Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

«Ωχ… Πάλι αυτοί;;;»


Ναι, ο  Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη. Όμως, πιο πολύ… πλάκα απ’ όλα έχει ότι για μια ακόμη φορά θα βρίσκεται σε F4 απαλλαγμένος από «πρέπει», απολαμβάνοντας το άγχος των υπολοίπων... Stouk


Πέρα από τις προκρίσεις και τις κούπες, η μεγαλύτερη (για μένα) επιτυχία αυτής της «φουρνιάς», της ομάδας των Αγγελόπουλων, του Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Μάντζαρη και του Σλούκα είναι άλλη.

Όσοι θα μελετούν στο μέλλον την μπασκετική ιστορία και δεν έχουν δει με τα μάτια τους αυτή την ομάδα, θα βλέπουν απλά μαθηματικά.

Ευτυχώς, όλοι εμείς που το ζούμε από κοντά ξέρουμε ότι η συνταγή κρύβεται αλλού.

Τα συστήματα, η μπασκετική ικανότητα και τα φυσικά προσόντα παίζουν το ρόλο τους, αλλά το αλατοπίπερο είναι το περιβόητο «refuse to lose» που στο λιμάνι έχει γίνει επιστήμη.

Και σχεδόν με μαγικό τρόπο μεταφέρεται σε όλους όσους προστίθενται στην παρέα του 2012, ως αναπλήρωση αυτών που αποχώρησαν.

Για παράδειγμα, ο Χάντερ δεν είναι καλύτερος του Χάινς ούτε ο Λοτζέσκι του Παπανικολάου. Κι όμως φαντάζουν ισάξιοί τους, απλά και μόνο γιατί τους μεταφέρθηκε το «μικρόβιο».

Ή ο Μπαρτζώκας και ο Σφαιρόπουλος δεν είναι οι καλύτεροι Ευρωπαίοι προπονητές, ίσως ούτε καν οι καλύτεροι Έλληνες, και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τον Ντούντα. Βλέπουμε, όμως, ότι και αυτοί έβγαλαν χαρακτηριστικά που σε κανένα άλλον πάγκο δεν θα έβγαζαν.

Χωρίς, λοιπόν, να έχω υπάρξει ποτέ επαγγελματίας του χώρου, μπορώ να θέσω το προφανές για όλους δίλημμα σε κάθε παίκτη ή προπονητή, που θα του ζητηθεί να προστεθεί σε αυτή την ομάδα:

Όποιος θέλει περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό του, ας πάει Τουρκία, Ρωσία ή Ισπανία. Όποιος όμως, θέλει καλά χρήματα και ΣΤΙΓΜΕΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, που μόνο στον Πειραιά μπορεί να ζήσει, ας κοπιάσει στο λιμάνι. Γρήγορα, όμως, γιατί μπορεί να προλάβει κάποιος άλλος…

ΥΣ1: Είναι προφανές ότι στη Μαδρίτη το άγχος θα το έχουν (για μια ακόμη φορά) οι άλλοι. Η Ρεάλ, που ως διοργανώτρια θέλει να σηκώσει την κούπα μπροστά στο κοινό της και να μην αποτύχει για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η Φενέρ, που είναι η 1η της συμμετοχή. Και φυσικά η ΤΣΣΚΑ, που είναι πάντα εκεί και αποτυγχάνει συστηματικά, και οι παίκτες της σίγουρα δεν ήθελαν αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Έχουν ζήσει από πρώτο χέρι όλα όσα ανέφερα στο Post, οπότε χθες το βράδυ (έστω και ενδόμυχα) θα αναφώνησαν: «Ωχ… Πάλι αυτοί;;;»

ΥΣ2: Είμαι πια πεπεισμένος ότι αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί, η ομάδα πέρυσι θα είχε πάει Μιλάνο…

ΥΣ3: Η γιούχα και τα σφυρίγματα στις βολές του Ναβάρο είναι ότι πιο εκκωφαντικό έχω ζήσει Live στη ζωή μου και όσα χρόνια πηγαίνω στο ΣΕΦ…

ΥΣ4: Μιας και είπα ΣΕΦ, χθες ήταν η καλύτερη βραδιά της «ολυμπιακής» ιστορίας του. Με μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη… Τουλάχιστον στα 20 χρόνια που το επισκέπτομαι…

6 σχόλια:

  1. Stouk, οι άλλοι είναι υποψιασμένοι πια. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ...μας έχουν ήδη αντιμετωπίσει! Χθες, ας πούμε, ο Πασκουάλ θεωρητικά τα είχε κάνει και τα είχε δει όλα. Μέχρι που στο τελευταίο δίλεπτο, είδε απέναντί του σχήμα με τρεις κόντούς και ...τετέλεσται.
    Όλα αυτά που λες περί χημείας, πάθους, στόφας της ομάδας τα συμμερίζομαι απόλυτα. Θεωρώ ως την πιο πλήρη ομάδα της Ευρωλίγκας φέτος την Φενέρ - το έχω ξαναπεί - και όχι την ΤΣΣΚΑ, η οποία βεβαίως είναι μια σούπερ ομάδα.
    Όμως, αν ο Ολυμπιακός παίξει το 100% του παιχνιδιού του, όπως έκανε στο 2ο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, έχοντας και το αδιανόητο 3-22 στις βολές, ελέω Λότερμοζερ, ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
    Για να δούμε...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαστε αουτσαιντερ και παμε να το απολαυσουμε.Ηδη εζουμε πετυχει τον στοχο μας.Αν το παρουμε θα ειναι εκπληξη.Κακα τα ψεματα.Οποτε παμε να παιξουμε αυτο που μπορουμε και να το διασκεδασουμε και οτι βγει...
    Εγω ειμαι υπερευχαριστημενος με οσα καταφεραμε.Δεν θα ελεγα οχι ομως και σε ενα ακομη επος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stouk, κάτι ακόμη: είχα γράψει πέρσι ότι ο περσινός Ντάνστον -ο οποίος ελπίζω ότι θα εμφανιστεί στη Μαδρίτη και στους ελληνικούς τελικούς - ήταν καλύτερος του Χάινς. Τολμώ να γράψω ότι ο φετινός Χάντερ -και όχι αυτός που γνωρίζαμε από τις εκτός Θρύλου χρονιές του - είναι επίσης καλύτερος ως συνολική προσφορά από τον αγαπημένο Κάιλ. Θα επιχειρηματολογήσω με post για αυτό...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Court καλη η προσφορα τους,χρισημοι,καλοι και χρυσοι αλλα Kyle δεν ειναι. Μαγκες τους κανει ο Μπιλ.Που ειναι εκεινα τα coast to coast με χειρισμο α λα play maker του Hines και τα επιθετικα ριμπαουντ που κατεβαζε ο "νανος" σεντερ.Δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε τους παικτες μας που πραγματικα δινουν οτι εχουν και δεν εχουν,αλλα πιστευω πως ο Hines ειναι μια κατηγορια μονος του.Οπως επισης πιστευω πως εχει πολλες διαφορες στο παιχνιδι του και πως μπορουν να συνυπαρξουν και να αλληλοσυμπληρωθουν Hines με εναν απο τους δυο και με ενα καλο 7-footer η θεση "5" να ειναι αχτυπητη και για..ολα τα γουστα και καταστασεις..
    Ας τα αφησουμε ομως αυτα και ας στιριξουμε τους μαχητες μας!Σαυτην την ομαδα το πιο σπουδαιο και σημαντικο ειναι η φανελα που δινει αλλη στοφα σε καθε παικτη και τον μεταμορφωνει σε μαχητη και νικητη...


    Ceballlos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω απολυτα με Ceballos.Η βαρια φανελα και η Ολυμπιακη ψυχη κανει την διαφορα.O σουπερ Χαντερ στην ΤΣΚΑ ειμαι βεβαιος πως δεν θα ηταν ο ιδιος, καλος παικτης του Ολυμπιακου,οπως και ο μετριος Χαινς της ΤΣΚΑ στον Θρυλο θα ηταν καλυτερος απο πριν.Το δεσιμο αυτης της ομαδας,η κατανομη ρολων και το οικογενιακο κλιμα ειναι η συνταγη της επιτυχιας.

    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι ο Χάντερ είναι απόλυτα άξιος για τη θέση του φαίνεται και από το εξής: Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ παιχνίδι με πλάτη. Σιγά-σιγά το έβαλε στο ρεπερτόριό του και βγάζει αρκετές πετυχημένες φάσεις με αυτόν τον τρόπο.

    Άρα εγώ παίκτη που στα 28 του δουλεύει έτσι τον θέλω με 1000.

    Αυτό, άλλωστε, ήταν και ένα από τα χαρακτηριστικά του Κάιλ...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή