Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κάτι δείχνει να αλλάζει...


Μέσα σε χαμηλούς τόνους, λόγω του "εμπόλεμης" κατάστασης στην χώρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την φετινή του περιπέτεια (από Ζέεφελντ κλασικά!)... Μεταγραφές έχουν ήδη γίνει, αναμένονται βέβαια κι άλλες πιο σημαντικές, ενώ το σήριαλ του coach επιτέλους ολοκληρώθηκε και ο "special 2" πρόλαβε στο νήμα και έδωσε το παρόν εντός χρόνου. Η πρώτη μου εντύπωση είναι πως κάτι δείχνει να αλλάζει φέτος προς το καλύτερο στην ομάδα... Γράφει ο Αντιδραστικός


Καταρχήν θα ξεκινήσω με τα 2-3 αρνητικά στοιχεία... Αρνητικά στοιχεία που δεν θα αλλάξουν ΠΟΤΕ στον Ολυμπιακό. Καταρχήν ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ μεγάλη στις μεταγραφές. Η προετοιμασία ξεκίνησε και η ομάδα ακόμα ψάχνει τον βασικό της φορ(χρειάζεται βέβαια;) , τον βασικό στόπερ και κυρίως τον βασικό της εξτρέμ (Φελίπε Πάρντο;). Γιατί όχι και βασικό "οχτάρι"... Ελπίζω να μην μας πάρει μόνο πάλι Αύγουστο μήνα! Επιπλέον για ακόμη μια φορά, κάποιοι Έλληνες φαίνεται (;) πως δεν θα πάρουν ευκαιρίες. Κολοβός-Μπουχαλάκης-Καραμάνος-Τζανδάρης παλεύουν για μια θέση στο ρόστερ, την οποία θεωρώ πως αξίζουν αυτοί και όχι οι κάθε λογής Γιαταμπαρέ (φέτος) και Γκαζαριάν (πέρυσι). Τέλος, χαιρέτησαν κ' οι φιλότιμοι (με συμμετοχές στο champions league πέρυσι) Διαμαντάκος-Γιαννούλης...

Πάμε όμως στα θετικά που είναι αρκετά... Καταρχήν ο coach. Αν και οι Πορτογάλοι προπονητές δεν πιάνουν (σχετικό είναι αυτό) στο λιμάνι, ο Μάρκο Σίλβα δείχνει να έχει στοιχεία που μου αρέσουν πολύ. Πολύ νέος (38 ετών!), με προοπτικές κ' όραμα, ήδη με εμπειρία, ενώ φαίνεται πως του αρέσει η επίθεση και το full πρέσινγκ-στοιχεία που ταιριάζουν στον Θρύλο!

Παράλληλα, έχουν γίνει κάποιες πολύ καλές κινήσεις μεταγραφικές. Καπίνο και Γιαννιώτας και Γούτας (κλεισμένος...) ενθουσιάζουν, μπορούν να γίνουν οι νέοι "Φορτούνηδες" και μαζί με τους Μανιάτη-Σιόβα-Αυλωνίτη και έστω με δύο από τους "αιωρούμενους" που ανέφερα παραπάνω (Κολοβός και Τζανδάρης θέλω απεγνωσμένα να παραμείνουν, το αξίζουν και με το παραπάνω), δημιουργούν έναν ελληνικό κορμό 8-9 πολύ καλών παιχτών! 

Επιπλέον οι παίχτες κλειδιά της ομάδας έμειναν άπαντες. Τσόρι-Φουστέρ-Ρομπέρτο-Μιλιβόγιεβιτς που λογίζονται σαν βασικοί αλλά και οι Ντουρμάζ-Κασάμι που είναι υπολογίσιμες μονάδες, φαίνεται πως μένουν. Όπως προς παραμονή οδεύουν και οι 4 νεαροί και πιο εξελίξιμοι ξένοι της ομάδας Ομάρ-Μαζουακού-Ολαϊτάν και Μπενίτες! Για τους περισσότερους έχουν γίνει προτάσεις, οι οποίες έχουν απορριφθεί! Λέτε το κράξιμο στον Βαγγέλη να έπιασε τόπο..; Βέβαια δεν εθελοτυφλώ κ' πιστεύω πως ίσως 1-2 εξ αυτών θα αποχωρήσει με πολύ καλά χρήματα για την ομάδα (Ομάρ και Κασάμι;). Αλλά θα αντικατασταθούν άμεσα και "αδρά"..!

Τέλος θα κλείσω με δυο εξω-αγωνιστικά στοιχεία. Μου αρέσει πολύ που τα διαρκείας πάνε τρένο (πολλά μπράβο στην διοίκηση που έριξε σημαντικά τις τιμές εν καιρώ έντονης κρίσης), επιτέλους ίσως βλέπουμε γεμάτο Καραϊσκάκη σε κάθε ματς, ενώ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ μου προκαλεί και η νέα φανέλα! Με την σφραγίδα -επιτέλους-της adidas, η φετινές εμφανίσεις θα ναι οι ομορφότερες των τελευταίων ετών..!

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πολύ καλό, η ομάδα δείχνει να έχει μπει σε σωστό δρόμο και μετά από πολλά χρόνια , περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη της σεζόν!!!

Υγ1: θα βγάλει μάτια φέτος θεωρώ... ο Άλαν Πουλίδο... Μουντιαλικός μην ξεχνάτε, έδειξε κάποια ψέγματα του ταλέντου και στην Λιβαδειά. Πολύ γρήγορος, δυνατός, τεχνίτης. Θα πιάσει στο Λιμάνι, θυμηθείτε με..!

Υγ2: η puma πήρε τον ΠΑΟ και έκλεισε τον τελειωμένο Εσιέν... Να δούμε θα παίξει κανά επίσημο αγώνα; Γιατί φήμες λένε πως είναι τελειωμένος από τραυματισμούς...

Υγ3: το "μπλόκο της Λοκομοτίβα" απόψε για τον ΠΑΟΚ... Με Ηρακλή-ΑΕΚ να επιστρέφουν δυνατά, τον Αστέρα να δυναμώνει κι άλλο και τον Ατρόμητο να συνεχίζει σταθεράμ(τον ΠΑΟ τον θεωρώ ένα επίπεδο πιο πάνω-ο μόνος που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό), βλέπω τον άμοιρο ΠΑΟΚ να μην βγαίνει καν Ευρώπη...

1 σχόλιο:

  1. Καπίνο, Γούτας, Μπουχαλάκης, Γιαννιώτας, Κολοβός, Φορτούνης είναι μια εξάδα Ελλήνων που θέτει βάσεις για τον Ολυμπιακό του αύριο.
    Ο Μάρκο Σίλβα αν είναι έξυπνος όσο λέει το βιογραφικό και το ρεπορτάζ πρέπει να αξιοποιήσει τους παραπάνω, όπως επίσης και τους Μπενίτεζ, Πουλίδο και Ολαϊτάν, ακόμα και τους Τζανδάρη και Καραμάνο.
    Αν βάλουμε και τους Ομάρ και Μαζουακού ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρομερή ανανέωση και μένει να δούμε την εξέλιξη τους..
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή