Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Χαμηλοί τόνοι... υψηλοί στόχοι!




Η προετοιμασία του μπασκετικού Ολυμπιακού βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και ο Αντιδραστικός σχολιάζει ενόψει της έναρξης των επίσημων αγώνων.




Μετά από χρόνια, υπάρχει απαρτία στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Θρύλου. Άπαντες μαζεύτηκαν στο ΣΕΦ αρχικά, έπειτα το βασικό στάδιο έγινε στο Καρπενήσι (όπου υπήρξε πολύ τρέξιμο-γνήσια ομάδα transition ο Ολυμπιακός γαρ) και τέλος επιστροφή στην βάση ξανά, με πολλά φιλικά προετοιμασίας (ξεκινά και το τουρνουά του Ηρακλείου την Παρασκευή). Το γεγονός πως δεν υπήρχε κανένας απόντας είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε συνδυασμό με τις λιγοστές μεταγραφικές κινήσεις, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό βαθμό ομοιογένειας στην νέα ομάδα!

Πολύ σημαντικά τα παρακάτω γεγονότα: 

  • Καταρχήν δεν υπήρξαν απρόοπτα- κοινώς τραυματισμοί. Πολύ σημαντικό να υπάρχει υγεία σε μία ομάδα που τόσο έχει πονέσει τα τελευταία χρόνια από αυτούς.
  • Παράλληλα κρατήθηκαν υπέρ το δέον, χαμηλοί τόνοι. Ούτε φαμφάρες, ούτε θριαμβολογίες, ούτε γκρίνιες, η ομάδα δούλεψε 100% ήρεμη και συγκεντρωμένη!
  • Το τραγικό γεγονός του θανάτου της κας Αγγελοπούλου, σίγουρα συγκλόνισε την ομάδα, αλλά θαρρώ πως εν τέλει θα την συσπειρώσει.
  • Στα αξιοσημείωτα, η -σωστή- πολύ αργή ενεργοποίηση του Πάτρικ Γιανγκ. Μετά από χιαστούς, θέλει σταδιακή ενσωμάτωση σε αγωνιστικούς ρυθμούς και πολύ σωστά έπραξε το τεχνικό team.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα... 

Οι στόχοι είναι υψηλοί. Κανείς δεν κρύβεται στο λιμάνι! Νταμπλ και final4 (στην.. Πόλη του!)! Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση και πίστη για το ρόστερ της ομάδας!

Σημαντικότατο το γεγονός πως οι αρχηγοί επιτέλους ξεκουράστηκαν! Παρουσιάζονται πανέτοιμοι να ηγηθούν ακόμα μια σεζόν!

Παράλληλα στον Ολυμπιακό θεωρούν δεδομένο πως οι Λοτζέσκι-Χάκετ-Μιλουτίνοφ αλλά και ο Γιανγκ, φέτος θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρυσι! Το ίδιο ισχύει και για τους youngsters Παπαπέτρου και Αγραβάνη, που θα χουν ακόμα πιο αναβαθμισμένο ρόλο!

Εν το μεταξύ, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως οι Γκριν και Μπιρτς, έχουν αφομοιωθεί στην ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού εντυπωσιακά γρήγορα! Ο μεν Γκριν απειλεί και σαν point guard (χρησιμοποιείται αρκετά στον άσσο, αλλά και σαν κλασικός shooting guard κυρίως απ' τις αδύνατες πλευρές , ενώ ο Μπιρτς τελειώνει άριστα pick n roll φάσεις, είναι εντυπωσιακός στο ριμπάουντ, σκοράρει με σουτ από μέση απόσταση και βάζει βολές, ενώ αμυντικά θα ναι εκ των σημείων αναφοράς της νέας ομάδας!

Τέλος, δυο παίχτες δείχνουν να ψάχνονται στην προετοιμασία. Είχα αναφερθεί σε αυτούς μέσα στο καλοκαίρι. Μάντζαρης και Παπανικολάου, είναι παίχτες-κλειδιά, χρειάζονται ψυχολογία και ρυθμό, καθώς μην ξεχνάμε είναι οι βασικοί  point guard και small forward της ομάδας! Ουσιαστικά τα ποσοστά τους στο τρίποντο θέλουν να ανεβάσουν και θα είναι υπερ-απαραίτητοι (κάνουν άλλωστε τόσες άλλες δουλειές στο παρκέ). 

Ο καιρός περνάει και η έναρξη των επίσημων πλησιάζει! Ο Red Philosopher θα ναι δίπλα στην ομάδα, με το πιο "εξειδικευμένο" μπασκετικό ρεπορτάζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου