Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Και τώρα ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ...


Τα ψέματα τελείωσαν για την ομάδα μας! Τα play offs της Basket League ξεκινούν και μοναδικός στόχος του Θρύλου  είναι ο ΤΙΤΛΟΣ.
Πλέον άπαντες πρέπει να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν (με τις καλές και τις άσχημες στιγμές της) και να επικεντρωθούν σε αυτά τα τελευταία ματς που θα κρίνουν την σεζόν.
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τον Ολυμπιακό που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ -πια- να ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ.


Η μπασκετική σεζόν μπαίνει στο τελικό της στάδιο. Δυστυχώς την Παρασκευή ο Θρύλος μας δεν θα βρίσκεται στο Βελιγράδι, εκεί που ήταν ο μεγάλος του φετινός στόχος, αλλά η ομάδα υποχρεούται να μην σκέφτεται το παρελθόν παρά ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Το μέλλον λοιπόν λέει, ΤΙΤΛΟΣ. Τίτλος στο... ΟΑΚΑ! Έστω κι αν απέτυχε στην Ευρωλίγκα. Έστω κι αν απέτυχε στο Κύπελλο. Ο ενδεχόμενος τίτλος του Πρωταθλητή θα σβήσει τις πληγές και η προβληματική σεζόν θα κλείσει με ιδανικό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν. Σπάνια έπαιξε χωρίς απόντες από τραυματισμούς και ΠΟΤΕ χωρίς να έχει ανέτοιμους παίχτες στην 12αδα του. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος του αποκλεισμού του από την Ζαλγκίρις. Αλλά πλέον αυτό το ξεχνάει. Στο τελικό σημείο της σεζόν ο Θρύλος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ.

Το τεχνικό team πρέπει να φτάσει την ομάδα στο 100% της. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τα περσινά ελληνικά play offs. Όλοι οι παίχτες πρέπει να τα δώσουν ΟΛΑ. Όλοι οι παίχτες πρέπει να ναι έτοιμοι να παίζουν ακόμα και 40'. Πλέον στην τελική φάση της σεζόν, δεν υπάρχει διαχείριση. Υπήρξαν τόσα προβλήματα φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης όλη την σεζόν, που πλέον, την ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ πρέπει να λυθούν.

Προφανώς δεν λέω να παίξει ο εγχειρησμένος Τιλί ή ο Αγραβάνης. Αλλά ο Πρίντεζης για παράδειγμα ελπίζω να είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο 100% του! Το ίδιο και ο Παπανικολάου αλλά και ο Στρέλνιεκς! Το στάτους "ανέτοιμος" δεν πρέπει λοιπόν να ακολουθεί ΚΑΝΕΝΑΝ ερυθρόλευκο. Ακόμα και ο Μιλουτίνοφ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ να δώσει το παρόν έστω στους τελικούς!

Φορτσάρισμα λοιπόν. Το ύφος είναι απαιτητικό και για αυτό υπάρχει λόγος. Λόγοι για την ακρίβεια. 

Καταρχήν η ομάδα εν αντιθέση με πέρυσι (μην τα ξαναλέμε, είδαμε ένα ιστορικό ξεφούσκωμα στους τελικούς), φέτος είναι ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ. Ο αποκλεισμός από την Ζαλγκίρις συνέβη πριν 20 μέρες. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε τρεις βδομάδες να μαζέψει τα κομμάτια του. Και αν βάλουμε και τα αντικειμενικά εύκολα παιχνίδια μέχρι τους τελικούς (με Κύμη και λογικά Λαύριο), κερδίζουμε άλλες 20 μέρες μέχρι τους μελλοντικούς τελικούς με τον αιώνιο...! Άρα σούμα μας κάνουν 40 μέρες ξεκούρασης, συντήρησης και στο κάτω κάτω έξτρα προετοιμασίας για την σειρά των τελικών!

Αλλά δεν είναι μόνο η ξεκούραση. Η λογική λέει πως καθαρά τεχνικά και προπονητικά, το τεχνικό team προετοίμασε ΟΛΗ την σεζόν την ομάδα για να ναι στο 100% της, ΤΩΡΑ. Τον Μάιο! Οκ, πέρυσι υπήρξαν δικαιολογίες. Η ομάδα τα δωσε όλα για το πλεονέκτημα στην κανονική διάρκεια της Euroleague, μετά έπαιξε στα κόκκινα στο f4, οπότε στο τέλος... απλά έσκασε στους τελικούς με τον ΠΑΟ. Φέτος όμως αυτά δεν ισχύουν. Ούτε f4 δεν υπάρχει (ΔΥΣΤΥΧΩΣ), ούτε η ομάδα στην κανονική διάρκεια πήγε τρένο (ασχέτως αν βγήκε 3η, έκανε αρκετά ντεφορμαρίσματα). Φέτος πρέπει η ομάδα να ξεχειλίζει από ενέργεια στους τελικούς...

Οπότε από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε γιατί είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ να δούμε φορτσάρισμα στους τελικούς. Βάσιμη απαίτηση...

Τα play offs ξεκινούν... Πρώτη αντίπαλος η Κύμη κι ύστερα λογικά το Λάυριο. Προφανώς πηγαίνουμε για σκούπες. Η ομάδα πρέπει να βρει σε αυτά τα ματς καλό ρυθμό, πρέπει να χτιστούν αγωνιστικά πλάνα και χημεία ειδικά για τους αιώνιους τελικούς, ενώ οι πανέτοιμοι παίχτες (και όλοι γενικά) πρέπει να φτάσουν στοχευμένα στο επιθυμητό επίπεδο... Ξεκινάμε με σκοπό στις αρχές του Ιούνη, να δούμε την ομάδα μας να το σηκώνει μέσα στο ΟΑΚΑ... Όλα τα άλλα έπονται...

1 σχόλιο:

  1. Γιατι τετοια σιγουρια για το Λαυριο; Με πλεονεκτημα ο Προμηθεας και δικαια γιατι νικησε αεκ παοκ μεσα εξω που ακομα και ο Ολυμπιακος τους νικησε μονο μεσα. Θα ειναι μια ανταγωνιστικη σειρα το Προμηθεας Λαυριο και θα πεσουν κορμια. Σεβομαι την αποψη σου αν πιστευεις οτι το Λαυριο καπου υπερτερει. Το πιο ασημαντο βεβαια ειναι ολο αυτο στην παρουσα φαση. Δεν παιζει κανενα ρολο. Και τους 2 θα τους νικησουμε σκουπα. Αλλα αν θες θα ηθελα να μου πεις που στηριζεις αυτη την προγνωση.
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή