Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Όποιος θέλει ας τον "διαλέξει"



Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάμπερκ έκανε αυτό που έπρεπε χωρίς να εντυπωσιάσει και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας για τα playoff. Από εδώ και πέρα η μόνη "αγωνία" είναι αν θα βγει 3ος, 2ος ή 1ος και αν κάποιος θα τον "στοχεύσει" στις διασταυρώσεις. Γιατί ο ίδιος δεν θα το κάνει... Γράφει ο Stouk


Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συνέβησαν απόψε. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

  • Ο Ντάνιελ Χάκετ πάτησε για 1η φορά παρκέ ως αντίπαλος μετά το καλοκαίρι. Το ότι αποθεώθηκε δεν έκανε εντύπωση. Ίσως ο πιο emotional ξένος παίκτης που έπαιξε τα τελευταία χρόνια με την ερυθρόλευκη (ίσως τον κερδίζει στο... νήμα ο Άντιτς!) ανταπέδωσε την υποδοχή, φιλώντας το σήμα της ομάδας στο κέντρο του γηπέδου. Η επιστροφή του το καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Που θα είναι δικαιολογημένη και αγωνιστικά και συναισθηματικά.

  • 11/12 παίκτες αγωνίστηκαν, πλην Τόμπσον. Οι combo (πλην Σπανούλη) κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Ειδικά ο Μάντζαρης ήταν ξανά τραγικός, με -2 ranking σε 20΄ ( ο Χίκμαν στην κυριολεξία τον περνούσε για πλάκα) !!! Το ίδιο ranking είχε και ο Μπράουν, αλλά τουλάχιστον αυτός έπαιξε 5 λεπτά και είναι σε περίοδο προσαρμογής... Επειδή ο Ρόμπερτς νοείται πια πιο πολύ ως δυάρι, το να αποδώσει στην επίθεση κατέστη ανέφικτο, αφού δεν μπόρεσε κανείς (πλην Σπανούλη) να οργανώσει ικανοποιητικά.

  • Ξεκάθαροι ρόλοι πια από το 5 έως το 3. Στις θέσεις 1-2 που υπάρχει ο... συνωστισμός, θα κρίνεται το ποιος και πόσο θα παίζει ανάλογα με τον αγώνα και την εξέλιξή του.

  • Πολύ καλό rotation, 2 παίκτες κοντά στα 30΄ (Σπαν-Πριντ) και όλοι οι άλλοι νορμάλ. Η ξεκούραση είναι πολύ μεγάλο "όπλο" όσο φτάνουμε προς το τέλος. Ειδικά όταν άλλοι παίκτες σε άλλες ομάδες χτυπάνε 30λεπτα κάθε εβδομάδα.

  • Η Ευρωλίγκα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι οι "αδιάφορες" ομάδες τιμούν φανέλα και διοργάνωση, παλεύοντας τα ματς σαν να κυνηγούσαν πρόκριση. Η Μπάμπαρκ μπορεί να μην κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά του έβαλε δύσκολα για τουλάχιστον 30-35 λεπτά.

  • MVP o Μιλουτίνοφ, που είναι πια "με τη βούλα" ο προ του τραυματισμού παίκτης. Μεγάλο βαρόμετρο, ειδικά με τον "μπαρμπαΒασίλη έσπασες παράτα τα" Σπανούλη να τον ταΐζει ασταμάτητα.

Πάμε τώρα στα βαθμολογικά. Μετά τη νίκη της Φενέρ μέσα στη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός απέχει 3 νίκες από την 4η θέση, όπου ισοβαθμούν η Ρεάλ και η Ζαλγκίρις. Με τους μεν Ισπανούς οι ερυθρόλευκοι έχουν 2/2, ενώ την ομάδα του Σάρας, η οποία έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος, την υποδέχεται στο ΣΕΦ τελευταία αγωνιστική.

Συνεπώς, όχι μόνο το πλεονέκτημα είναι κατά 90% σίγουρο, αλλά θα συνοδευτεί με τερματισμό στην 3η θέση και πάνω! Το "πάνω" έχει να κάνει με το τι θα κάνει από εδώ και πέρα η Φενέρ, η οποία έχει τρία δύσκολα ματς μέχρι το τέλος (ΤΣΣΚΑ εντός, Αστέρα και Χίμκι εκτός).

Αν ο Ολυμπιακός κάνει ΤΟ ΠΟΛΥ 2 ήττες μέχρι το τέλος, τότε θα είναι 3ος. Κάθε τι καλύτερο θα τον φέρει στη 2η θέση, αφού πολύ δύσκολα η Φενέρ θα πάει αήττητη μέχρι το νήμα.

Άρα οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι Χίμκι, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ζαλγκίρις και... ΠΑΟ. Ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για το αν κάποια ή κάποιες ομάδες θα "στοχεύσουν" τη διασταύρωση με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα το κάνουν σίγουρα. Οι άλλοι ας κάνουν ό, τι θέλουν. Κακό του κεφαλιού τους...

ΥΣ: Το ματς της άλλης εβδομάδας με την Μπάρτσα ίσως είναι το πιο δύσκολο μέχρι το τέλος.... Τουλάχιστον όσον αφορά τα εντός έδρας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου