Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ο Ολυμπιακός του Σεπτεμβρίου επιστρέφει...


Ο Ολυμπιακός στο Χαριλάου έδωσε σημεία ζωής, θυμίζοντας την ομάδα του Σεπτεμβρίου, που τόσο άρεσε!
Ο Αντιδραστικός γράφει για τις ανάσες στο κέντρο και την φόρμα των εξτρέμ, που θα ξεμπουκώσουν την ομάδα και θα αλλάξουν την εικόνα της...


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Ντουλεντάνζ, με μοναδικό σκοπό την νίκη. Μια νίκη που αν έρθει, σε συνδυασμό με το διπλό στο Χαριλάου θ βάλει τους ερυθρόλευκους ξανά back on truck και μέσα σε όλους τους στόχους!

Το ζητούμενο είναι, να δούμε ξανά την ομάδα του... Σεπτεμβρίου. Αυτό θέλει ο κόσμος και προφανώς και οι ίδιοι οι παίχτες και ο Μαρτίνς. Τον Οκτώβρη η εικόνα ήταν μέτρια. Λες και έσκασαν στου Ρέντη. Φυσιολογικό ήταν αυτό όμως μάγκες. Ο Ολυμπιακός έκανε προετοιμασία για να μπει στους ομίλους, πιέστηκε λοιπόν από νωρίς, για αυτό και μετά έβγαλε μια λογική κόπωση.

Το θέμα είναι πως... ο Ολυμπιακός του Σεπτέμβρη, επιβάλλεται να επιστρέψει. Είναι υποχρεωμένος. Στο Χαριλάου, η εικόνα ήταν καλή. Απόψε με την Ντουλεντάνζ, θα είναι ακόμα καλύτερη!!! Νομίζω πως τα δύο βασικά στοιχεία που θα ξεμπουκώσουν τον Ολυμπιακό, είναι η δύναμη του κέντρου και η άνοδος των εξτρέμ.

Τι γίνεται με το κέντρο

Με το rotation στη δυάδα του κέντρου μεταξύ Μπουχαλάκη-Καμαρά-Νάτχο και Γκιγιέρμε και βέβαια με την αναγκαία επιστροφή του ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ, ο Ολυμπιακός θα πάρει δύναμη και ενέργεια από τη μεσαία του γραμμή.

Με την δυάδα σε καλή κατάσταση, καταρχήν θα ελευθερωθεί ο ηγέτης Φορτούνης, ο οποίος δεν θα αναγκάζεται να κατεβαίνει ανάμεσα από τα στόπερ για να πάρει μπάλα, ενώ θα πάρει και αυτός ανάσες! Επιπλέον οι μέσοι, χρειάζονται όχι μόνο για την υψηλή πίεση αλλά και για να βοηθήσουν στο πρόβλημα δημιουργίας. Ειδικά οι Νάτχο-Τουρέ είναι απαραίτητοι στο κομμάτι αυτό.

Συνοψίζοντας. Ώρα λοιπόν για ενεργοποίηση και μονιμοποίηση  του Νάτχο (ακόμα και στο "10", αλλά κυρίως στο "8"), ώρα για να ξαναβρεί ρυθμό ο πεσμένος Καμαρά και βέβαια το επαναλαμβάνω: ώρα για τον μύθο ΤΟΥΡΕ.

Τα απαραίτητα εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός θέλει περισσότερη ουσία, από τους εξτρέμ του. Δεν είναι απαραίτητα το γκολ που λείπει. Ο Ποντένσε ανεβαίνει ματς με το ματς κΙ αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων του ρόστερ. Ο Λάζαρος δείχνει να ξεπερνά την (φυσιολογική) κούρασή του, ενώ ο Φέτφα χρειάζεται ψυχολογική στήριξη και ένα... γκολ, για να πάρει τα πάνω του. Ο δε Ναουέλ και αυτός όσο περνά ο καιρός δένει με την ομάδα.

Εκτός από την αγωνιστική άνοδο που αναμένεται από τους παραπάνω, βάλτε και τον Φορτούνη στην εξίσωση των εξτρέμ, ο οποίος στο Βικελίδης έπαιξε στο φτερό και τα πήγε εξαιρετικά. Θα δώσει και αυτός λύσεις στα άκρα, δίνοντας χώρο για έναν ακόμα έξτρα δημιουργικό χαφ (Νάτχο, Τουρέ) στο κέντρο.

Κοινώς στο μυαλό του Μαρτίνς υπάρχει  πλέον και το 4-3-3 εκτός του 4-2-3-1!

Νίκη και καλό ποδόσφαιρο σήμερα και μετά επιτακτικά νίκη με τον ΠΑΟ... Επιμένω πως αν γίνει αυτό το 2/2 μετά το νερό θα μπει στο αυλάκι...

Πηγή φώτο: to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου