Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σεβαστή διοργάνωση ή μπάχαλο;



Η ήττα στο ΟΑΚΑ δεν είναι χωρίς αύριο, όταν η διοργάνωση είναι μόλις στην 6η αγωνιστική. Χωρίς αύριο, όμως, είναι το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πειθαρχικά όργανα της Euroleague το νέο παραλήρημα του Δ. Γιαννακόπουλου... Γράφει ο Stouk
Η εικόνα του Ολυμπιακού γενικά, αλλά και ειδικά συγκεκριμένων παικτών  δεν ήταν καλή. Αυτό, όμως, είναι κάτι που αντιμετωπίζεται και ως ένα βαθμό ήταν και αναμενόμενο.

Το λέγαμε, το λέμε και θα το ξαναπούμε ότι μια ομάδα με νέο προπονητή, που έχει χαοτικά διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία από τον προκάτοχό του, αλλά και πολλούς νέους παίκτες, δεν μπορεί παρά να αργήσει να βρει το καλό της πρόσωπο ή, αν θέλετε, συνεχόμενες καλές εμφανίσεις.

Με άλλα λόγια, Νοέμβρη μήνα δεν υπάρχει σημείο "0" για τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά για καμία ομάδα, είτε είναι νέα είτε... παλιά!

Παρόλα αυτά, χθες φτάσαμε σε ένα σημείο "0". Όχι για την ομάδα, αλλά για την ίδια τη διοργάνωση.

Αυτά που έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη "Γιαννακοπουλειάδα", όπως τη ζούμε από πέρυσι.

Λίγους μήνες πριν, ο Μπερτομέου έδειξε ένα συγκαταβατικό πρόσωπο προς τον Γιαννακόπουλο. Προφανώς ήθελε μια μεσοβέζικη λύση στις απειλές για αποχώρηση. Εντάξει, μπορεί κανείς στην Ευρώπη να μη πίστεψε ότι αυτές θα γίνουν πράξη (ίσως εκτός από τους μασκοφόρους του ΟΑΚΑ με το προσωπείο του επώνυμου φιλάθλου). Ωστόσο, και ο ίδιος ο Μπερτομέου προφανώς δεν ήθελε να συντηρείται μια πολεμική κατάσταση, που δεν έκανε καλό στην εικόνα της διοργάνωσης.

Ξεχάστηκαν, λοιπόν, οι ωμές βρισιές και οι υποτιμητικές αναφορές στο instagram προς το πρόσωπό του, οι ποινές μπήκαν "στον πάγο" και από την πλευρά του ο Γιαννακόπουλος έκανε τις σχετικές δηλώσεις τύπου "θα σου κλείσω το στόμα με 1000 φιλιά και ας παν στην ευχή τα παλιά".

Τώρα όμως, ποια θα είναι η συνέχεια; Πώς θα αντιμετωπίσει ο Μπερτομέου και τα όργανα της Euroleague τα χθεσινά λεγόμενα του Γιαννακόπουλου;

Αν θεωρήσει ότι το φύλλο αγώνα λέει την αλήθεια, είναι ωμή κατηγορία προς διαιτητές της διοργάνωσης. Αν  θεωρήσει ότι η αλήθεια είναι αυτό που επισήμαναν οι "κύκλοι" της πράσινης ΚΑΕ χθες το βράδυ, δηλαδή ότι οι δηλώσεις δεν στρέφονταν κατά των διαιτητών, αλλά σε βάρος του Ολυμπιακού, τον οποίο κατηγόρησε για απόπειρα δωροδοκίας, οι δηλώσεις στρέφονται κατά ενός ισότιμου εταίρου της διοργάνωσης, όπως είναι οι ερυθρόλευκοι.

Όποια από τις δύο περιπτώσεις και να ληφθεί υπ' όψιν, το λογικό είναι να κληθεί σε απολογία. Σε αυτή πρέπει, προφανώς, να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για τη δωροδοκία ή την απόπειρα δωροδοκίας από πλευράς Ολυμπιακού. Προσοχή, όχι στοιχεία "έμαθα", "κυκλοφορεί στην πιάτσα" ή "μου πε ο ξάδερφος του κουνιάδου της ξαδέρφης του μπατζανάκη του τάδε". Στοιχεία ατράνταχτα, που πιστοποιούν τις καταγγελίες.

Αν αυτά προσκομιστούν, τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να αποβληθεί εφόρου ζωής από τη διοργάνωση. Αλλά επειδή το να έκαναν οι Αγγελόπουλοι δωροδοκία διαιτητών έχει τόσες πιθανότητες όσες να κοιμηθώ εγώ απόψε το βράδυ με τη Έμιλι Ραταϊκόφσκι, τότε ο Γιαννακόπουλος πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Με πολύμηνη ή ακόμα και ισόβια αποβολή του ιδίου από τη διοργάνωση; Με αποβολή ακόμα και της ίδιας του της ομάδας; Δεν γνωρίζω τις ποινές του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague (τον οποίο ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ!!!), αλλά όπου προβλέπεται η ποινή για τέτοιες πράξεις, από το "από.... έως" της ποινής, πρέπει να επιλεχθεί το "έως", δηλαδή το ανώτατο προβλεπόμενο όριο.

Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ή η Euroleague πρέπει να προασπίσει την εικόνα της ή να το πάρουμε χαμπάρι ότι πρόκειται για ένα θεσμό μπάχαλο, που μπροστά στο ενδεχόμενο να δυσαρεστήσει έναν πελάτη μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμα και όταν πρόκειται για τον πιο προσβλητικό (για να μην πω άλλη έκφραση).

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν.

ΥΣ: Αν όλα αυτά που γίνονται από πέρυσι με το συγκεκριμένο πρόσωπο γίνονταν σε θεσμούς όπως το ποδοσφαιρικό Champions League η το ΝΒΑ, ποιο θα ήταν το αύριο του παράγοντα και της ίδιας του της ομάδας;;;



5 σχόλια:

  1. Όσο βλάκας και να είναι ο Γιαννακόπουλος, πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Ο ΠΑΟ χθες μας νίκησε και μάλιστα καθαρά. Όταν χάνεις κατεβάζεις το κεφάλι και σφίγγεις τα δόντια, και μιλάς γιά τον αντίπαλο όταν κερδίσεις. Οι Αγγελόπουλοι να κοιτάξουνε να φέρουνε γκαρντ αντάξιο του ονόματος του Ολυμπιακού και ας αφήσουνε τον Γιαννακόπουλο στην τρέλα του. Αρκετή αμετροέπεια δείξανε πέρυσι που αντί να κάνουνε αυτοκριτική ευλογήσανε τα γένια τους. Άλλο βάζω λεφτά, άλλο έχω πάντα δίκιο και φταίνε όλοι οι άλλοι.
    Ευρωλίγκα χωρίς ΠΑΟ να την βλέπετε μόνοι σας, εγώ δεν την θέλω.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να πω σίγουρα ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε καθαρά στο 2ο ημίχρονο δλδ μετά την είσοδο του Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια οι διαιτητές βγήκαν χαισμένοι όπου στη συνέχεια χαιστήκανε και οι παίκτες του Ολυμπιακού
    από την μία βλέπαμε αμυνα κατς και να μην σφυρανε τίποτα από την άλλη η παραμικρή επαφή σφυραγαν καλάθι και φάουλ. Ήταν θέμα χρόνου να χάσει την αυτοσυγκέντρωση του ο Ολυμπιακός και το προβάδισμα μετά κατηφόρισε το γήπεδο λογικό είναι δεν έπαιζε και με το Ρέθυμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Η διαιτησία ήταν άριστη,καμιά σχέση με τα χειρουργεία της Α1.
    -Ο ΠΑΟ νίκησε γιατί είχε επιλογές στον πάγκο και γιατί είχε Καλάθη ενώ εμείς ....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα ρε Φωταρα!
    Σωστος.
    Και στα 2 σχολια.
    Αγγελοπουλοι λιωστε το καρκινωμα.
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς εδώ μέσα. Όλα καλά και φταίει ο Τράκης παιδιά έτσι; Και προχωράμε δίνοντας τα εκατομμύριά μας στον παλαίμαχο; Α, και να διώξουμε τον ΠΑΟ γιά να μάθει....Καληνύχτα!
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή