Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Premier League Blog: σσσσσς... Αρχίζει!



Σσσσσς.... Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΞΕΚΙΝΑΕΙ! Ώρα για πραγματική ΜΠΑΛΑ... Ώρα για την έναρξη της ιστορικής Premier League! Ο Αντιδραστικός προλογίζει, στην στήλη "Premier League Blog", την μεγάλη μάχη του Νησιού που ξεκινά απόψε. Τα φαβορί για τον τίτλο, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και... τον υποβιβασμό.

21.45, Emirates Stadium, Βόρειο Λονδίνο... Άρσεναλ vs Λέστερ. Κάπως έτσι ξεκινά απόψε, η μεγάλη "Buttle of England" για το 2018! Μέχρι τον Μάϊο λοιπόν, τα Σαββατοκύριακά μας θα έχουν άλλο χρώμα!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ. Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ αυτό το πρωτάθλημα; Μα για τον απλό λόγο πως υπάρχει ανταγωνισμός! Πάρτε μερικά (πραγματικά) παραδείγματα:

-Πηγαίνει η Λίβερπουλ στην άσημη Μπόρνμουθ λόγου χάρη και από 0-3 ημίχρονο, χάνει 4-3 με γκολ στο 93'. -Πηγαίνει η Τότεναμ στο Etihad Stadium και πετάει 4 μπαλάκια και τέζα... ο Πεπ!
-Από έδρες όπως το Britannia, το Turf Mour ή το The Hothorns  περνάει κανείς ΜΟΝΟ με αίμα!!!
-Αλλάζει έδρα η Γουέστ Χαμ, μετακομίζει στο Γουέμπλεϊ και το χει σε ΚΑΘΕ ματς sold out!
-Κάνει β' γύρο τρένο και παίρνει τον τίτλο κάποια Λέστερ, με παίχτες του "ερασιτεχνικού" (βλέπε Βάρντι).
-Υποβιβάζεται η Νιούκαστλ και στο τελευταίο ματς έχει 60.000 που την αποθεώνουν ενόψει... της championship!
-Από το 2012 και μετά, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν κάνει back to back. 2012 City, 2013 United, 2014 City, 2015 Chelsea, 2016 Leicester, 2017 Chelsea.

Σταματάω γιατί θα γράφω μέχρι το πρωί! Πάμε παρακάτω. Τι περιμένουμε φέτος από τις ομάδες (εν τάχει). Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού: Οι Μπράιτον και Χάντερσφιλντ λόγω απειρίας, η Στόουκ που αποδυναμώθηκε πολύ στο παζάρι (έχασε παίχτες, έφερε μόνο τον Φλέτσερ ελεύθερο), η Μπέρνλι που νομίζω δύσκολα θα αντέξει τρίτη σεζόν με το αυστηρό βρετανικό της μοντέλο και η Σουόνσι που κάθε χρόνο παρουσιάζει πτωτική πορεία νομίζω είναι οι υποψήφιες για την... Championship. Παράλληλα αν και έχει καλό ρόστερ, δεν ξέρω και αν η Κρύσταλ Πάλας θα ανταπεξέλθει ξανά στην κατηγορία καθώς επιθετικά ή μάλλον δημιουργικά  έχει μεγάλο θέμα.
Οι middle safe: η Νιούκαστλ έστω και αν δεν έκανε μεγάλες μεταγραφές με τον Μπενίτες και με την δυναμική που έχει, θα πάει καλά. Η παραδοσιακή Γουέστ Μπρομ του μέντορα Τόνι Πούλις επίσης δεν θα απειληθεί νομίζω. Το ίδιο και η Μπόρνμουθ του κορυφαίου νεαρού προπονητή Εντ Χάουι και με μεταγραφές επιπέδου Μπέγκοβιτς, Ακέ και Ντεφόε. Η Γουόρφορντ του Μάρκο Σίλβα φέτος ανεβάζει τον πήχη, έχοντας κάνει καλές μεταγραφές (Χιούζ, Ριτσαρλίσον, Γκρέι) και βέβαια ο coach της αποτελεί εγγύηση σοβαρότητας και τακτικής συνέπειας! Τέλος η Λέστερ που μετά την περσινή περίεργη χρονιά, φέτος νομίζω θα ναι ένα αρκετά σοβαρό και αξιόμαχο σύνολο!
Γλυκοκοιτάζουν... Ευρώπη: σίγουρα η Έβερτον που χει κάνει ίσως τις κορυφαίες μεταγραφές (σε αριθμό τουλάχιστον) στο Νησί, αν και πρέπει να αντικαταστήσει τον Λουκάκου... Η Γουέστ Χαμ, που έφερε Τσιτσαρίτο-Αρναούτοβιτς-Τζο Χαρτ και έχει τον πολύ καλό coach Μπίλιτς. Τέλος η "παραδοσιακή" Σαουθάμπτον, που έφερε ξανά κανονικό προπονητή (Πελεγκρίνο) και σίγουρα θα παίξει ωραία μπάλα!
Τουλάχιστον... τετράδα: καταρχήν η  Λίβερπουλ στην τρίτη σεζόν του Κλοπ αναμένεται άκρως θελκτική αλλά παραμένει ερωτηματικό η προκλητική μη-ενίσχυση της στην άμυνα! Η πρωταθλήτρια Τσέλσι θα ναι σφιχτή και ουσιώδης, αλλά έχοντας και το champions league φέτος (στοχεύει να προχωρήσει...) δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή πορεία τρένου... Η δε Άρσεναλ χωρίς το Champions League πιστεύω θα τα δώσει ΟΛΑ για τον τίτλο (με το 3-4-3 το οποίο παίζει πολύ καλά ο Βενγκέρ...). Για το τέλος η Τότεναμ... Η ομάδα που παίζει μακράν  την καλύτερη μπάλα στο Νησί, αλλά χωρίς καμία (;) μεταγραφή δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει να τερματίσει ΞΑΝΑ τόσο ψηλά (πέρυσι 2η!)...
Ορκισμένες για την κούπα: οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ! Σίτυ και Γιουνάιτεντ έχουν σπαταλήσει τεράστια ποσά για μεταγραφές, ενώ διαθέτουν τους δυο "θεωρητικά" κορυφαίους προπονητές στον κόσμο... Όπως και να χει είναι τα μεγάλα φαβορί και οτιδήποτε άλλο εκτός από την 1η θέση θα ισοδυναμεί με μεγάλη αποτυχία...

Αυτά τα... λίγα λοιπόν σαν ένα "πρόλογο" του μεγάλου πρωταθλήματος που ξεκινά απόψε... Στην στήλη "Premier League Blog" του red philosopher, θα σχολιάζουμε όλη τη χρονιά τα τεκταινόμενα, θα αναλύουμε τις ομάδες και θα προβλέπουμε την εξέλιξη της σεζόν!!! Καλή αρχή λοιπόν, για όλους τους λάτρεις της PREMIERSHIP...

Υγ: προσωπικά υποστηρίζω επισήμως την Νιούκαστλ... Από εποχές Σίρερ, Ασπρίγια, Ζινολά κτλ κάτι με τράβηξε σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο... Παρόλα αυτά η "καρδιά μου" συμπαθεί από μικρό παιδί την... Λίβερπουλ (με έχει απογοητεύσει πολύ...) ενώ το "μυαλό" μου έχει μαγευτεί από την Τότεναμ του Ποκετίνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου