Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ο Μάρτινς, ο Μπλατ και η προσμονή για τα παιχνίδια που έρχονται...


Την  Παρασκευή είδαμε ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας που χτίζει ο κόουτς Μπλατ. Και η αλήθεια είναι οτι μας άρεσε και μας άρεσε πολυ.
Τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, σκορ σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, κίνηση χωρίς τη μπάλα στην επίθεση με εξαιρετικές περιστροφές της μπάλας και σωστές αποστάσεις αλλά και όρεξη στην άμυνα με ταχύτατες αλλαγές στα σκριν, αλληλοκάλυψη και σωστά μπλοκάουτ για το ριμπάουντ που αποτελεί άλλωστε κλειδί για το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο κόουτς.
          
Απ' την άλλη, έχουμε τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό ο οποίος κι αυτός είναι μια καινούρια ομάδα με 20 καινούρια πρόσωπα κι ακόμη είναι στη φάση του μονταρίσματος. Παρ'ολα αυτά οι παίκτες του Μάρτινς φαίνεται οτι δουλεύουν σωστά κι αρχίζουν να μπαίνουν στη φιλοσοφία του πορτογάλου προπονητή.

Κι αν τα δείγματα γραφής στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ασφαλή (παρ' όλο που έχει δώσει ήδη δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) έχουμε και λέμε: Ισοπαλία στο Γ.Καραισκάκης με τη ''πυραυλοκίνητη'' Μπέτις και με δυο σπουδαίες ευκαιρίες ακόμη για τη νίκη και ήττα στο Μιλάνο με 3-1 μεν, έχοντας αλλάξει κατά τα 11/11 την ομάδα απ το προηγούμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δε,κι έχοντας βγάλει τα ''συκώτια'' της παρέας του Ιγκουαίν για 70' μιας και το σκορ ήταν στο 0-1. 

Αυτό λοιπόν που προκύπτει στον κόσμο του Ολυμπιακού μετά απο κάμποσα χρόνια στο ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, μετά και τις σαρωτικές αλλαγές του καλοκαιριού μπορεί να περιγραφεί με μια και μόνο λέξη: ΠΡΟΣΜΟΝΗ! Όχι για άλλη μια νίκη στη superleague ή στη euroleague αντίστοιχα αλλά προσμονή για να δούμε την ερυθρόλευκη φανέλα μέσα στο γήπεδο να αγωνίζεται, για ολα αυτά που πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος ολα αυτά τα χρόνια κι ας μην νικάει.

Όπως άλλωστε έγινε στο Σαν Σίρο, αυτό είναι που θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού η ομάδα του να είναι μαχήτρια και να ''βγάζει'' υγεία μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου κι αυτό άλλωστε είναι και το πρώτο-και ίσως πιο σημαντικό-παράσημο των κόουτς Μάρτινς και Μπλατ μέχρι σήμερα. Τα υπόλοιπα εν καιρώ...

Blog by "Ζίο 7"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου