Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

H αμφίρροπη μάχη των playoffs της Ανατολής



Η α’ φάση των playoffs βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο ο Admiral γράφει ...την ανάλυση που χρωστά για τα match ups στην ενισχυμένη φέτος σε σχέση με πέρσι Ανατολική Περιφέρεια. 


Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι o αδιαμφισβήτητος MVP του πρωταθλήματος χτυπούσε λίγο πριν το ημίχρονο στο γόνατο και πλέον άπαντες – κι όχι μόνο η ομάδα του – κινούνται στο ρυθμό του τραυματισμού του. Θα χάσει τα υπόλοιπα playoffs; Κι αν μπορέσει να επανέλθει θα είναι ο ίδιος; Να λοιπόν, πως ένας τραυματισμός – για να θυμόμαστε και τα δικά μας, τα ολυμπιακά λίγο – μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Περιμένοντας να μάθουμε τα του Curry ας δούμε λίγο τα match ups της Ανατολής, εκεί που πλην του ζευγαριού ClevelandDetroit που βγήκε ήδη σκούπα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά αμφίρροπα ανεξαρτήτως πλεονεκτήματος έδρας.

Cleveland Cavaliers (1) – Detroit Pistons (8)

Η ομάδα του Βασιλιά Lebron ήταν εξ αρχής το αδιαφιλονίκητο φαβορί για sweep και να που ήρθε. Με τον Irving υγιή έχουν μάλιστα ένα ακόμη υπερόπλο στη φαρέτρα τους και ήδη ο δαιμόνιος κοντός έχει αρχίσει να πυροβολεί κατά ρίπας.  Το Cleveland εκτός απροόπτου θα φτάσει μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος εκεί όπου θα περιμένει να μάθει τον επίδοξο ανθυποψήφιο από Δύση μεριά. Το σκληρό και τίμιο Detroit έκανε φέτος την υπέρβασή του, πάλεψε όσο μπορούσε να πάρει έστω μια νίκη, ήταν προφανές όμως ότι είχε πιάσει ταβάνι.

Toronto Raptors (2) – Indiana Pacers (7)

Οι Καναδοί αποτελούν τον ορισμό της ομάδας που τις τελευταίες σεζόν χύνει στα playoffs την καρδάρα με το γάλα. Και τις δύο προηγούμενες χρονιές μπήκαν με πλεονέκτημα έδρας κι όμως αποκλείστηκαν. Φέτος έκαναν την καλύτερη regular season της ιστορίας τους με ρεκόρ 56-26. Lowry και Derojan θα σηκώσουν και φέτος το βάρος των προσπαθειών και θα προσπαθήσουν να σπάσουν την «κατάρα». Απέναντί τους θα βρουν μια σκληροτράχηλη ομάδα που με τον φυσικό της ηγέτη να έχει ξεπεράσει τον τρομακτικό τραυματισμό του (Paul George) κάθε άλλο παρά ευκολοκατάβλητη θα είναι. Η σειρά βρίσκεται στο 2-2 με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει από ένα break.

Miami Heat (3) – Charlotte Hornets (6)

Οι άλλοτε πρωταθλητές θα στερηθούν για ακόμη μία φορά των υπηρεσιών του all star Chris Bosh πράγμα που κάνει τη σειρά λίγο πιο ισορροπημένη. Των προσπαθειών τους θα ηγηθεί αδιαμφισβήτητα ο ελαφρώς ξεθωριασμένος λόγω των χρόνων και των τραυματισμών “flashD. Wade, έχοντας τη συμπαράσταση των Dragic, Johnson, Deng και του πρώτου μπλοκέρ του πρωταθλήματος Whiteshide. Οι Charlotte θα προσπαθήσουν να απαντήσουν με μπροστάρη τον Walker και από κοντά τους Batum, Lin, Jefferson όμως εκτός του να είναι πολύ ανταγωνιστικοί δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν να κάνουν τελικά την υπέρβαση. Η σειρά βρίσκεται στο 2-1 χωρίς κανένα break.

Atlanta Hawks (4) – Boston Celtics (5)

Ένα match up που ξυπνά μνήμες από το ένδοξο παρελθόν. Και πως θα μπορούσε να μην γίνει άλλωστε από τη στιγμή που οι δυο τους έχουν βρεθεί 11 φορές αντιμέτωποι στα playoffs από το 1957 μέχρι σήμερα!!! Ποιος ξεχνά τις μυθικές κόντρες Bird Wilkins; Η προϊστορία λέει Celtics (με 10 στις 11 επικρατήσεις) όμως η φετινή σειρά είναι μια άλλη ιστορία. Η Atlanta θα στηριχθεί και φέτος στην αγία τριάδα των Teague, Millsap, Horford, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν τη δράση του μικροσκοπικού (μόλις 1,75) πλην όμως θαυματουργού και φέτος all star, Isaiah Thomas. Η σειρά βρίσκεται στο 2-2 καθώς κανείς δεν κατάφερε να κάνει το break. Η σειρά δεν αποκλείεται να κριθεί στα επτά παιχνίδια με φαβορί την Atlanta.

Πρόβλεψη ημιτελικών Ανατολικής Περιφέρειας

Cleveland Cavaliers* – Atlanta Hawks
Toronto Raptors – Miami Heat 

*Έχουν ήδη προκριθεί με sweep απέναντι στο Detroit.

Admiral 

2 σχόλια:

  1. Όπως πάντα, πολύ κατατοπιστικός Admiral! Ο τραυματισμός του Curry φαίνεται ότι δεν είανι τόσο σοβαρός...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα χάσει πάντως από ό,τι φαίνεται αρκετά ματς και σίγουρα θα αργήσει να πάρει μπρος. Επιπλέον σήμερα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και ο CP3 των Clippers οπότε όπως όλοι καταλαβαίνετε η σειρά των playoffs στη Δύση παίρνει άλλη τροπή...

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή