Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

22.000.000 αυτός, 4 όλοι οι άλλοι!!!


Η χαώδης διαφορά του Ολυμπιακού με τους υπόλοιπους 3 υποτιθέμενους διεκδικητές του τίτλου (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, φαίνεται και από το πόσα χρήματα επενδύθηκαν αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό δεν μπορεί να το κρύψει κανένας Μπερμπάτοφ. Stouk


Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι φέτος ο Ολυμπιακός, σε μια εντυπωσιακή αλλαγή νοοτροπίας του προέδρου του Β. Μαρινάκη, έδωσε 22.000.000 για αγορές και δανεισμούς, αλλά και αναπροσαρμογές συμβολαίων, τη στιγμή που το Market value της ομάδας συνολικά ξεπερνά τα 80.000.000!!!!(δείτε αναλυτικά εδώ).

Ξέρετε τι έκαναν οι υπόλοιποι; Ο ΠΑΟ έδωσε 1,5 για μεταγραφές (m.v. 32 μύρια), ο ΠΑΟΚ 2,4 (m.v. 32 μυρια) και η ΑΕΚ (που έρχεται…) έδωσε 152.000 (m.v. 22 μύρια). Καταλαβαίνεται, δηλαδή, για τι χάος μιλάμε.

Ένα τέτοιο ποσό είναι (θεωρητικά) μία πολύ καλή βάση για κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Γιατί για το πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε κανονικά να γίνεται ούτε λόγος!

Αυτό επιζητά, λοιπόν, όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αυτό του λείπει, αυτό γουστάρει. Οκ, στο Champions League ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ακολουθήσει τα 10-15 τεράστια (οικονομικά και αγωνιστικά) club της Ευρώπης, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στο Europa League.

Όταν η Σεβίλλη (που πήρε πέρυσι το Europa League) έδωσε 17.000.000 περίπου για μεταγραφές, τότε  εύκολα μπορούν να γίνουν τέτοιοι συνειρμοί.

Είναι γνωστό ότι τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την (ποδοσφαρική) ευτυχία, αλλά είναι όμως μια καλή βάση, μια αρχή.

Από εκεί και πέρα, τα γένια και τα χτένια έχει πια ο προπονητής του Ολυμπιακού. Αυτός που απέρριψε τον Μπερμπάτοφ, γιατί ήθελε κάτι πιο «φρέσκο» για την επίθεση, αυτός που δεν απαίτησε δεύτερη μεταγραφή στόπερ, αρκούμενος στους Σιόβα, Μποτία και Αυλωνίτη, αυτός που άφησε εκτός λίστας Ευρώπης τον Φουστέρ και τον Ντουρμάζ, δηλώνοντας (εμμέσως) σίγουρος για τις δικές του επιλογές (Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά).

Αλλά όλα αυτά, πέραν του ότι έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να τα αναλύσουμε, θα φανούν και στο γήπεδο. Εκεί θέλουμε να δούμε να «εξαργυρώνονται» τα εκατομμύρια και να επαληθεύεται στην πράξη ότι δεν αρκεί μόνο το περιτύλιγμα, αλλά και η ουσία.

ΥΣ1: Καλή μεταγραφή αυτή του Μπερμπάτοφ. Και για τον ΠΑΟΚ και για το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά μην χάνεται και το μέτρο. «Τέτοιος φορ δεν έχει ξανάρθει στην Ελλάδα», μου είπε σήμερα ένας Παοκτσής. Το τραβήξαμε απ’ τα μαλλιά και το αφήσαμε καραφλό…


ΥΣ2: Φέτος η ιστορία με τους δανεικούς συνεχίστηκε. Αλλά αυτή τη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει δανείσει στην Ντόρτμουντ, στην Μάριμπορ, στην Ανόρθωση, στην Σαντάρ Λιέγης, στην Έλτσε, στην Αζούλ, στη Μουσκρόν, στην Τβέντε και στην Καρλσρούη. Μια-μια οι δικαιολογίες (των άλλων) στερεύουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου