Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Κι όμως, το αγγλικό ποδόσφαιρο νίκησε!





Ενόψει της κορύφωσης του Μουντιάλ με τον τελικό και τον μικρό τελικό το σαββατοκύριακο, ο Paratiritis δίνει μια άλλη διάσταση: συντριπτικά περισσότεροι οι παίκτες της Premier League από κάθε άλλη λίγκα!

Φτάσαμε λοιπόν στον τελικό του μουντιάλ, όπου θα αναμετρηθούν δύο ευρωπαικές ομάδες, η Γαλλία και η Κροατία.Η Αγγλία δεν κατάφερε να προκριθεί αφού λύγισε στην παράταση του δεύτερου ημιτελικού. Σαν Premier League κατάφερε, όμως κάτι εντυπωσιακό.

Στον ημιτελικό πέρασαν ομάδες που είχαν στο ρόστερ τους συνολικά
...41 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα
Συγκεκριμένα η Αγγλία είχε 23(όλους), το Βέλγιο 12, η Γαλλία 5 και η Κροατία 1 παίκτη της Premier League.

Από την Primera Division έφτασαν στα ημιτελικά 11 παίκτες.
Από την Γαλλία 5, από την Κροατία 4, από το Βέλγιο 2 και φυσικά κανένας από την Αγγλία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στους 4 του προηγούμενου μουντιάλ είχαν αγωνιστεί 14 παίκτες από την Premier League, 8 από την ισπανική λίγκα και 24 παίκτες από την Bundesliga (λόγω Γερμανίας)

Ένα άλλο στοιχείο υπεροχής της Premier League είναι ότι οι δύο κορυφαίοι σκόρερ μέχρι στιγμής είναι από το αγγλικό πρωτάθλημα, ο Κέιν με 6 και ο Λουκάκου με 4, οι οποίοι έχουν ακόμα ένα παιχνίδι να παίξουν.

Στον τελικό η Primera Division προηγείται με 9 πάικτες  έναντι 6 της premiership, αλλά στον μικρό  τελικό τα ρόστερ αποτελούνται από 35 «Αγγλους» και μόλις ..2 «Ισπανούς».

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το αγγλικό ποδόσφαιρο αρχίζει να ξεφεύγει από τους ανταγωνιστές του. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Στην Αγγλία όλες οι ομάδες έχουν μεγάλα μπάτζετ, οι διεκδικητές δεν είναι δύο όπως στην Ισπανία, και όλες οι ομάδες παίζουν σύγχρονο ποδόσφαιρο σε γεμάτα γήπεδα και με τεράστια τηλεθέαση σε όλο τον πλανήτη. Αντίθετα στην Ισπανία, εκτός από το El Classico, τα ματς μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων δεν συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Όσο γιά τον Μέσι και τον Ρονάλντο, κανένας από τους δύο δεν κατάφερε τελικά να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρ’ ότι ειδικά ο Μέσι αγωνίζεται σε μιά από τις μεγάλες ιστορικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, την Αργεντινή.

Αυτά είχα να σχολιάσω σαν «πρόγευμα» γιά τον μεγάλο τελικό. Στον τελικό σίγουρα δεν αγωνίζονται ομάδες με «βαριά» ιστορία. Μόνο αν γίνει ένα μεγάλο ματς θα θυμόμαστε αυτό το ζευγάρι και όχι γιά την ιστορία που κουβαλάνε στις πλάτες τους.

Αυτά και καλή τηλεθέαση

Paratirits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου