Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Επιλογές με ακρίβεια... χειρουργείου.



Στρόμπερι, Αθηναίου, Τολιόπουλος, Χάκετ και από σήμερα Πάτρικ Γιάνκ. Αυτό το καλοκαίρι οι κινήσεις του Ολυμπιακού είναι απόλυτα στοχευμένες και μάλιστα τον καθιστούν πανίσχυρο, ενώ πολλοί ανησυχούσαν (και πολλοί φαντασιώνονταν) διάλυσή του. Stouk


Για να συμπληρωθεί το παζλ απομένουν μία ή ίσως δύο κινήσεις, με δεδομένο ότι Καββαδάς και Χριστοδούλου θα δοθούν δανεικοί και θα αποκτηθεί ένας συμπληρωματικός center και ένα ακόμα τριαροτεσσάρι.

Από τώρα, όμως, έχει δοθεί ένα ξεκάθαρο στίγμα: Ο Σφαιρόπουλος έχει ήδη φτιάξει μία ομάδα πάνω στα δικά του πρότυπα και η διοίκηση δεν σκέφτηκε στιγμή να αφήσει το πλάνο του ακάλυπτο, μη υπολογίζοντας και τα χρήματα, αφού είναι δεδομένο ότι το φετινό μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο από το περσινό.

Έχουμε, λοιπόν, παίκτες που κανείς τους δεν υστερεί στην άμυνα (το "ευαγγέλιο" του Σφαιρό). Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά είναι και το ατού τους.

Ο Χάκετ έχει... μεταπτυχιακό στην επιθετική άμυνα, ο Γιανκ είναι θηρίο της φύσης (τρομάζεις και μόνο στη θέα του. 2,09, 112 κιλά!) και δύσκολα... κουνιέται, ενώ ο Στρόμπερι ήταν ο καλύτερος αμυντικός στην πρωταθλήτρια Τουρκίας.

Ακόμα και οι λεγόμενες συμπληρωματικές μεταγραφές έχουν το αλατοπίπερό τους, αφού ο Αθηναίου δεν είναι Κατσίβελης, με την έννοια ότι έχει περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του αυτόν και ο Τολιόπουλος ήταν από τους πρωταγωνιστές της U-20 στο πρόσφατο Παγκόσμιο.

Από την άλλη, έχουμε μία διοίκηση που δεν "αγχώνεται" και δεν "αγχώνει" κανέναν μας. Έκανε σοβαρές κινήσεις να κρατήσουν Σλούκα και Ντάνστον, εκείνοι επέλεξαν διαφορετικά και μετά τη φυγή τους, ενώ όλοι ανησύχησαν ότι... διαλυόμαστε, αυτοί μάλλον γελούσαν, γιατί ήξεραν ότι θα έκαναν αυτό που έπρεπε.

17 Ιουλίου και ο βασικός κορμός της ομάδας έχει ήδη ολοκληρωθεί. Και οι οιωνοί είναι κάτι παραπάνω από θετικοί για τη σεζόν που έρχεται.

ΥΣ1: Αν έρθει ο Περπέρογλου, εκ των πραγμάτων θα χάσουν χρόνο συμμετοχής είτε ο Παπαπέτρου είτε ο Αγραβάνης, αν ο Στράτος χρησιμοποιείται ως 4άρι. Βέβαια, ο Περπέρογλου είναι ικανότατος παίκτης, με παιχνίδι στο low post, ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού του Λονδίνου και ταίριαξε γάντι στο κλίμα της ομάδας. Μπέρδεμα...

ΥΣ2: Έχουμε φτάσει στο σημείο πυρκαγιές, καμμένα σπίτια και απόγνωση να μη μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Αυτή είναι η πραγματική μας κατάντια...








2 σχόλια:

  1. Στουκ αν οι Χάκετ & Γιάνγκ είχαν πάει πχ στην Μπαρτσελόνα (δεν βάζω τον "Φράουλα" με την λογική ότι πέρσι έπαιξε Γιουροκάπ) θα μιλούσαμε με δέος και ενθουσιασμό!
    Θεωρώ πως είναι μεταγραφές Final Four ξεκάθαρα και προσθέτουν και λίγο τον χαρακτήρα των tough guys (το έγραψα κι εχθές).
    Πρώτη φορά νοιώθω τόσο καλυμμένος με τις μεταγραφές, ας ελπίσουμε να το δούμε και στο παρκέ..
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή