Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ, δεν θα με ταπεινώσετε (άλλο)


Εμετική προπαγάνδα των περισσοτέρων ΜΜΕ, απειλές και τελεσίγραφα των Ευρωπαίων "φίλων" μας, κλείσιμο τραπεζών, ταπείνωση χωρίς όριο ενός ιστορικού λαού. Σε όλα αυτά λέω ένα μεγάλο ΟΧΙ, ξεκινώντας από την Κυριακή.Stouk...


Δεν υπήρξα ποτέ Αριστερός. Πίστευα και πιστεύω ότι η ιδεολογία αυτή είναι μια ουτοπία. Για μια φορά όμως (μου) αξίζει να γίνω.

Ανήκω σε  μια γενιά, μαζί με χιλιάδες άλλους της ηλικίας μου, που ως επί το πλείστον τα βρήκαμε όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Καλοπερνούσαμε και ποτέ δε χρειάστηκε να πούμε όχι, φοβούμενοι μήπως θίξουμε τη βολή μας.

Το δημοψήφισμα ήταν μια λάθος επιλογή του Πρωθυπουργού. Εκλέχτηκε για να πάρει αυτός τις αποφάσεις και το ΟΧΙ σε τόσο ακραίες προτάσεις των δανειστών ο λαός το είχε πει έμμεσα στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούσε μια αλλαγή νοοτροπίας, μία ελπίδα αισιοδοξίας ή έστω μια τιμωριτική λύση απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έφτασαν τη χώρα στην εξαθλίωση.

Αμφιβάλλω, βέβαια, αν κάποιος από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν τα περί σκισίματος Μνημονίων, πόσο μάλλον εγώ που δεν το ψήφισα.

Το κατάλαβε και ο ίδιος ο Τσίπρας και προς τιμήν του προσπάθησε για συμβιβαστική λύση. Βρήκε όμως απέναντί του ένα ΔΝΤ και τους ισχυρούς Ευρωπαίους ηγέτες, που ήθελαν εμφανώς να τιμωρήσουν την επιλογή των Ελλήνων να εκλέξουν αντιμνημονιακή Κυβέρνηση και επιπλέον να εξαθλιώσουν ακόμα πιο πολύ τον Ελληνικό λαό, τον οποίο εμφανώς χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο ανθρώπινων αντοχών.

Ο Τσίπρας επέλεξε να πάει σε δημοψήφισμα για να μην βάλει ο ίδιος την υπογραφή του σε μία ακόμη μαχαιριά, που αδικαιολόγητα θέλουν να μας δώσουν. Την θεωρώ πιο πολύ συνειδησιακή επιλογή και λιγότερο πολιτική.

Καλώς ή κακώς λοιπόν την Κυριακή κληθήκαμε να επιλέξουμε αν συμφωνούμε με μία συγκεκριμένη πρόταση των θεσμών. Και τεχνηέντως το ερώτημα μετατράπηκε σε  ΝΑΙ ή ΌΧΙ σε ευρώ και ΕΕ.

Τόσο από τους ίδιους τους εταίρους, που σκανδαλωδώς παρεμβαίνουν ανατρέποντας το ερώτημα,σταματώντας παράλληλα τη χρηματοδότηση των τραπεζών, οδηγώντας μας σε (αναγκαστικό μεν, αλλά ντροπιαστικό) capital control, όσο και από τους εκ των έσω υποστηρικτές τους (ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).

Και από κοντά και τα κανάλια, που επένδυσαν σε αυτή την κατάσταση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν στην απόγνωση τον Έλληνα και στο δικό τους μονόδρομο. Το ΝΑΙ.

Ε, λοιπόν, ΟΧΙ. Βαρέθηκα να εκβιάζομαι, βαρέθηκα να τρομοκρατούμαι, βαρέθηκα να είμαι ένα πειραματόζωο. Χρωστάω ένα όχι στον εαυτό μου και στο παιδί μου, που αύριο-μεθαύριο θα με ρωτήσει: "Μα καλά ρε πατέρα, δεν είπες ποτέ σου όχι; Δεν αντέδρασες σε τίποτα απ' όλα αυτά;;;"



Το πρώτο μου ΟΧΙ θα το πω την Κυριακή. Με περηφάνια, με θέληση και με πείσμα.

Και μακάρι το ίδιο να κάνουν και οι περισσότεροι συμπολίτες μου. Για να κοιμηθούμε έστω και μια φορά με ήσυχη (πολιτική) συνείδηση...


ΥΣ: Φυσικά και εκφράζω προσωπική άποψη και δεν εκπροσωπώ το σύνολο του blog.

10 σχόλια:

  1. Ο λαός μας γαλουχήθηκε να λέει όχι και να εχθρεύεται Αυτό που δεν έμαθε ποτέ είναι να σέβεται και να συνεργάζεται.
    Εχω και εγώ παιδιά. φίλε Στουκ, και θα με ρωτήσουν αν ποτέ μοιράστηκα την ίδια επιλογή γιά το μέλλον τους με ναζί της ΧΑ.
    Θα με ρωτήσουν αν ποτέ εμπιστεύτηκα ανθρώπους που πουλάγανε ανώδυνες λύσεις λέγοντάς μου ότι όλος ο πλανήτης μου χρωστάει, ότι όλοι οι άλλοι είναι κακοί και εμείς εδώ είμαστε ο περιούσιος λαός, που όσο και να τα σκατώνει φταίνε άλλοι.
    Ξέρω τι θα του απαντήσω. Και αν με ρωτήσει γιά αυτό το κωμικό δημοψήφισμα μεθαύριο θα του πω ότι ελπίζω να μη γίνει ποτέ γιατί προσβάλλει την δημοκρατία να με ρωτάει ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός μου πως να διαπραγματευτεί. Εμένα το καθήκον μου είναι να του πω ότι είναι καθήκον του να πάρει αποφάσεις και θα τον κρίνω από το αποτέλεσμα. Δεν θα φορτοθώ εγώ το κόστος που δείλιασε να αναλάβει. Και τα παιδιά μου θα μάθουν να μην μεταθέτουν τις ευθύνες τους σαν γυναικούλες λέγοντας άθλια ψέμματα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή επειδή λέει ΟΧΙ η ΧΑ έπρεπε αυτό να είναι το γεγονός που να μας αποκλείει το ΟΧΙ από δικό μου μυαλό;;; Θα κάνουμε δηλαδή τη ΧΑ ρυθμιστή της δικής μας γνώμης;

    Και επιπλέον, δε νομίζω ότι ο λαός μας γαλουχήθηκε να λέει όχι και να εχθρεύεται. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Δεν είμαστε (ήμασταν) η Σταλινική ΕΣΣΔ. Η Ελλάδα είμαστε. Μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ και της Συνθήκης Σέγκεν. Επιπλέον, Είχαμε χρόνια Βασιλεία (με εγκάθετους Βασιλείς από ξένες δυνάμεις), είχαμε 7 χρόνια χούντα (η οποία έπεσε όταν διετέλεσε το απεχθές της έργο και όχι από το Πολυτεχνείο) και άλλα πολλά.

    Ο Έλληνας δεν έχει μάθει να εχθρεύεται. Μάλλον να "στρογγυλοκάθεται" στην (εκάστοτε) παρούσα κατάσταση και να φοβάται τα ρίσκα.

    Και όσον αφορά τις ευθύνες, θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι του αξίζει να ζει με απεχθείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι πολλοί εκεί έξω που περνάνε πραγματικά δύσκολα...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stouk, κατά τη γνώμη μου το θέμα ξεπερνά το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Είναι θέμα ιστορικής συνείδησης και ευθύνης. Χρειάζεται μια απλή απάντηση στο ερώτημα: Τί άφησε ένα σοσιαλιστικό καθεστώς από οποιανδήποτε χώρα πέρασε στην Ιστορία, σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος της Γης. Και - ίσως ακόμη σημαντικότερο - πώς έφυγε τις περισσόερες, τουλάιστον, φορές.
    Αυτό δεν είναι φόβος. Είναι εκτίμηση της πορείας της ανθρωπότητας, η οποία διδάσκει συνεχώς.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τόνισα εξ αρχης ότι δεν είμαι αριστερός. Ούτε και θεωρώ βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερά, από τη στιγμή που προτείνει από την πλευρά του το δικό του Μνημόνιο ή όταν συγκυβερνά με τον Καμμένο και τον Νικολόπουλο.

    Η ψήφος μου θα είναι όχι, γιατί δεν αντέχω άλλο φόβο. Βαρέθηκα να φοβάμαι. Νιώθω ότι αντιδρώ με αυτό το ΟΧΙ στην προπαγάνδα που έχει στηθεί.

    Δεν είναι δυνατόν να μην το βλέπεις ρε court. Δεν αναιρώ τις ευθύνες μας, αλλά εδώ και 6 χρόνια δεχόμαστε ωμούς εκβιασμούς από τους Ευρωπαίους. Αυτά δεν είναι μέτρα αλλαγής ή προσαρμογής σε νέα δεδομένα. Είναι μέτρα ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ.

    Κάποια στιγμή θα πάψουμε να είμαστε μικρομεσαίοι ή μεγαλομεσαίοι και θα το καταλάβουμε τότε.

    Γιατί να πρέπει να ζήσοτυμε εξαλιωμένοι; Γιατί απάντησέ μου..

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λάθος που έκαναν με εμάς οι Ευρωπαίοι -και που μόνο το ΔΝΤ προσπάθησε να αποφύγει - ήταν ότι μπήκαν στη λογική των ισοδύναμων μέτρων. Κάθε φορά ποιυ έθεταν ζήτημα λ.χ. να ανοίξει η αγορά των ταξί, να γίνει μια ιδιωτικοποίηση, να υπάρξει αξιολόγηση στο Δημόσιο, η Αθήνα απαντούσε "όχι, θα έχω πολιτικό πρόβλημα" Η Τρόικα ερχόταν και έλεγε "ΟΚ< πες μου πώς θα βρεις τα 500 εκατ., το 1 δισεκ. , τα 2 δισεκ. που δεν θα εισπράξεις για να σε δανείσω" Και εμείς προτείναμε το χαράτσι στην ΔΕΗ, τον νέο φόρο, την περικοπή στη σύνταξη.

    Stouk, οι δανειστές μας έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την στήριξη της ρευστότητας στις τράπεζες, περίπου 230 δισεκατομμύρια ευρώ! Είναι ...μιάμιση Ελλάδα, αν υπολογίσεις τί παράγουμε ως χώρα. Τί το κάναμε; Κάναμε κάτι που θα δημιουργούσε ανάπτυξη; Εξυγιάναμε το Δημόσιο; Ούτε καν τους 5000 επίορκους δεν πειράξαμε. O δανειστής πρέπει πάντα να πάρει τα λεφτά του πίσω. Σου προτείνει πώς θα γίνει αυτό. Εσύ διαλέγεις. Κι εμείς διαλέξαμε όλα αυτά που εφαρμόσαμε από το 2010 και μετά.

    Το πρόγραμμα ήταν γνωστό ότι έληγε στις 30 Ιουνίου. Η ΕΚΤ είχε πει από τις 4 Φεβρουαρίου ότι η ρευστότητα στις τράπεζες (ELA) λήγει τότε. Τί κάναμε εμείς;
    Ο Σαμαράς -για να μην νομίσεις ότι το πρόβλημα είναι ο Τσίπρας -με όλα του τα πολλά στραβά, είχε πετύχει με τεράστιες θυσίες και ύφεση για όλους, μία δημοσιονομική προσαρμογή. Πέτυχε πλεόνασμα. Και μόλις το πέτυχε, άρχισε να το ...μοιράζει και να σκίζει το Μνημόνιο.

    Ο ...τζιτζικας της Ευρώπης εμείς, δηλαδή, και μυρμήγκια οι Ιρλανδοί, οι Κύπριοι, οι Πορτογάλοι, οι Ούγγροι που βγήκαν από τα Μνημόνια.

    Αν πιστεύεις ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της χώρας από τους έξω, θα ψηφίσεις ΟΧΙ. Αν σκεφθείς ψύχραιμα να δώσεις απάντηση στο "γιατί να υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της χώρας;" δεν θα μπορέσεις να δώσεις απάντηση.

    Θα κλείσω με το εξής: το '22 για την Μικρασιατική Καταστροφή μας έφταιξαν οι Γάλλοι. Το '44 για τον Εμφύλιο οι Άγγλοι. Το '67 για την Χούντα και το '74 για την Κύπρο οι Αμερικανοί. Τώρα, για την χρεοκοπία, φταίνει οι Γερμανοί (κυρίως) και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΤΕ, Stouk...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είπα αυτό. Πάντα φταίμε και εμείς, ειδικά για την τελευταία παράγραφο που ανέφερες.

    Μήπως όμως πιστεύεις ότι φταίμε μόνο εμείς και ποτέ οι άλλοι; Δεν γίνεται να χαρακτηρίζεις τους Έλληνες τζίτζικες. Μη φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε Ανθέλληνες στο πλαισιο της φιλοευρωπαϊκής μας ιδέας.

    Το πόσο δούλεψε ο καθένας, το πόσο ΤΙΜΙΑ δούλεψε, για ΠΟΙΟΝ δούλευε, αν δούλευε σε βάρος άλλου είναι μεγάλη συζήτηση.

    Και στο κάτω-κάτω όταν ένα παιδί παίρνει ναρκωτικά, κλέβει κλπ ποτέ δεν φταίει πρώτα το παιδί. Αλλα ο γονέας. Όπου παιδί πολιτης και όπου γονέας Κυβέρνηση..

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επανέρχομαι ΜΟΝΟ για το θέμα των χρυσαυγιτών. Για τα άλλα δεν θα αναφερθώ.
    Όταν επί χρόνια βλέπεις μια "αριστερά" να ευθυγραμμίζεται εντός και εκτός Βουλής με τις επιδιώξεις και την προπαγάνδα των ναζιστών, δεν είναι συμπτωματικά σύμμαχός τους. Θέλει να σκυλευτεί τις στάχτες μιάς διαλυμένης και διχασμένης κοινωνίας. Μίσος και διαίρεση πουλάνε οι ναζί, μίσος και διαίρεση πουλάνε και οι "αριστεροανέλ". Ο Λενινισμός βασίζεται στη θεωρία του "αδύναμου κρίκου". Δηλαδή ότι η ήττα του καπιταλισμού θα ξεκινήσει με την επικράτηση των μπολσεβίκων σε μια μικρή γωνιά του πλανήτη όπου η εξαθλίωση θα το επιτρέψει. Τα ίδια έκανε και ο Χίτλερ στην πράξη. Κάποιοι ΄τρίβουν τα χέρια τους με τα χάλια μας, και σας πουλάνε συμπαράσταση ενώ απεργάζονται την υποδούλωσή σας δυναμιτίζοντας κάθε γέφυρα με τον πολιτισμένο κόσμο. ΄
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Paratiritis έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η λέξη "ναζισμός" - nazis, προέκυψε από το "nazionalesocialism" , το οποίο στα γερμανικά σημαίνει "εθνικοσοσιαλισμός". Το κίνημα του Χίτλερ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ονομάστηκε λ.χ. nazionaleliberalism - εθνικοφιλελεθερισμός.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, γιατί δεν είμαι αριστερός.

    Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση του δημοψηφίσματος δεν μπορώ να συστρατευτώ με τις "αγαθές" προθέσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίοι ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι (μαζί με όσους τους ψήφιζαν τόσα χρόνια) που φτάσαμε μέχρι εδώ.

    Βλέπω την σιχαμερή προπαγάνδα του ΣΚΑΙ (τεχνικό πρόβλημα στην συγκέντρωση του ΟΧΙ...) του MEGA (φωτογραφία γιαγιάς από την Αφρική), ρολόγια με αντίστροφη μέτρηση, τίτλοι τρομοκρατίας κλπ.

    Δεν μπορώ να συστρατευτώ με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα και με τους μιντιακούς χαχόλους τους. Λυπάμαι.

    ΥΣ: Από εκεί και πέρα το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να βρεθούμε στο σημείο της δεκαετίας του 50 και του 60, να μισούμαι ο ένας τον άλλο που έχει αντίθετη γνώμη από εμάς.

    ΥΣ2: Προσωπικά ό, τι και να γίνει θα προσπαθήσω, όσο περνάει από το χέρι μου για το καλύτερο αύριο. Αυτό σημαίνει σεβασμός στη Δημοκρατία. Να αποδέχεσαι το αποτέλεσμα και να σέβεσαι τις επιταγές του

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κλεμμένο από το Twitter,αφιερωμένο στον φίλο stouk:

    είσαι με τo ΝΑΙ αλλά επειδή είναι κ Σαμαράς το γυρνάς στο ΟΧΙ.Αρα όσοι είμαστε Βολιώτες,επειδή βγήκε δήμαρχος ο Μπέος να γραφτούμε στη Λάρισα
    paratiritis




    ΑπάντησηΔιαγραφή