Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Έχασε από… τα αποδυτήρια


Ο Αντιδραστικός έχασε δυο πολύτιμες ώρες από την ζωή του, βλέποντας το «ντέρμπι» Ολυμπιακού-ΑΕΚ και σχολιάζει αυτά που είδε απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης.


Έχασε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός…

Χαμένο ματς πριν καν ξεκινήσει το αποψινό. Θα μου πείτε 1-1 έληξε. Ναι αλλά σαν χαμένο θεωρείται. Χαμένο μάλιστα από τα αποδυτήρια! Πως αλλιώς να εξηγηθούν τα τόσα ανόητα και εύκολα λάθη των παιχτών (και κυρίως των αμυντικών!) του Ολυμπιακού; Ένας που γνωρίζει ελάχιστα από μπάλα, καταλαβαίνει πως τα εύκολα-ανόητα-παιδικά λάθη που έβγαζαν συνέχεια φάσεις υπέρ τις ΑΕΚ, της άμυνας –κ όχι μόνο- του Ολυμπιακού, παραπέμπουν σε χαλαρότητα, ανεπάρκεια συγκέντρωσης, κοινώς σε 100% λανθασμένη νοητική προετοιμασία της ομάδας!

Το ξέραμε πως θα υπάρχει motivation problem αλλά όχι κ έτσι. Ναι μεν η ΑΕΚ είναι στην Β’ Εθνική (κ πέρυσι στα ερασιτεχνικά…) αλλά δεν πάει ρε γαμώτο να είναι ΑΕΚ! Μια ομάδα με ιστορία μεγάλη, όπως και με μεγάλο κόμπλεξ απέναντι στον Ολυμπιακό (εδώ έπεσαν ΚΑΤΩ κάποτε…). Παρόλα αυτά πολλά μπράβο στους παίχτες της που πραγματικά μάσαγαν σίδερα απόψε!

Ο Περέιρα

Ελλιπής και παντελώς λανθασμένη ψυχολογική προετοιμασία λοιπόν για τον Θρύλο από τον Περέιρα. Πολλά λάθη έκανε και αγωνιστικά -κατεβάζοντας μια ενδεκάδα αναπληρωματικών (σχεδόν οι 8 από τους 11), ενώ έβαλε και τους τελείως ανέτοιμους Φουστέρ και Εντιγκά - αλλά ποιος να τον κατηγορήσει; Είναι μόλις ένα μήνα στην ομάδα και το σημερινό άθλιο ματς δεν αλλάζει την πολύ καλή εικόνα που μας έχει δώσει ως τώρα. Άλλωστε ισόπαλος ήρθε και υπάρχει και η ρεβάνς στην οποία σίγουρα θα ναι πιο διαβασμένος και ψυλλιασμένος… Σήμερα πάντως δεν τον βοήθησε κανείς πιο παλιός από την ομάδα (μα παίχτης, μα παράγων, μα συνεργάτης).

Η κριτική των παιχτών

Αδυνατώ να θυμηθώ χειρότερη εμφάνιση από την σημερινή του Σαντάνα (πηγή κινδύνων ΜΟΝΙΜΗ), στύβω το μυαλό μου για τον σημερινό Σιόβα (τι του συνέβη;;;), ανησυχώ για την κόπωση του Μαζουακού (που σήμερα έπαιξε σαν 35άρης και όχι σαν 20χρονος), απορώ για τα 3 εκ. ευρώ που δόθηκαν για τον μέγα Jimmy. Οι περισσότεροι λοιπόν απόψε ήταν πολύ κακοί, ενώ δεν μπήκαν δευτερόλεπτο στο ματς και οι τρεις «πρωτοκλασάτες» αλλαγές του Περέιρα Μήτρογλου-Αφελάι-Τσόρι. Στον ήλιο μοίρα δεν είχε απόψε ο Θρύλος που να έπαιζαν 3 ώρες μπάλα! Μοναδικοί διακριθέντες οι Μέγιερι-Σαλίνο (και οι δύο αξίζουν νέα συμβόλαια-πρέπει να υπάρχουν στο ρόστερ σαν αλλαγές και το απέδειξαν  σήμερα), ενώ πάλεψαν σχετικά οι "50-50 σκόρερς" Διαμαντάκος-Μιλιβόγιεβιτς, αλλά και ο Φορτούνης.

Η ρεβάνς

Ας μην γελιόμαστε. Ο Ολυμπιακός είναι αιώνες καλύτερος από την ΑΕΚ και μπορεί εύκολα να περάσει από τη ζούγκλα του ΟΑΚΑ σε δυο βδομάδες. Με μια βασική ενδεκάδα και σαφώς πιο έτοιμος ψυχολογικά μπορεί εύκολα να πάρει την πρόκριση. Αρκεί να σοβαρευτεί…

Η ΑΕΚ

Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Καλή (11 πρωταθλήματα, αρκετά Κύπελλα, εποχές που έπαιζε τρομερή μπάλα) αλλά και κακή (σβησίματα φώτων, φυλακίσεις προέδρων, πεσίματα κάτω, άρθρα 44 , υποβιβασμοί, ρεκόρ πέναλτι στην Β’ κ Γ’ Εθνική). Παράλληλα μια ομάδα με εκπληκτικό κόμπλεξ και μίσος απέναντι στον Ολυμπιακό, παραδοσιακά! Όλα αυτά απόψε της βγήκαν σε καλό όμως! Έπαιξε με τρομερό πάθος, διάβασε τον αγώνα και άξιζε την νίκη. Το ρόστερ της δεν είναι ακόμα για super league αλλά έχει ένα καλό κορμό κανονικών παιχτών (Ανέστης, Αραβίδης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Μάνταλος, Αραβίδης, Μπαρμπόσα) στους οποίους μπορεί να βασιστεί του χρόνου (άλλωστε με τα φετινά τανκς ανεβαίνει 100%- όπως άλλωστε έπραξε και πέρυσι). Σήμερα κορυφαίος της θεωρώ ήταν ο Μπαρμπόσα- ο οποίος έδειξε πως είναι άλλη κλάση. Μεγάλο κεφάλαιο και ο Μάνταλος.

Η διαιτησία


Κακή! Και για τις δύο ομάδες βέβαια! Και πριν γκρινιάξουν οι κακόμοιροι ΑΕΚτζήδες, να θυμίσω πως πριν το ανύπαρκτο οφσάιντ στον Αραβίδη (που το χασε κιόλας!) είχαν αφήσει λανθασμένα τρία (!) υπέρ της…

5 σχόλια:

  1. Αντιδραστικέ, από την ενδεκάδα που κατέβασε ο Περέιρα αποδείχθηκε ότι κανείς στν ομάδα δεν πρέπει να τον είχε ενημερώσει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με ομάδα Β΄Εθνικής, αλλά με ντέρμπι ανάμσαστην πρώτη και την τρίτη ελληνική ομάδα. Διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας προπονητής, αν του είχε επισημανθεί η σπουδαιότητα του αντιπάλου θα κατέβαζε ενδεκάδα σχεδόν τύπου ...Τυρνάβου. Ό,τι έγινε, έγινε, αγωνιστικά είναι αυτονόητο ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί της πρόκρισης, ωστόσο στο ΟΑΚΑ δεν πρέπει να πάμε με τουπέ, αλλά με το μαχαίρι στα δόντια...

    Couit Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεφτίλες γαυροι παλι τα ίδια δεν βαρεθήκατε. G21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κατεβάσετε ΛΑΜΟΓΙΑ ρουφιανοι.Δεν σας αρεσε η αλήθεια βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιδραστικε είσαι παντελώς άσχετος με το τόπι. Δες λίγο τη φάση του φάουλ που έβαλες το γκολ και έλα να μιλήσουμε. Ο παίχτης της ομάδας σου χάνει την μπάλα και σηκώνεται να συνεχίσει μέχρι που σφυρίζει ο εντεταλμένος. Ξεφτίλες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή