Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Κατέβηκαν ρολά...


Ο red philosopher θυμάται τα κορυφαία παιχνίδια ερυθρόλευκων goalkeeper στο champions league. Παιχνίδια που... κατέβηκαν ρολά! Γράφει ο Αντιδραστικός


Η έρευνα μας ξεκινά από την παρθενική συμμετοχή του Ολυμπιακού στο champions league και συνεχίζει μέχρι σήμερα... Πάμε λοιπόν:

-Κυριάκος Τοχούρογλου vs Πόρτο

Την σεζόν 1997-98, ο Ολυμπιακός κερδίζει την μεγάλη Πόρτο των Ζάχοβιτς-Ζαρντέλ, με ένα τρομερό γκολ του Γιαννακόπουλου. Τρομερη όμως εμφάνιση είχε κάνει και ο Κυριάκος Τοχούρογλου. Αν και αναπληρωματικός (ο Ελέ είχε τραυματιστεί σοβαρά εκείνη τη σεζόν) ο Τοχούρογλου άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ήταν ο κορυφαίος της πρώτης νίκης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην διοργάνωση!

-Δημήτρης Ελευθερόπουλος vs Γιουβέντους



Για τους "8" του c-l, το 1998-99, ο Ολυμπιακός παίζει στο "Ντελε Άλπι" με τη Γιουβέντους. Ο Ελέ κάνει ένα συγκλονιστικό ματς, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα (2-1) και τον Ολυμπιακό μέσα στην ιστορικη πρόκριση... Θα θυμόμαστε όλοι την μεγάλη τριπλη του επέμβαση στους Τρεζεγκέ-Ινσάγκι, η οποία μάλιστα είχε ψηφιστεί η κορυφαία της διοργάνωσης την σεζόν εκείνη!

-Δημήτρης Ελευθερόπουλος vs Κροάσια Ζάγκρεμπ

Την ίδια σεζόν, λίγο πιο πριν στην φάση των ομίλων, ο Ελέ κάνει συγκλονιστική εμφάνιση, απέναντι στους Κροάτες, μπροστά σε 70.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός με μπροστάρη το Γκόγκιτς σκοράρει δυο γκολ, ενώ πίσω ο Έλληνας keeper παίζει μόνος του, την Κροάσια. Τρομερές επεμβάσεις (αξιομνημόνευτη η διπλή του!) που έδωσαν στο Θρύλο το σημαντικό τρίποντο (2-0).

-Δημήτρης Ελευθερόπουλος vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την σεζόν 2000-01, ο Ολυμπιακός σφυροκοπάται ανελέητα στο old trafford... Ο Ελευθερόπουλος κρατά μόνος του το μηδέν με σωρεία επεμβάσεων. Ειδικά θυμάμαι, την απόκρουση (στο Γάμα) στο πέναλτι του Νίστερλοϊ και μια ακόμα ΤΕΤΑΣΤΙΑ σε φάουλ του Βερόν... Δυστυχώς λύγισε στο 80' (3-0)...

-Αντώνης Νικοπολίδης vs Ρόμα

Σεζόν 2005-2006... Ο Ολυμπιακός παίρνει βαθμό στο Ολύμπικο της Ρώμης (1-1), σε ματς που ο Νικοπολίδης είχε κάνει συγκλονιστική εμφάνιση. Πολλές και εντυπωσιακές αποκρούσεις, ξεχώρισε όμως η επέμβασή του σε πέναλτι του μετρ  Τότι!

-Αντώνης Νικοπολίδης vs Άρσεναλ



2009-10, στην πρώτη -από τις πολλές που ακολούθησαν- επίσκεψη στο emirates... Η Άρσεναλ, παίζει "μονότερμα" τον Ολυμπιακό επί 90' και ο Νικοπολίδης κάνει το παιχνίδι της ζωής του! Αμέτρητα stop στους επιτεθόμενους της Άρσεναλ, εν τέλει λύγισε μετά το 80' (2-0).

-Ρομπέρτο vs Άντερλεχτ



Το 2013, εμφανίζεται το "φαινόμενο Ρομπέρτο" στον Ολυμπιακό... Ο Ισπανός "πορτιέρε" κάνει μια μεγαλειώδη εμφάνιση στις Βρυξέλλες, σταματώντας πάμπολλες φορές τους επιθετικούς της Άντερλεχτ (Μίτροβιτς-Σουάρες)! Αποκορύφωμα η απόκρουση του σε πέναλτι του διεθνή Σέρβου target man! Εν τέλει ο Θρύλος "αποδρά" με χατ τρικ του Μήτρογλου (0-3) στην πιο μεγάλη εκτός έδρας νίκη της ομάδας στο c-l...

-Ρομπέρτο vs Μπενφίκα

Την ίδια σεζόν, ο Ρομπέρτο πραγματοποιεί την ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ τερματοφύλακα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη! Κρατήσαμε την καλύτερη για το τέλος... Ο Ισπανός έπαιξε ΜΟΝΟΣ του, την παλιά του ομάδα Μπενφίκα, δίνοντας στον Θρύλο τη νίκη-πρόκριση (1-0, Μανωλάς)! Ο Ρομπέρτο σταμάτησε σε τουλάχιστον δέκα κλασικές ευκαιρίες του Πορτογάλους, γνωρίζοντας στο τέλος πρωτοφανές standing ovation!


1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο αφιέρωμα Αντιδραστικέ! Και συμφωνώ ότι εμφάνιση σαν του Ρομπέρτο με την Μπενφίκα, δεν έχει ξαναγίνει από ερυθρόλευκο goalkeeper στην Ευρώπη. Ακόμη και πιο παλιά που προσπαθώ να θυμηθώ, νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή