Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Το ταμείο στα Αοράκια


Ο Ολυμπιακός γυρνάει από τα Αοράκια, με κάποια πολύτιμα συμπεράσματα στις αποσκευές του.
Συμπεράσματα θετικά αλλά και αρνητικά...
Ο Αντιδραστικός γράφει για το ερυθρόλευκο "ταμείο" από το τουρνουά της Κρήτης...


Ο Ολυμπιακός γυρνάει από την Κρήτη, "τροπαιούχος". Αλλά αυτό παίζει τον μικρότερο ρόλο. Το σημαντικό της υπόθεσης, είναι πως ο Μπλατ έβγαλε κάποια πολύτιμα για την συνέχεια συμπεράσματα. Η ομάδα μέτρησε τις δυνάμεις της και το κυριότερο φάνηκαν κάποια βασικά κομμάτια στα οποία ξεκάθαρα θέλει ακόμα δουλειά.
Πάμε να κάνουμε το "ταμείο" του τουρνουά....

  • Ο Ολυμπιακός καταρχήν κέρδισε και τα δύο παιχνίδια του. Σημαντικό για μια νέα ομάδα, να μαθαίνει να κερδίζει. Ακόμα και στα φιλικά, οι νίκες μετράνε και φτιάχνουν dna. Το δήλωσε αυτό και ο Μπλατ.
  • Επιπλέον έδωσε δύο τελείως διαφορετικών συνθηκών αγώνες. Ένα ανοιχτό ματς, γρήγορου ρυθμού (Χαποέλ) και ένα αργό, πολύ κλειστό, τον ορισμό του σετ (Ούνικς). Καλό είναι, η νέα ομάδα, να μαθαίνει να προσαρμόζεται σε πολλά είδη καταστάσεων και αγώνων. Ειδικά στο χθεσινό σετ παιχνίδι, ο Θρύλος πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει, καθώς οι αντίπαλοι του ξεκάθαρα εκεί θα στοχεύουν για να τον περιορίσουν. 
  • Ο Ολυμπιακός προσπαθεί ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να τρέξει. Και έχει τους παίχτες για να το κάνει αυτό. Ειδικά οι νεοφερμένοι Γκος και Λίντεϊ, βοηθούν πολύ την ομάδα, στην φετινή προσπάθεια της να αλλάξει... ταχύτητα. Οι δύο Αμερικανοί είναι κομβικοί στο νέο στυλ παιχνιδιού. Αυτό βέβαια είναι και δίκοπο μαχαίρι, καθώς μην ξεχνάμε πως είναι και οι δύο άπειροι... Κρατάμε πάντως την δεδομένη προσπάθεια και κυρίως την πρώτη σκέψη για transition.
  • Στις καταστάσεις σετ, ο Μπλατ μέχρι στιγμής (μην ξεχνάμε πως ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ομάδα ακόμα δεν έχει δουλέψει...), ξεκάθαρα στοχεύει στο low post. Εκεί περνάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ η μπάλα. Και σε 1vs1 καταστάσεις (μετρ ο Πρίντεζης) και κυρίως γιατί από εκεί ξεκινάει η δημιουργία. Είδαμε πολλά high lows, πολλές πάσες στην αδύνατη πλευρά και το κυριότερο πολλά καλάθια με κοψίματα (χωρίς την μπάλα) των παιχτών μέσα στην ρακέτα (ειδικά ο Λίντεϊ έτσι σκόραρε κατά κόρρον, αλλά και ο Βεζένκοφ). Αυτό το τελευταίο, είναι ένα μικρό δείγμα princetton offence στον νέο Ολυμπιακό...  Η μπάλα χαμηλά και οι υπόλοιποι τέσσερις σε συνεχή κίνηση, κοψίματα και back screens. Είδαμε να ποστάρουν πολύ, ακόμα και οι guards, με σκοπό να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Ακόμα και τον Σπανούλη!!!
  • Αμυντικά σίγουρα υπάρχουν θεματάκια. Ναι μεν υπήρξε βελτίωση στο ματς με την Ούνικς αλλά είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα στις αποστάσεις της ερυθρόλευκης άμυνας. Για αυτό και χάθηκαν πολλά ριμπάουντ (με την Ούνικς), για αυτό και η ομάδα δέχτηκε 93 πόντους από την Χαποέλ. Ο Ολυμπιακός παίζει υπό τον Μπλατ, μια περίεργη άμυνα. Πολύ πιεστική στην περίμετρο (για αυτό και τα κενά), κυρίως man2man και σε κάποιες περιστάσεις με αλλαγές. Αυτές τις περιστάσεις μέχρι να τις συνηθίσουν οι ερυθρόλευκοι (πότε θα αλλάζουν και πότε όχι), θα υπάρχει σίγουρα ένα αμυντικό θεματάκι. Εκεί θέλει πολύ δουλειά ακόμα...
  • Το τελευταίο κομμάτι, είναι το πιο ανησυχητικό. Ο Ολυμπιακός με τους Παπανικολάου-Αγραβάνη εκτός, κατέβηκε στα φιλικά αυτά με μόλις 10 παίχτες. Οι Τολιόπουλος-Μπόγρης ξεκάθαρα είναι συμπληρωματικοί ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν ρισκάρει με ένα πολύ ευέλικτο μεν, ΜΙΚΡΟ δε, ρόστερ. Αυτό βέβαια είναι καθαρά θέμα Μπλατ... Προσωπικά δεν μπορώ να μην ανησυχώ, τι θα γίνει σε περίπτωση που πχ ο Μιλουτίνοφ ή ο Σπανούλης (λέμε τώρα) τραυματιστούν. Το ιστορικό τραυματισμών είναι τόσο μεγάλο άλλωστε. Θεωρώ πως βάθος δεν υπάρχει. Και αν υπάρχει μια θέση που πονάει (μέχρι τουλάχιστον να γυρίσει ο Αγραβάνης η έστω να μας πει κάποιος πότε γυρνάει) είναι νομίζω το "5". Με έναν έξτρα ψηλό, ο Λίντεϊ θα κατεβαίνει και στο "4", ο Σάσα και στο "3", ο Τουπάν και στο "2", ο Σπανούλης και στο "1". Έτσι όλες οι τρύπες θα ναι καλυμμένες... Επαναλαμβάνω όμως. Ο αριθμός του ρόστερ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απόφαση του Μπλατ. Εκείνος ξέρει...


*Κλείνοντας να τονίσουμε πως στο τουρνουά προφυλάχθηκε ο Τουπάν, μπήκε σταδιακά ο Τίμα, ενώ και ο Μιλουτίνοφ χρησιμοποιήθηκε "επιλεκτικά" λόγω καταπόνησης με την εθνική του. Βάλτε και την απουσία του Παπανικολάου. Είναι ακόμα νωρίς και ακόμα και στην Κρήτη δεν έγινε σε καμία περίπτωση το rotation που έπρεπε. Λογικά στο τουρνουά της Ισπανίας, θα δούμε πιο ξεκάθαρους ρόλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου