Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο παίκτης που του έλειπε χρόνια...



Απόψε, στα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, είδαμε αρκετά. Άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Δεν μπορούμε όμως παρά να σταθούμε κυρίως στον Έρικ Γκρίν...Stouk

Χρόνια έψαχνε ο Ολυμπιακός τέτοιο παίκτη. Το γιατί δεν τον πήρε είχε να κάνει με τις εκάστοτε συγκυρίες. Τώρα όμως τον έχει.

Ο Έρικ Γκριν είναι χαρισματικός σκόρερ. Δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες, σουτάρει με επιτυχία μετά από τρίπλα, τρομερός "μπουκαδώρος" (που λέει και ο Αλέφαντος!), δίνει ασίστ και κυρίως στην άμυνα φαίνεται να μην είναι τόσο μεγάλη τρύπα. Δεν είναι εξολοθρευτής σε καμία περίπτωση, αλλά αδιάφορο δεν τον λες.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει χτυπήσει διάνα. Τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα αυτό μαρτυρούν.

Πάμε στα άλλα θετικά; Ο Σπανούλης είναι ξεκούραστος. Κάνει μπαμ. Επιπλέον, δεν έχει στο μυαλό του ότι αυτός θα πρέπει να κάνει τα πάντα.

Ο Παπανικολάου (ο χοντρός βρε. αυτός που είναι άσχετος, ο αποτυχημένος του ΝΒΑ) θα δείξει φέτος την κλάση του. Έχει βελτιώσει τρομερά την τρίπλα του, αυτό που του έλειπε δλδ, και κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Όσον αφορά τα αρνητικά, έκανε κυρίως εντύπωση ότι ο Μπιρτς ήταν χαμένος και εύκολος αντίπαλος στην άμυνα, όπως επίσης και η εικόνα του Αγραβάνη, που δεν δείχνει να είναι όσο βελτιωμένος περιμέναμε.

Από τον Γιανκ δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα απαιτήσεις. Σήμερα έπαιξε αγώνα μετά από σχεδόν 1 χρόνο. Αυτό τα λέει όλα.

Γενικότερα, ως προς τον τρόπο παιχνιδιού, είδαμε ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε αρκετά μέσα στη ρακέτα, αλλά ελάχιστα με ποσταρίσματα! Πώς γίνεται αυτό; Με τις διεισδύσεις του (ξεκούραστου) Σπανούλη, του Γκριν ( οι οποίοι και να μην σκόραραν έψαχναν τον ελεύθερο παίκτη που έκοβε στη ρακέτα) αλλά και του Παπανικολάου.

Αρκετό τρέξιμο από όλους, γρήγορο Passing game, συνεχής κίνηση.

Θετικότατο το δείγμα λοιπόν. Είπαμε, είναι νωρίς ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα δούμε φέτος κάτι καλό και διαφορετικό.

ΥΣ: Εντύπωση έκανε και το πόσο έχει δυναμώσει ο Μιλουτίνοφ. Αν και στο pick n roll είναι αργός και δεν μπορεί να μαρκάρει, νομίζω ότι και αυτός θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

ΥΣ2: Ο κόουτς Σφαιρό φανερά αδυνατισμένος...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου