Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Βάσκοι... τρομοκράτες!


Οι παίχτες του Μπλατ βομβάρδισαν την Fernando Buesa Arena και ο Ολυμπιακός έκανε το επικό 2/2 στην Euroleague, στις δύο έδρες μάλιστα που πέρυσι δέχτηκε τριαντάρες!
Ο Αντιδραστικός σχολιάζει τους "Βάσκους τρομοκράτες",  που μας τρέλαναν ξανά...!


Ποιος θα το περίμενε... Στις δύο έδρες, στις οποίες πέρυσι η ομάδα δέχτηκε ιστορικές συντριβές, ο φετινός νέος και ανέτοιμος Ολυμπιακός, έχει ήδη κάνει το 2/2! Με δυο άκρως σημαντικά διπλά κόντρα μάλιστα σε αντιπάλους με ίδιους στόχους, ο Θρύλος έχει κάνει πραγματικά την ιδανική αρχή!

Οι Βάσκοι έχουν το όνομα... ο Ολυμπιακός όμως απόψε είχε την τρομοκρατική χάρη... Παίζοντας ακαδημαϊκό μπάσκετ, ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στην Buesa Arena (ποιος θα το περίμενε αυτό) και την άλωσε σαν σίφουνας και τρομοκράτης... Με εμφανίσεις σαν αυτές, δικαίως κάνει όνειρα πως θα επιστρέψει στο γήπεδο αυτό τον Μάιο... Προφανώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για αυτό και ο Θρύλος ακόμα κάνει... όνειρα και όχι σχέδια.

Με έναν Μιλουτίνοφ ΦΟΒΕΡΟ και ΤΡΟΜΕΡΟ, με τους Σπανούλη-Γκος να κρατούν τις μπαγκέτες ιδανικά, με τον Στρέλνιεκς κρύο αίμα ξανά, με τους πλαϊνούς Τουπάν-Παπανικολάου να τα κοπανάνε από παντού και βέβαια με τον Βεζένκοφ να παλεύει λυσσασμένα και παθιασμένα, ήρθε το τεράστιο αυτό διπλό.

Και μην ξεχνάμε τον Μπλατ. Ο άνθρωπος έδωσε πραγματικά ακόμα μία ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Αυτό δεν ήταν κοουτσάρισμα. Ήταν παράσταση, καλά διαβάσατε... Τα πάντα ήταν σχεδιασμένα επακριβώς! Ο Μπλατ κατέβασε μια ομάδα, που είχε τον έλεγχο στον αγώνα για 35' και σε μια τόσο δύσκολη έδρα, αυτό ήταν πραγματικά επίτευγμα!

Ο Θρύλος βομδάρδισε με 53% το καλάθι της Μπασκόνια (30/56 εντός πεδιάς)-την ώρα που οι αντίπαλοι είχαν μόλις 40% (27/60) , δεν έχασε την μάχη των ριμπάουντ (30-30) κόντρα σε μια πιο αθλητική ομάδα στα χαρτιά, ενώ κέρδισε στον συντελεστή ασίστ λαθών (19-14 vs 14-14)... Οι αριθμοί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία νομίζω...

Το παιχνίδι βέβαια από τους 18 πόντους, έφτασε με μια κοιλιά της ομάδας, να γίνει ντέρμπι... Αυτό προφανώς και ήταν αρνητικό, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Η ομάδα ακόμα θέλει δουλειά και τέτοιες κοιλιές ίσως είναι φυσιολογικές δε αυτό το αρχικό στάδιο της σεζόν. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ανεξήγητα επέλεξε να παίξε με το χρόνο  από πολύ νωρίς και παραλίγο να το πληρώσει... Το θέμα είναι πως ακόμα και όταν η διαφορά έπεσε στους 3 πόντους, ο Θρύλος έδειξε παροιμιώδη ωριμότητα... Δεν πανικοβλήθηκε και ΟΛΑ του τα μεγάλα καλάθια προήλθαν από άριστα εκτελεσμένες επιθέσεις...

Μεγάλη νίκη λοιπόν, κανένας βέβαια ενθουσιασμός καθώς αφενός είναι ακόμα ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ κι αφετέρου την Παρασκευή ακολουθεί η Αρμάνι στην εντός έδρας πρεμιέρα... Χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε... Η αισιοδοξία πάντως δεν κρύβεται. Δεν γίνεται να κρυφτεί...

Υγ: αύριο πιο ήρεμοι θα έχουμε αναλύσεις του αγώνα και περισσότερα σχόλια...

1 σχόλιο:

  1. Μερικές επισημάνσεις τώρα που είδαμε το πρώτο ¨δείγμα":

    -O Oλυμπιακός μοιάζει επιτέλους να παίζει "κανονικό" μπάσκετ, με βοήθειες, με κοψίματα, με παρουσία σε όλο το πλάτος και το μήκος του γηπέδου, και όχι μονοδιάστατα όπως έπαιζε χρόνια τώρα.

    -Ο Τουπάν φαίνεται φοβερό εργαλείο.
    -Η αναβάθμιση του Στρέλινιεκς μάλλον είναι επιτυχημένη.
    -Ο Παπανικολάου διανύει το καλύτερο "φεγγάρι" της καριέρας του.
    -Πρώτη φορά βλέπω τον Σπανούλη να εντάσσεται σε ρόλο διαφορετικό από αυτό που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.
    Μην τον ματιάσω, είναι πειστικός.
    -Ο Μιλουτίνοφ δείχνει πλέον στοιχεία κορυφαίου παίκτη.

    Όλα καλά δείχνουν, και το κυριότερο παίζουμε μπάσκετ με αρχή μέση και τέλος. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε ψηλά φέτος.
    paratiritis


    ΑπάντησηΔιαγραφή