Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Παίζει και μονά-ζυγά...



Αν πριν το ματς ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα δεχθεί 82 πόντους θα ποντάραμε ένα... μηνιάτικο ότι η Νίζνι θα τον νικήσει και μάλιστα εύκολα. Να, όμως, που τελικά, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πάρουν και ροζ φύλλα αποκλειστικά από την επίθεσή τους...σ.σ.: Όσοι δεν καταλάβατε τον τίτλο, υπάρχει ειδικό ΥΣ...Stouk


Μα δεν θα ήταν και παράλογο ποντάρισμα.  Φέτος στο θεσμό ο Ολυμπιακός είχε κάνει 3 ήττες. Στη Βιτόρια δέχθηκε 89 και έβαλε 70. Στη Γαλατά το σκορ έληξε 79-74. Και στην Εφές 84-70. Άρα η λογική έλεγε ότι με παθητικό 80+ στη Ρωσία θα έφευγε με κατεβασμένο το κεφάλι.

Κι όμως. Οι Πειραιώτες έβαλαν 91 με τον Σπανούλη να βάζει κάτω από 15 πόντους (13) και τους ψηλούς (Χάντερ, Ντάνστον, Καββαδάς) να έχουν συνολικά 16 πόντους.

"Μα καλά", θα πει κάποιος. "Και πώς έβαλε 91;;;". Αν δείτε τα στατιστικά θα καταλάβετε. Σκόραραν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν, πλην του Κατσίβελη που έπαιξε για... 30΄΄΄!!!

Ο Πρίντεζης ήταν αληθινά απολαυστικός και πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Είχε μάλιστα 7/8 βολές, η μία πιο κρίσιμη απ' την άλλη. Ο... υπαρχηγός επέστρεψε για τα καλά και το έδειξε.

Προσωπικά, όμως, θα σταθώ σε 2 άλλους παίκτες. Ούτε καν στον Σπανούλη, γιατί ο αρχηγός δεν απέδειξε κάτι σήμερα. Είναι ο μόνος Ευρωπαίος παίκτης που στην τραγική του βραδιά θα πάρει κρίσιμα σουτ και την μπάλα στα χέρια του όταν αυτή τσουρουφλίζει. Και όχι μόνο θα το κάνει, αλλά θα έχει και αποτέλεσμα. Χωρίς να είναι... φυσιολογικό, δεν εξέπληξε κανέναν. Το έχει κάνει 1000 φορές. Μέχρι και επιτυχημένη βουτιά έκανε για να διορθώσει λάθος του.

Ο ένας, λοιπόν, είναι ο Χάντερ. Το καλοκαίρι ήρθε ως αντι-Μπονσού και μάλιστα κανείς δεν ξετρελάθηκε στο άκουσμα της απόκτησής του. Αυτός, όμως, έχει βαλθεί να μας διαψεύσει και είναι τίμιος μέχρι αηδίας!!! Σε 23΄ είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 14 ranking.

Ο δεύτερος είναι ο Πέτγουεϊ. Όσο εμείς ζητάμε παίκτη στο 4, όσο πιστεύουμε ότι δεν θα αντέξει , τόσο ο Μπρέντ δηλώνει παρών με κραυγές. Παίρνει δύσκολα και κρίσιμα σουτ χωρίς να φοβάται, δεν υπολογίζει κοίλη και μέση, πηδάει στον Θεό και τιμάει στο έπακρο τη φανέλα που φοράει.

Αν θέλουμε να πούμε πολλά εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη-παραλίγο ήττα που πάντα αλλάζει τα δεδομένα στην πορεία μιας ομάδας. Με το απόλυτο στο ΣΕΦ (Μάλαγα, Φενέρ, Εφές, Νίζνι) ή σε κάθε άλλη περίπτωση με ρεκόρ 10-4 το πλεονέκτημα κατά 99% θα είναι δικό του. Από εκεί και πέρα, το αν θα κάνει την επανάληψη στο 2ο γύρο με άλλο ένα 6-1, τότε θα μιλάμε ακόμα και για πρωτιά.

Βέβαια, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ θα προκριθεί 4ος, δεν ξέρω πόσοι θα διάλεγαν έναν εμφύλιο στους 8 παρά μία κόντρα με την Μακάμπι ή την Μπάρτσα...

ΥΣ1: Ο τίτλος του post θα έγινε κατανοητός με την πρώτη μόνο απόόσους αγαπούν τις παλιές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σε μία από αυτές, την αξέχαστη "Καφετζού" με τη Βασιλειάδου και τον Φωτόπουλο, ο Φέρμας (δείτε το απόσπασμα εδώ) εμφανίζεται ως πλανόδιος πωλητής φιστικιών (!!!), που όμως, άμα λάχει, παίζει και μονά-ζυγά (τζογαδόρικο παιχνίδι της εποχής).Κάπως έτσι είναι και ο Ολυμπιακός. Η άμυνα-άμυνα, αλλά τα καταφέρνει και στο "όσα βάλω και όσα φάω"....

ΥΣ2: Του χρόνου ο Παρασούσκι, ο Ρότσεστι (18 πόντους, 5 ασίστι, 0 λάθη!!!) και ο Τόμκινς δεν θα παίζουν στη Νίζνι...

ΥΣ3: Ο Σπανούλης έπαιξε 20 λεπτά. Τι άλλο θέλετε να ακούσετε για να καταλάβετε το πόσο άριστα εκμεταλλεύεται το ρόστερ του ο Σφαιρόπουλος;;;





2 σχόλια:

  1. Stouk, δεν κατάφερα να δω περισσότερα από τα τελευταία 12 λεπτά του ματς. Ήταν αυτά στα οποία έσφιξε σημανικά και η άμυνα του Ολυμπιακού. Η νίκη έχει πολύ μεγάλη σημασία κυρίως επειδή είχε χασει εκεί η Έφες. Η ομάδα είναι σεκαλό δρόμο, ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε το κενό και να προσθέσουμε ένα αξιόπιστο ελληνικό τεσσαροπεντάρι για τη 12άδα, για 3ο ψηλό. Το χθεσινό πάρτι του Λευκορώσου ήταν μία ακόμη απόδειξη.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο συγκινητικός Μπρέντ έπαιζε σταθερά όπως χθές και δεν είχε τραυματισμούς δεν θα μιλούσαμε για μεταγραφή.Όπως και αν ο Ντάνστον ήταν ο περσινός παίκτης επίσης δεν θα μιλάγαμε για μεταγραφή. Η ομάδα κάνει εξαιρετική πορεία και αναρωτιέμαι με τους δύο παραπάνω παίκτες σε καλή κατάσταση,που θα μπορούσαμε να φτάσουμε.Παρ όλα αυτά,θα συμφωνήσω με Court πως θελουμε ενισχυσει μέσα στο καλάθι γιατί τα ..πολύ δύσκολα έρχοντε...

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή