Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Τι έχασες... τι πήρες!


Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην κίνηση που ήθελαν οι περισσότεροι οπαδοί του και το κυριότερο ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ η ομάδα! Στην απόκτηση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ!
Ο Αντιδραστικός, ενθουσιασμένος, εξηγεί τα οφέλη της μεταγραφής αυτής, συγκρίνει τον παλιό με τον νέο forward και προσπαθεί να προβλέψει τι θα επακολουθήσει πλέον με τους ξένους.


Θα γίνω σαφής εξ' αρχής. Αγωνιστικά, επικοινωνιακά, οπαδικά και βέβαια... "ελληνικά" ο Ολυμπιακός έπραξε ΟΛΟΣΩΣΤΑ με την απόκτηση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Στο παρακάτω blog σας εξηγώ τους λόγους για τους οποίους η μεταγραφή Βεζένκοφ ήταν απαραίτητη και... επιτακτική...

Αγωνιστικά

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο δυναμικό του έναν εξαιρετικό και νεαρό forward! Με το επιθετικό του ταλέντο, ο Βεζένκοφ, μπορεί να εξελιχθεί σε υπερ-όπλο στην φαρέτρα του coach Μπλατ! Πόσο συχνά άραγε συναντάς 19χρονο Έλληνα να βγαίνει πρώτος σκόρερ στην ελληνική Basket League?!
Ο Βεζένκοφ λοιπόν, το παιδί αυτό που στα 19 του βγήκε 1ος σκόρερ στην Ελλάδα και έγινε μήλο της έριδος για όλη την Ευρώπη, πλέον στα 23 του θα ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Στην Μπαρτσελόνα τον πρώτο ενάμιση χρόνο παρουσίας του ήταν βασικός (στα 21 του χρόνια...), τον τελευταίο δε, χάθηκε στην μετριότητα των Μπλαουγκράνα, πλήρωσε τις αλλαγές προπονητών, χάνοντας έτσι τον ρόλο του. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή και τον έκανε δικό του..
Ο Ολυμπιακός κλείνει λοιπόν την θέση "4" φέρνοντας έναν παίχτη με το στοιχείο που του ΕΛΕΙΠΕ. Το μακρινό σουτ! Ο Βεζένκοφ είναι σεσημασμένος σποτ σουτέρ και έτσι το ερυθρόλευκο power forward πιο γεμάτο από ποτέ, θα έχει έναν low post player (Πρίντεζη), έναν σουτέρ (Βεζένκοφ) και βέβαια έναν υπερ-αμυντικό (Αγραβάνη). Γενικά ήθελε ακόμα έναν super σουτέρ το ρόστερ και αποκτήθηκε! Έφυγε ένας σουτέρ του 30% στο τρίποντο και 65% ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ κι αποκτήθηκε ένας με αντίστοιχα ποσοστά 45% και 90%...
Άλλωστε με το επιθετικό μπάσκετ που παίζει ο Μπλατ, ο Βεζένκοφ νομίζω ταιριάζει πιο πολύ... Με τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ο Αλέξανδρος θα μπορεί να βομβαρδίζει ελεύθερος από τις αγαπημένες του γωνίες!

*Η αγωνιστική σύγκριση του πρώην και του νυν

Ο Ολυμπιακός χωρίς  τον Παπαπέτρου, χάνει σε ταχύτητα, αθλητικότητα και κυρίως ΑΜΥΝΑ. Με τον Βεζένκοφ όμως, κερδίζει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε σουτ, παιχνίδι στο ποστ και γενικά ΕΠΙΘΕΣΗ. Επίσης με τον Βεζένκοφ ο Θρύλος κερδίζει σε ΟΓΚΟ στην ρακέτα, καθώς είναι πιο ψηλός ενώ γενικά στο ριμπάουντ έχουν αντίστοιχα νούμερα. Όσον αφοράν το περιβόητο potential μιλάμε για δυο άκρως εξελίξιμους forwards, ενώ ο Αλέξανδρος είναι και 1.5χρόνο νεότερος...

Επικοινωνιακά

Ο Ολυμπιακός έχασε έναν πολύ καλό Έλληνα forward ο οποίος μάλιστα τον ΠΟΎΛΗΣΕ πηγαίνοντας στον αιώνιο αντίπαλο και τι έκανε; Ε πήγε και πήρε τον καλύτερο Έλληνα forward!
Ο Βεζένκοφ κουβαλά στα 22 του, ήδη μια μαγική σεζόν με τον Άρη με 18 πόντους μ.ο και μια μεγάλη κι ακριβή μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, την ίδια ώρα που ο Παπαπέτρου 5 χρόνια αρκούνταν σε αναπληρωματικούς και... τίμιους ρόλους στον Ολυμπιακό.
Επικοινωνιακά λοιπόν ο Θρύλος όχι μόνο δεν βγήκε ζημιωμένος (απάντηση στον κύριο Παπαδογιάννη) αλλά κερδισμένος. Έχασε έναν παίχτη τον οποίο σαφώς και ήθελε και στον οποίο φέρθηκε με άριστο τρόπο (κι αυτός του έκανε παιχνιδάκια) και εν τέλει πήγε και πήρε έναν καλύτερό του και μάλιστα φθηνότερο!

Οπαδικά

Ο κόσμος της ομάδας πληγώθηκε με την φυγή του "Πάπι". Ε λοιπόν με την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Πρόεδροι φέρνοντας τον Βεζένκοφ, ο κόσμος γούσταρε πολύ και γενικά γλυκάθηκε! Δεν ήταν τόσο η απώλεια των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Παπαπέτρου, όσο του τρόπου φυγής του που πόνεσε τον κόσμο. Με την απόκτηση λοιπόν του κορυφαίου διαθέσιμου Έλληνα ο Ολυμπιακός έδωσε μια ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ και ΑΙΧΜΗΡΗ απάντηση προς όλους!

...Ελληνικά

Προσωπικά με πόνεσε η φυγή του Παπαπέτρου, κυρίως λόγω του πλήγματος στον ελληνικό κορμό. Θεωρώ πως απαραίτητο συστατικό της ερυθρόλευκης επιτυχίας τα τελευταία χρόνια, ήταν το ελληνικό στοιχείο και dna. Έτσι λοιπόν η απόκτηση του Έλληνα Βεζένκοφ* θα συμβάλλει στην διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας της ομάδας και θα συντελέσει στο καλό κλίμα των ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ το οποίο ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ οφείλεται στην περιβόητη "ελληνική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Θρύλου".
Με φόντο στο μέλλον δε, ο Ολυμπιακός διαθέτοντας  τους πιτσιρίκους Βεζένκοφ (22)-Αγραβάνη (24) αλλά και τους Παπανικολάου-Μάντζαρη (28 έκαστος) διαθέτει 4 Έλληνες στους οποίους μπορεί να ΒΑΣΙΣΤΕΙ για πολλά χρόνια ακόμα...

*Μεγαλωμένος στην Κύπρο, ανδρωμένος μπασκετικά στην Ελλάδα, με Κυπριακή υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο. Κατά τα άλλα κατάγεται από τη Βουλγαρία. Όσο Έλληνας είναι ο Νικ Καλάθης ή οι αφοί Αντετοκούνμπο, άλλο τόσο είναι και ο Αλέξανδρος...

Οι κινήσεις που απομένουν

Πλέον η ρακέτα έκλεισε και μόνο αν προκύψει θέμα με τον Μιλουτίνοφ θα βγει η ομάδα στην αγορά για ψηλό. Ο Ολυμπιακός ψάχνει πλέον για ακόμα έναν combo guard και έναν small forward.  Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν υπάρχει η πιθανότητα για 7 ξένους. Ο combo θα κλείσει την πεντάδα των κοντών, ενώ ο small forward (back up του Παπανικολάου) θα ναι αθλητικός (ώστε να μπορεί σε χαμηλά σχήματα να παίξει και "4") και λογικά σκόρερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου