Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Χαρήκαμε, λυπηθήκαμε και πεισμώσαμε ταυτόχρονα...



Το Final-4 του Βερολίνου, η εικόνα των ομάδων και η κατάληξή του, κάνει φίλους και συντελεστές του Ολυμπιακού να έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται, να λυπούνται αλλά και να...πεισμώνουν! Stouk


Αρχικά να πούμε ότι είδαμε πραγματικά χορταστικό μπάσκετ. Με κερασάκι στην τούρτα τον τελικό, μπορούν άνετα να νιώθουν γεμάτοι όσοι παρακολούθησαν το τουρνουά.

Η αλήθεια είναι ότι πριν τον τελικό Φενέρ- ΤΣΣΚΑ, προσωπικά δεν ήξερα με ποιον "είμαι", πάντα μέσα σε εισαγωγικά.

Την Φενέρ; Που είχε στις τάξεις της τον Άντιτς και τον Σλούκα, που κατέκτησαν 2 κούπες με τον Θρύλο; Αλλά από την άλλη εκεί υπάρχει ο Ομπράντοβιτς (μύθος μεν, αλλά αντιπαθής σε όλους τους γαύρους) ενώ ο Σλούκας δεν φέρθηκε όπως άξιζε στο σύλλογο και στους Αγγελόπουλους. Όχι γιατί έφυγε, αλλά γιατί ενώ ήταν κλεισμένος στους Τούρκους, δήθεν ήθελε να σκεφτεί και συναντιόταν με τον Ομπράντοβιτς.

Την ΤΣΣΚΑ; Που εδώ και χρόνια παλεύει να κατακτήσει μια κούπα, έχει τον μέγα Κάιλ που όλοι αγαπάμε (ακόμα και αν ούτε και αυτός φέρθηκε καλά όταν αποχώρησε) και αν το έπαιρνε θα περνούσε τον ΠΑΟ στα Ευρωπαϊκά (έχει και αυτό τη χάρη του...); Αλλά έχει προπονητή τον Ιτούδη, ίσως τον πιο αντιπαθητικό προπονητή αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, με ψωνισμένο στυλ, ομάδα που χρόνια ευνοείται από την διαιτησία, πράγμα που ζήσαμε και φέτος εμείς οι ίδιοι στον αγώνα της Ρωσίας.

Τελικά η κούπα κατέληξε στον Βατούτιν, οπότε για τους πιο πάνω λόγους χαιρόμαστε και ξενερώνουμε αντίστοιχα.

Και μάλιστα με τον Ζοτς να δηλώνει ότι "μας έκλεψαν την κούπα οι διαιτητές", κάτι που νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό, ειδικά με ό, τι έχουμε ζήσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα με αυτόν στον πάγκο του ΠΑΟ, ειδικά με αυτό που ζήσαμε στον ημιτελικό με τη Λαμποράλ...

Αλλά σε τελική ανάλυση, μένει μια πικρία που ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο ραντεβού του Βερολίνου. Κακά τα ψέματα, όμως, δεν άξιζε να είναι. Εκεί πήγαν οι ομάδες που έπρεπε, βάση της εικόνας τους όλη τη σεζόν, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε αυτό το 3ήμερο.

Γι αυτό το λόγο πεισμώνουμε και ονειρευόμαστε. Ονειρευόμαστε μια πιο δυνατή ομάδα του χρόνου, που θα καταφέρει να φτάσει στο Παρίσι ή την Πόλη (εκεί θα γίνει το F4 σύμφωνα με τον Μπερτομέου- υποψιάζομαι Πόλη βέβαια αλλά ελπίζω πως όχι) και θα συμμετέχει στη γιορτή. Η "μαγιά" των παικτών υπάρχει (και του προπονητή), χρειάζονται 2-3 σημαντικές και καλές προσθήκες και το όνειρο μπορεί να συμβεί.

Γιατί μην ξεχνάμε. Ένα F4 για ομάδες με μπάτζετ 15 εκατομμυρίων περίπου, όπως ο Ολυμπιακός, είναι όντως όνειρο, όταν ισπανικές, τούρκικες και ρώσικες ομάδες ξεπερνούν τα 25 και τα 30...

3 σχόλια:

  1. Μερικές "σκόρπιες" σκέψεις μου περί final 4:

    -Από τότε που χώρισαν οι δρόμοι Ζοτς και ΠΑΟ,έσβησε το ευρωπαικό άστρο ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ! Ο Ζότς μέσα σε αρκετές πιά σεζόν έχει χαλάσει ένα φορτηγό εκατομμύρια και ακόμα κούπα...γιόκ! Ο ΠΑΟ έχει μηδέν ευρωπαϊκές διακρίσεις και πάει να χάσει και την πρωτοκαθεδρία στα καθ'ημάς.
    -Καταπληκτική η Λαμποράλ, για την οποία δεν ακούω να μιλάει κανείς Άξιζε την πρόκριση στον τελικό και την έχασε λόγω δύο επιπόλαιων επιλογών του Άνταμς στο τέλος. Αν πήγαινεστο ματς της Κυριακής, πιστεύω ότι θα σήκωνε και την κούπα, πιο σφιχτή και πιο δεμένη ούσα από την Φενέρ.
    -Μεγάλη καταξίωση για την τωρινή φουρνιά των Ελλήνων προπονητών που εξάγουν πιά τεχνογνωσία και ψυχολογική αντοχή σε πιεστικές καταστάσεις.
    - Μια καλή κουβέντα αξίζει και για την Κουμπάν και τον Μπαρτζώκα. Το ρώσικο μπάσκετ δείχνει πιο ώριμο από ποτέ, περασε τη φάση του "ρίχνω εκατομμύρια και ότι κάτσει" και περνάνε σε μια φάση που θυμίζουν περισσότερο ισπανικές και ελληνικές ομάδες από ποτέ. Παρά λίγο να πέρναγε και η Κίμκι, με τον απολαυστικό Σβέντ και να είχαμε τρίο ρωσσικό...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρητικά ο Ζοτς πάντα είχε μια κενή 4ετία - 5 ετία. Από Ρεάλ το 1995 το ξαναπήρε το 2000, από το 2002 το ξαναπήρε το 2007. Τώρα έχει να το πάρει από το 2011.

    Κανονικά έπρεπε να το πάρει... φέτος!!! Έσπασε το αρνητικό του ρεκόρ.

    Αν γίνει το F4 του χρόνου στην Πόλη, βλέπω να το παίρνει...

    Κατά τα άλλα συμφωνώ.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ευκαιρία, να πω και δύο λέξεις για το κύπελλο στο ποδόσφαιρο. Όλοι οι τυχάρπαστοι και οι μαθητευόμενοι μάγοι θεώρησαν καλό να κυνηγήσουν τον Θρύλο στην προσπάθειά του να κατακτήσει το κύπελλο. Το ξενέρωμα όλων μας είναι μεγάλο, ιδίως για το απίστευτο κατάντημα ενός υπουργού αθλητισμού που νομίζει ότι του πέφτει λόγος για το ποιος θα παίξει λάινσμαν στον τελικό. Η δική μας απάντηση έπρεπε να έχει λεβεντιά, ανοιχτοσύνη και πάνω απ' όλα ...χιούμορ. Αντ' αυτού η διοίκηση έκανε πως δεν ακούει και δεν βλέπει, λες και είμαστε εμείς οι ένοχοι. Ας προτείναμε να παίξει λάινσμαν ο ..βοηθός του Μανωλά και δεύτερος ο ..Χατζηχρήστος. Ας τους κάναμε λίγη πλακίτσα, ανάγκη τους έχουμε;
    'Ηθελα Ολυμπιακό που θα αντιδρούσε με φίλαθλη διάθεση στην στοχοποίησή του.Δεν μας αξίζουν ούτε οι ηγήτορές μας,ούτε ο φθόνος των ανύπαρκτων
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή