Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η ανάλυση του final-4 από τον red philosopher


Ώρα final 4 και τo red philosopher, ένα blog με εμφανή "αδυναμία" στο μπάσκετ, δεν θα μπορούσε να λείπει από την μεγάλη αυτή μπασκετική γιορτή! Ο Αντιδραστικός αναλύει τις τέσσερις φιναλίστ, τις συγκρίνει και προβλέπει το νικητή.


Η μεγάλη μπασκετική στιγμή του χρόνου, έφτασε! Ώρα final 4 λοιπόν και ο red philosopher παρά την απουσία του Θρύλου από την διοργάνωση (καλομάθαμε η αλήθεια είναι), δεν θα μπορούσε να λείψει! Λοκομοτίβ Κουμπάν vs ΤΣΣΚΑ και Φενέρ vs Λαμποράλ, οι δυο μεγάλοι ημιτελικοί με φόντο την κούπα!

Η ανάλυση των τεσσάρων φιναλίστ:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: με όπλο της το super ζευγάρι στην περιφέρεια Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, τα τρίποντα των Χίγκινς-Φριτζόν και την εμπειρία των Χάινς , Βοροντσέβιτς και Κριάπα στην ρακέτα, η ΤΣΣΚΑ μοιάζει για ακόμα μία φορά το φαβορί. Ο ικανότατος coach Ιτούδης, την πάτησε στο περσινό f4 από τον συνήθη ύποπτο Ολυμπιακό, αλλά φέτος θα παρουσιαστεί ακόμα πιο διαβασμένος, έμπειρος και έτοιμος!
Η βασική πεντάδα: Ντε Κολό-Τεόντοσιτς-Χίγκινς-Βοροντσέβιτς-Χάινς

Φενέρ: από τον πάγκο ο πανέμπειρος Σέρβος Ομπράντοβιτς, θα καθοδηγεί τους Ντίξον-Χίκμαν-Σλούκα-Ντατόμε-Μπογκντάνοβιτς-Άντιτς-Κάλινιτς και Ουντό, με σκοπό την πρώτη κούπα στην ιστορία της ομάδας! Το rotation της είναι μικρό (οι αρκετοί Τούρκοι της είναι μέτριοι), ενώ θα λείψει πολύ και ο Γιαν Βέσελι. Παρόλα αυτά, διαθέτει ικανότατους σκόρερς (Ντίξον-Ντατόμε-Μπογκντάνοβιτς), τον "play maker του μέλλοντος" Κώστα Σλούκα, ενώ στην ρακέτα θα παλέψουν ο σκληρός Άντιτς και ο κορυφαίος αθλητικός ψηλός της διοργάνωσης Ουντό.
Η βασική πεντάδα: Ντίξον-Ντατόμε-Μπογκντάνοβιτς-Άντιτς-Ουντό

Λαμποράλ: ο mvp της φετινής euroleague Γιάννης Μπουρούσης και η παρέα του, πάνε για το θαύμα! Η παραδοσιακή Λαμποράλ, επιστρέφει μετά από χρόνια σε f4 και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Ο Περάσοβιτς προσφέρει ηρεμία και άρτια καθοδήγηση από τον πάγκο (διαχειρίζεται ΑΨΟΓΑ το ρόστερ του!), ενώ εντός παρκέ εκτός από τη ηγέτη Μπουρούση, υπάρχει ο οργιάζοντας pg Άνταμς (που κέρδισε μόνος του τον ΠΑΟ), ο εκπληκτικός σουτέρ Μπερτάνς, οι ικανότατοι Κοζέρ-Χάνγκα-Μπλάζιτς-Σενγκέλια και οι χρήσιμοι Τζέιμς-Τιγί-Πλάνινιτς! Η συγκεκριμένη ομάδα φέτος απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες! Το θέμα είναι πόσες  απουσίες θα έχει (πχ Κοζέρ και Σενγκέλια).
Η βασική πεντάδα: Άνταμς-Κοζέρ-Χάνγκα-Μπερτάνς-Μπουρούσης

Λοκομοτίβ Κουμπάν: το καμάρι του Γιώργου Μπαρτζώκα, βρίσκεται για πρώτη φορά σε f4! Ο έμπειρος coach έκανε πράγματα και θαύματα φέτος, φτιάχνοντας μια σκληρή και αθλητική ομάδα! Στην περιφέρεια τα Α και το Ω είναι ο φοβερός Μάλκομ Ντιλέινι και συμπληρώνεται από τους έμπειρους Ντρέιπερ-Μπίκοφ-Βορόνοφ και τους σουτέρ Τζάνινγκ και Μπρόκχοφ. Στην ρακέτα η Κουμπάν, είναι ίσως η πιο δυνατή του τουρνουά, διαθέτοντας τους Κλαβέρ και Σίνγκλετον στο "4" και τους Ράντολφ-Φεσένκο στο "5"! Μοναδικό της μειονέκτημα, σίγουρα η απειρία...
Η βασική πεντάδα: Ντρέιπερ-Ντιλέινι-Βορόνοφ-Κλαβέρ-Ράντολφ

Η σύγκριση:

-Στο ρώσικο ζευγάρι Κουμπάν-ΤΣΣΚΑ, η ΤΣΣΚΑ προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί. Το γεγονός πως γνωρίζει απέξω και ανακατωτά από την vtb liga την Κουμπάν , της δίνει ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Παιχτικά, η ΤΣΣΚΑ έχει μεγάλο πλεονέκτημα στην περιφέρεια , όπου δύσκολα θα αντιμετωπιστούν οι killers Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, ενώ στην ρακέτα η Κουμπάν είναι σχετικά ανώτεροι. Γενικά σαν κορμιά ματσάρονται εύκολα οι δυο ομάδες, αλλά προφανώς η ΤΣΣΚΑ έχει την εμπειρία με το μέρος της... Μένει να δούμε τι θα γίνει στην τεράστια ελληνική μάχη των πάγκων. Ποιος θα "δέσει" ποιον; Ποιος θα βρει τα καλύτερα τρικ; Ιτούδης και Μπαρτζώκας είναι οι κορυφαίοι Έλληνες προπονητές, φημίζονται στο τακτικό κομμάτι και στο διάβασμα των αντιπάλων! Φαβορί λοιπόν η ΤΣΣΚΑ, εκτός κι αν της φυλάει ακόμα μια έκπληξη ο Μπαρτζώκας (όπως στο Λονδίνο το 2013)...
Τα κομβικά match ups: Ντε Κολό vs Ντιλέινι (η μάχη των σκόρερ), Χάινς vs Ράντολφ

-Κι εδώ υπάρχει μεγάλο φαβορί... Ο Ζοτς. Ε συγγνώμη, η Φενέρ. Ο πανέμπειρος Σέρβος στον πάγκο, αποκλείστηκε πέρυσι στον ημιτελικό, αλλά φέτος δεν την ξαναπατάει εύκολα. Διαθέτει το πιο ακριβό ρόστερ, διαθέτει super επιθετική ομάδα και βέβαια τα πλεονεκτήματα (γνώση, εμπειρία, διαιτητική εύνοια) του προπονητή της. Από την άλλη, η Λαμποράλ με όπλο την άγνοια κινδύνου και το γεγονός πως φέτος απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες (φέτος κέρδισε Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κτλ)! Στην ρακέτα οι Βάσκοι δεν υπολείπονται, οπότε πρέπει να αντέξουν στην περιφέρεια. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διαχείριση των ρόστερ, καθώς και οι δυο ομάδες διαθέτουν μικρότατο rotation... Παράλληλα ρόλο θα παίξει και η μέρα που θα βρεθούν, καθώς στηρίζονται και οι δύο στο περιφερειακό σουτ...
Τα κομβικά match ups: Ντατόμε vs Μπερτάνς (οι 3points killers), Ουντό vs Μπουρούσης

Η πρόβλεψη: 

Προφανώς ίσως δούμε τελικό ΤΣΣΚΑ-Φενέρ, αλλά τα τελευταία χρονια στα f4 πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, οπότε ίσως σπάσει ένα ζευγάρι. Προσωπικά χρίζω φαβορί την ΤΣΣΚΑ. Μετά από τόσες αποτυχίες μεγατόνων, σερί μάλιστα (2012, 2013, 2015 από Ολυμπιακό, 2014 από Μακάμπι), ίσως έφτασε η ώρα να σηκώσει και μια κούπα. Ο Ιτούδης στον πάγκο της, της εγγυάται σωστή τακτική, διάβασμα των αγώνων και καλή διαχείριση του υλικού...

Προσωπικά υποστηρίζω την Κουμπάν του Μπαρτζώκα! Πόσο μετανοιώνω, που τον "φάγαμε" τέτοιο προπονητή... Εναλλακτικά σαφώς την Λαμποράλ του Γιάννη Μπουρούση!

Υγ: ο Μπαρτζώκας άλλωστε είναι ο μοναδικός Έλληνας coach που χει σηκώσει την κούπα, μην ξεχνάτε...

Υγ2: αν ήταν ο Ολυμπιακός στο f4, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να το σήκωνε η looser ΤΣΣΚΑ... Τώρα που λείπει ο Θρύλος κάτι γίνεται.

Υγ3: ΤΣΣΚΑ και Ομπράντοβιτς. Παραδοσιακά έχουν διαιτησίες υπέρ τους... Μεγάλη μάχη θα γίνει!

3 σχόλια:

  1. Ωραίο final 4 με ξεκάθαρα φαβορί και ξεκάθαρα outsider που μπορούν όμως να κάνουν την έκπληξη. Πάντως εάν ο τελικός γίνει ανάμεσα σε Ιτούδη Ομπράντοβιτς θα πόνταρα τα λεφτά μου στον δεύτερο.

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιδραστικέ, η λογική όντως δείχνει ΤΣΣΚΑ - Φενέρ, αλλά από εκπλήξεις άλλο τίποτε στα Final Four. H ...δική μου λογική λέει ότι αν οι Ρώσοι δεν το πάρουν ούτε φέτος, θα πρέπει ...να πάνε να παίζουν στο Champions League της FIBA.

      Court Central

      Διαγραφή