμμετοχές και 86 γκολ), έχοντας κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα Ισπανίας, ήρθε στην Ελλάδα το 2004. Πριν είχε κατακτήσει τα πάντα (Μουντιάλ-2002, Κόπα Αμέρικα, Συνοσπονδιών) με την Εθνική Βραζιλίας της οποίας ήταν αστέρας (74 συμμετοχές-35 γκολ), αλλά και ένα Champions League με τη Μίλαν (22 συμμετοχές-5 γκολ) το 2003! Στον Ολυμπιακό έπαιξε μέχρι το 2007, σκοράροντας 43 σε 70 συμμετοχές και βέβαια πήρε 3/3 πρωταθλήματα! Η φυγή του για την ΑΕΚ το 2008, χάλασε λίγο το κλίμα για αυτόν...
Highlight στιγμή του: στο 3-2 με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης, όταν τον είχε κερδίσει ΜΟΝΟΣ του.

Χαβιέρ Σαβιόλα:



Ο "Κούνελος" ήρθε στο λιμάνι μετά από τεράστια καριέρα σε Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και κυρίως στην εθνική Αργεντινής. Στην Μπάρτσα ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή καριέρα του (έπειτα από οργιαστικές σεζόν στην Ρίβερ Πλέιτ), μένοντας έξι σεζόν και σκοράροντας 49 γκολ σε 123 συμμετοχές. Ύστερα μετακόμισε στην Ρεάλ (!) όπου σκόραρε 4 γκολ σε 17 ματς. Στην "Μπιανκοσελέστε" έκανε 39 συμμετοχές και 11 γκολ. Στον Ολυμπιακό έπαιξε την σεζόν 2014-15, όπου με τιμιότητα σκόραρε 12 γκολ σε 26 συμμετοχές.
Highlight στιγμή του: τα δύο γκολ κόντρα στην Άντερλεχτ, για το champions league.

Ερίκ Αμπιντάλ:



Ο Γάλλος στόπερ, κατέκτησε δις το champions league, με την Μπαρτσελόνα (2009, 2011) με την οποία είχε 125 συμμετοχές σε έξι σεζόν. Παράλληλα ήταν επί πολλά χρόνια βασικό στέλεχος των τρικολόρ λαμβάνοντας μέρος σε δύο Μουντιάλ και ένα Euro (67 συμμετοχές). Συγκλόνισε με το πρόβλημα υγείας του, από το οποίο βγήκε νικητής και δυνατός. Στον Ολυμπιακό έπαιξε πολύ λίγο τη σεζόν  2014-15 (9 συμμετοχές).
Highlight στιγμή του: ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τους συμπαίκτες του, στην Κέρκυρα στο τελευταίο ματς της τεράστιας καριέρας του.

Εστεμπάν Καμπιάσο: 



ο ιστορικός αρχηγός της Ίντερ επί δέκα χρόνια και παίχτης σύμβολο της Εθνικής Αργεντινής, φόρεσε για δύο σεζόν την φανέλα του Θρύλου (2015-17), καταγράφοντας 28 συμμετοχές στην Super League (πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα). Ξεχωρίζουν στην θρυλική καριέρα του οι 315 συμμετοχές (!) και τα 41 γκολ του  στην Ίντερ (2004-2014), όπου πήρε πέντε σκουντέτο και ένα Champions League (2010), οι 41 συμμετοχές στην Ρεάλ Μαδρίτης (2002-04) , ενώ δεν ξεχνάμε τις 52 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής! Είναι δεύτερος Αργεντινός, πίσω από τον Μέσι, σε συνολικούς τίτλους καριέρας, καθώς έχει 21!
Highlight στιγμή του: το γκολ του με τον Παναθηναϊκό ή αυτό με τη Μπεσίκτας... Δύσκολη απόφαση...

Γιάγια Τουρέ:



Ο Ιβοριανός μέσος φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα το 2005-06 και πριν επιστρέψει 12 χρόνια μετά έκανε μια ΜΥΘΙΚΗ ΚΑΡΙΈΡΑ σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι. Τρεις σεζόν στην Μπαρτσελόνα όπου κέρδισε ΤΑ ΠΑΝΤΑ (και το Champions League το 2009) και κυρίως στην Σίτυ όπου έγινε ένας εκ των κορυφαίων της ιστορίας της, παίζοντας οχτώ σεζόν και κερδίζοντας εφτά τίτλους (3 Premiership, 1 FA Cup, 3 League Cup)!!! Στην Μπάρτσα είχε ρεκόρ 74-4  και στο Μάντσεστερ 230-59... Κοινώς μιλάμε πως φέτος ήρθε ένας παίχτης στον Ολυμπιακό, με παραπάνω από 300 συμμετοχές στο top επίπεδο...
Highlight στιγμή του: το γκολ κόντρα στη Βαλένθια σε φιλικό, όταν πέρασε σχεδόν τους μισούς αντιπάλους...! Τι τρόπος να μας συστηθεί...

*Τα γκολ και οι συμμετοχές είναι μόνο από τα εγχώρια πρωταθλήματα. Όχι από αγώνες Ευρώπης και Κυπέλλων. Που να έβαζα κι αυτά δηλαδή. Πηγή στατιστικών: wikipedia

Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ever είναι ο Ζιοβάνι. Ίσως λόγω προσφοράς, ίσως λόγω του ότι ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ όλων, των μεγάλων αστέρων. Δεν ξέρω. Πιο πολύ τον επιλέγω λόγω ποδοσφαιρικής"καλαισθησίας". Ο άνθρωπος ήταν ΜΑΓΟΣ όνομα και πράγμα... Σίγουρα αδικώ κάποιους αλλά ο Ζίο θα μείνει ΠΆΝΤΑ χαραγμένος στις καρδιές μας...

Υγ: περιμένω λοιπόν και τις δικές σας απόψεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου