Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Είτε καταδικαστεί είτε όχι, τα πράγματα θα αλλάξουν...


Όπως και να καταλήξει η ιστορία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είτε του καταλογιστούν όλες αυτές οι πράξεις που του αποδίδονται είτε όχι, η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό θα είναι διαφορετική. Stouk


Στη Ελλάδα, δυστυχώς, το τεκμήριο αθωότητας δεν υπάρχει. Όχι, δεν έχει χαθεί. Απλά δεν υπήρξε ποτέ. Αυτός που κατηγορείται για μια πράξη παίρνει τη ρετσινιά του ενόχου ανάλογα με το κοινό αίσθημα ή ανάλογα με ό, τι πλασάρουν τα site, οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες.

Όχι μόνο στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά σε κάθε «πιασάρικη» υπόθεση που τραβάει τα βλέμματα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον του κοινού.

Αν υπάρξει βιασμός, δολοφονία, τρομοκρατικό χτύπημα, ρατσιστική ενέργεια και βρεθεί κάποιος να κατηγορηθεί, δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτός ο βιαστής, ο δολοφόνος, ο τρομοκράτης, ο ρατσιστής. Αυτό που μετράει είναι ότι έχει βρεθεί το «ψοφίμι» για να τραφούν τα κάθε λογής «όρνια» .

Φανταστείτε, λοιπόν, ο Μαρινάκης να αθωωθεί. Πόσοι θα τον αντιμετωπίζουν (από εκεί και πέρα) ως αθώο; Πόσοι θα σκύψουν το κεφάλι, αποδεχόμενοι την «ήττα» τους ή την δική του «νίκη» αντίστοιχα; Ελάχιστοι. Έτσι γίνεται, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Και δεν συζητώ καν τι θα γίνει σε περίπτωση που αθωωθεί…

Για να μπούμε στο "ζουμί", εγώ, όπως (πιστεύω) και όλοι όσοι έχουν αγνή αγάπη γι΄ αυτή την ομάδα, θέλουν η επόμενη ημέρα να φέρει κάτι καλύτερο, κάτι πιο αισιόδοξο, κάτι (πιο) περήφανο.

Σε περίπτωση που ο Μαρινάκης καταδικαστεί (θα υπάρξει ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο  της φυλάκισης!), εκ των πραγμάτων η αλλαγή στην ιδιοκτησία θα είναι επιβεβλημένη.

Και μετά από ένα τέτοιο σοκ (άλλωστε θα μία ακόμη φορά που ιδιοκτήτης της ομάδας θα έχει καταδικαστεί, μετά τον Κοσκωτά και τον Σαλιαρέλη) είναι προφανές ότι όποιος και αν βγει μπροστά θα είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει άλλο μοντέλο διοίκησης και συμπεριφοράς, από αυτό του Μαρινάκη. Κάτι που δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει και θα επιδοκιμάζεται ακόμα και από τους αντιπάλους. Κάτι στο στυλ των Αγγελόπουλων για παράδειγμα…

Μη μου πείτε ότι μια τέτοια προοπτική δεν θα είναι κάτι θετικό… Κάθε άλλο μάλιστα. Θα αλλάξει την οπτική όλων μας για το πώς πρέπει να κινείται ο σύλλογος.

Το άλλο ενδεχόμενο είναι να εκπέσουν οι κατηγορίες και ο Μαρινάκης να αθωωθεί.

Τότε, η προσωπική του δικαίωση πρέπει να τον οδηγήσει σε περισυλλογή. Να σκεφτεί ποιο ήταν το λάθος του, που τον έφερε αντιμέτωπο με μια τέτοια περιπέτεια.

Περίεργες «φιλίες», κινήσεις και τακτικές που κινούν υποψίες, κόντρες μέχρι «θανάτου», αναγκαστικά θα μείνουν πίσω. Και λέω αναγκαστικά, γιατί όταν βρίσκεσαι πριν την «γκιλοτίνα» και τελικά η λεπίδα δεν πέφτει για να σου κόψει το κεφάλι, τότε οφείλεις (τουλάχιστον) να προσπαθήσεις να μην το ξαναβάλεις κάτω από αυτή…

Άρα προσωπικά δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό σε όλη αυτή τη δικαστική περιπέτεια. Βλέποντας το αισιόδοξα, αλλά και συνάμα ρεαλιστικά, πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει από αυτό.

ΥΣ1: Ένα από τα θετικά, είναι ότι θα καταλάβουμε αν όλοι αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους, ζητώντας δικαιοσύνη, το κάνουν γιατί πραγματικά το επιθυμούν ή απλά γιατί διψούν να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη…

ΥΣ2: Όσοι εναντιωνόμασταν τόσο καιρό στον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν το κάναμε ούτε από εμπάθεια ούτε για να ξεχωρίσουμε. Το καλό του Ολυμπιακού ψάχνουμε και εμείς. Οι υπόλοιποι είναι της λογικής «ο, τι Ολυμπιακό, είναι και σωστό». Δεκτό, αλλά με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

ΥΣ3: Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι αν ο Μαρινάκης καταδικαστεί, ο Ολυμπιακός θα μείνει ακέφαλος. Εδώ επιβίωσε η ΑΕΚ, που έχει το 1/5 του κόσμου μας. Δεν θα επιβιώσουμε  εμείς; Ή μήπως δεν θα βρεθεί άλλος επιχειρηματίας να βγει μπροστά;; Ολυμπιακός είσαι…


3 σχόλια:

  1. Ρε πάρτε το χαμπάρι είστε το πιο βρόμικο σωματείο.Να χαρείτε τα πέτσινα πρωταθλήματα. Περιμένουμε την απόφαση για να δούμε αν ο χοντρός είναι αθώος ρε ουστττ. Λάσπη και μόνο λάσπη είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ άχαρο να σχολιάζει κανείς γιά θέματα που δεν τα γνωρίζει, γιατί κανείς μας δεν γνωρίζει. Διαισθητικά, θα πω ότι ο Βαγγέλης δεν μοιάζει να είναι του κατηχιτικού. Αυτό όμως είναι απλά μιά αίσθηση, δεν λέει τίποτα. Αλλωστε, στον ελληνικό "αθλητισμό" έχουμε από ερευνητές "εφευρέτες της αλητείας" μέχρι Μελισσανήδηδες.
    Ο Μαρινάκης, γιά μένα, είχε την ατυχία να διαδεχτεί τον Κόκκαλη. Εναν άνθρωπο με μεγαλοαστική αρχοντιά, με εμβέλεια και μόρφωση, έναν άνθρωπο που επέτρεπε στον εαυτό του να συνδιαλέγεται μόνο με πολιτικούς ηγέτες, και δεν ανακατευόταν σε μικροκαυγάδες κουτσαβάκικου τύπου.Μπροστά του,ο Βαγγέλης φάνταζε δευτεράντζα, ένας ευτραφής και ανασφαλής νεόπλουτος.
    Όταν βρέθηκε στο κρίσιμο σταυροδρόμι που θα επέλεγε ή να ξεπουλήσει ή να κυνηγήσει το ευρωπαικό όνειρο, προτίμησε το πρώτο. Το χειρότερο, όμως ήταν ότι ενέπλεξε τον θρύλο σε πολιτικά παιχνίδια στον Πειραιά, και μάλιστα με πολύ άκομψο τρόπο.
    Η ομάδα μας αξίζει καλύτερους μπροστάρηδες, με αγνότητα προθέσεων και περισσότερο ήθος.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Paratiriti, κατηγορείται όμως για κακουργήματα. Αυτή είναι η ταμπακιέρα. Καταλαβαίνουμε τι θα σημαίνει και για τον σύλλογο τον ίδιο να καταδικαστεί ή ακόμα και που κατηγορείται;

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή