Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Front Line για όλα τα γούστα !


Ο Ολυμπιακός έκλεισε την ρακέτα του με την απόκτηση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ και ο Αντιδραστικός θεωρεί πως η υπάρχουσα πεντάδα ψηλών είναι άκρως ικανοποιητική και επαρκής.
Σύγκριση με την περσινή.
Ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις, για να προστεθεί και έκτος παίχτης στην ερυθρόλευκη front line.
Οι κινήσεις που απομένουν για να ολοκληρωθεί το παζλ.


Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αποτελεί το νέο έτερον ήμισυ του Γιώργου Πρίντεζη, αντικαθιστώντας τον (δυστυχώς κουμπάρο του Γιώργαρου) μικρό Ιωάννη που επέστρεψε στις ρίζες του. Με απορία λοιπόν διαπιστώνω, πως πολλοί προπονητές των social media εκφράζουν επιφυλάξεις για την απόκτηση του "Σάσα". Ήθελαν λένε πιο αθλητικό PF...

Ο Βεζένκοφ ναι, δεν είναι αθλητικός. Τι εννοούμε αθλητικός; Γρήγορα πόδια και άλμα. Παρόλα αυτά έχει δύναμη και όγκο (2.06), έχει ΕΝΕΡΓΕΙΑ (πιτσιρίκος γαρ) και το βασικότερο: ΕΧΕΙ ΣΟΥΤ. Σποτ σουτ. ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΠΟΤ ΣΟΥΤ (είναι και αριστερόχειρας). Ε αυτό λοιπόν ήταν το βασικότερο στοιχείο που έψαχνε ο Μπλατ από τον νέο PF της ομάδας. Ήθελε έναν παίχτη να του ανοίξει το γήπεδο. Με τόσους πυραυλοκίνητους guard στην ομάδα (έτσι είναι ο Γκος, έτσι θα ναι και ο δεύτερος combo που αναμένεται) χρειάζονται ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΟΙ στην γωνίες. Και ο Βεζένκοφ είναι ο καλύτερος του υπάρχοντος ρόστερ στο κομμάτι αυτό. Καλύτερος σαφώς του Πρίντεζη (οκ ο Γιώργος επιτίθεται κυρίως από χαμηλά), καλύτερος του ασταθη σουτέρ Αγραβάνη και βέβαια ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ καλύτερος του "πυρπολητή της στεφάνης" Παπαπέτρου.

Οπότε η απόκτηση του Βεζένκοφ αγωνιστικά είναι απολύτως ΣΩΣΤΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ (εκτός της ηλικίας, του potential και βέβαια της ελληνικής ταυτότητας).

Πλέον η θέση "4" στον Ολυμπιακό είναι πιο γεμάτη (και γαλανόλευκη) από ποτέ. Ο βασικός PF θα ναι ο έμπειρος, θρυλικός, Γιώργαρος Πρίντεζης που θα αποτελεί ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ την κύρια επιθετική low post απειλή. Από πίσω του φρέσκο και νεανικό αίμα. Ο σουτέρ και γενικά φύση επιθετικογενής Βεζένκοφ (ο οποίος εκτός από τρίποντο απειλεί και από μέση απόσταση) αλλά και ο stopper Αγραβάνης, ένας υπερ-αμυντικό γρανάζι, ιδανικός φρουρός απέναντι σε ΟΛΕΣ τις αντίπαλες  θέσεις (από 1 εώς 5), μετρ των αμυνών με αλλαγές.

Γενικά η ερυθρόλευκη ρακέτα μαζί και με τους Μιλουτίνοφ και Ντιλέι στο center είναι ΕΠΑΡΚΈΣΤΑΤΗ. Για το "4"  σας μίλησα παραπάνω, στο δε "5" ο Μιλουτίνοφ θα χει τον ρόλο σκιάχτρου στην άμυνα ενώ τελειώνει άριστα μέσα στο ζωγραφιστό, ενώ ο Ντιλέι θα είναι το λεγόμενο "ελικόπτερο" και ο περίφημος rim protector που τόσο έλειψε πέρυσι. Ένας ταχύτατος και αλτικός center, που εκτός από "προστάτης" στην άμυνα, βάζει την άμυνα την μπάλα στο παρκέ ενώ τελειώνει τις φάσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Σε σχέση με πέρυσι ο Ολυμπιακος θα ναι πιο δυνατός στους ψηλούς. Καταρχήν στο "4" θα χει τον Βεζένκοφ, ενα κλασικό power forward, οποίος είναι σαφώς καλύτερος από τον "στεναχωρημένο και αδικημένο" οικοδόμο που κατα συνθήκη πέρυσι έπαιξε τη θέση (ο Τιλί δεν μπορεί να κριθεί). Στο δε "5" ο Ντιλέι έχει μεν τα ίδια επιθετικά στοιχεία με τον ΤΙΜΙΌΤΑΤΟ  Μακλίν (ευέλικτος και γρήγορος combo σέντερ) αλλά αμυντικά είναι σαφώς πιο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ. Τέλος, 5ος ψηλός (με λεπτά και στο 4 και στο 5) φέτος θα είναι ο παθιασμένος "τρελάρας" ΑΓΡΑΒΑΝΑΡΟΣ (λέγεται πως έχει κάνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αποθεραπεία και θα είναι 100% έτοιμος), σαφώς ποιοτικότερος από τον συμπαθή αλλά ΡΟΛΙΣΤΑ Μπόγρη ή τον soft  Γουίλτζερ... Από όλες τις απόψεις η ερυθρόλευκη front line θα ναι δυνατότερη από πέρυσι...

Οι τρεις προϋποθέσεις για ακόμα έναν ψηλό.

Ο Ολυμπιακός την έκλεισε την ρακέτα του. Ακόμα ένας ψηλός θα αναζητηθεί:

  1. ΣΑΦΩΣ αν αποχωρήσει ο Μιλουτίνοφ για τους Σπερς. Τότε η ομάδα προφανώς θα ψαχτεί για βασικό center (ο οποίος θα είναι 100% αθλητικός) ο οποίος μάλιστα θα ναι ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ (μην ξεχνάμε το υψηλό NBA out του Νίκολα).
  2. Αν ο Αγραβάνης δεν είναι 100% έτοιμος. Τότε θα έρθει ουσιαστικά σαν 7ος ξένος ακόμα ένας PF. 
  3. Τελευταίο και ακραίο σενάριο, αν ο Μπλατ αποφασίσει να κατεβάσει τον Βεζένκοφ στο "3". Αυτό θα εξαρτηθεί και απο τα χαρακτηριστικά του combo που θα αποκτηθεί. Αν ο Αλέξανδρος κατέβει από 2ος PF σε 2ος SF (μπορεί να την παίξει την θέση), τότε ο 6ος ξένος θα ναι τεσσάρι και όχι τριάρι.


Δύο και ολοκληρώθηκε το παζλ...

Με το υπάρχον ρόστερ, ο Ολυμπιακός με εννιά Έλληνες (οι έξι δωδεκαδάτοι συν τους Μπόγρη-Τολιόπουλο-Αρσενόπουλο) προφανώς δεν θα ψάξει για άλλον. Με τέσσερις ξένους δε, ψάχνει για ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ και συμπληρώνει το παζλ του. Ένας άσσος και ένα τριάρι ακόμα, απομένουν. Ο άσσος θα ναι "παίχτης Μπλατ" (με έφεση στην επίθεση και την δημιουργία) ενώ για το τριάρι οι απόψεις δυίστανται, καθώς θα ναι είτε φονικός σκόρερ-βλέπε Νάναλι, είτε αθλητικός-βλέπε Τουπάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου