Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Όσοι έρθουν την Πέμπτη στο ΣΕΦ, να είναι ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ!


O Court Central γράφει ΠΑΝΤΑ πριν γίνουν οι "ομορφιές" και προειδοποιεί: την Πέμπτη, στόχος δεν είναι να χάσει ο Ολυμπιακός, αλλά να διαλυθεί, να μην τελειώσει το ματς!

Αυτό το ποστάρισμα είναι πολύ προσωπικό -όποιος το διαβάσει, το διάβασε, δεν πρόκειται να το ποστάρω στα social media. Και μάλλον αυτό είναι και το τελευταίο ποστάρισμα για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς τιμώ αυτά που γράφω και αν πέσω έξω από κάποια ακριβοδίκαιη διατησία, θα έχω εκτεθεί και θα σας έχω συγχύσει άδικα. Αν πάλι πέσω μέσα, δεν έχει νόημα να γράφω -ούτε βεβαίως και να βλέπω την παρωδία των ελληνικών τελικών...

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη οδηγείται με συντεταγμένο σχέδιο όχι απλώς σε διαιτητική σφαγή, αλλά σε καταστροφή! Η ΚΕΔ, παραμονή του τρίτου τελικού, έπραξε τα εξής:

1) Τιμώρησε τους διαιτητές στο ΟΑΚΑ, στέλνοντας μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κερδίζει στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ, πραγματικά είναι απίστευτα αυτά που γίνονται:
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/ked-den-exoyme-dei-tis-alles-faseis.4077621.html

2) Όρισε στον 4ο τελικό που ακολουθεί το διαιτητικό τρίο του break στο πρώτο ματς του ΣΕΦ! Προς Θεού, η νίκη του ΠΑΟ σε αυτό το ματς ήταν ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ωστόσο, το μήνυμα εκπέμπεται και πάλι με σαφήνεια: θα παίζουν διαιτητές που σφυρίζουν ματς στα οποία κερδίζει ο ΠΑΟ.

3) Όρισε πρώτο διαιτητή στον 3ο τελικό τον Πηλοϊδη, τον γνωστό non call, έναν από αυτούς που έχουν κλέψει τίτλους από τον Ολυμπιακό. Για όσους δεν θυμούνται, η φωτό μιλά μόνη της -κι ας αφήσει αυτά που λέει ο ίδιος από εδώ κι από εκεί ότι "όσοι με ξέρουν από μικρό ξέρουν ότι είμαι Ολυμπιακός":
Είναι ο ίδιος ο διαιτητής που στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παππάς του φώναξε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ "Άντε ...αγαπήσου" (το γράφω κομψά) κατάμουτρα, αλλά εκείνος δεν τόλμησε να δείξει το Τ!

4) Όρισε δεύτερο και τρίτο διαιτητη Παναγιώτου/Καρακατσούνη, Καρακατσούνη/Παναγιώτου -πείτε το όπως θέλετε. Τους ανθρώπους που έπαιξαν ίσως το πιο προκλητικό διατητικό παιχνίδι στην τραγελαφική αυτή ιστορία δεκαετιών που ταλανίζει το ελληνικό μπάσκετ. Και εννοώ τον τέταρτο τελικό του 2014, όταν ο Ολυμπιακός ερχόταν από ένα μεγάλο break στο ΣΕΦ και ετοιμαζόταν να σηκώσει την κούπα, ματαίως. Ήταν ο Παναγιώτου που στις βολές λ.χ. έλεγε ΜΟΝΟ στον Πρίντεζη "Μην μπαίνεις μέσα, θα φας τεχνική" και ο υπαρχηγός απορημένα του έλεγε "Μόνο εγώ;", ήταν ο Καρακατσούνης που στα time out του έλεγε ο πρώτος "τώρα είμαστε σίγουροι ότι αυτό ήταν φάουλ;" και απαντούσε "με κλειστά μάτια τα δίνω αυτά". 

Παρεμπιπτόντως, εκείνο το break στο ΟΑΚΑ ήταν το μόνο, από όσο τουλάχιστον θυμάμαι, παιχνίδι για το οποίο είχα πέσει έξω ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε με κάτω τα χέρια και πάνω τις σφυρίχτρες. Αποδείχθηκε όμως ότι ο εφευρέτης της αλητείας είχε τότε εκπονήσει ακόμη πιο σαδιστικό σχέδιο.

5) Προηγήθηκε ο πολύ προσεκτικός ορισμός της τριάδας του ΣΕΦ: ο ξυλοδαρμένος πρόσφατα Κορομηλάς -έχων την ίδια μοίρα με τέσσερις, ως τώρα, ρεπόρτερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού - ο γνωστός Αναστόπουλος τού "τί έχεις πάθει σήμερα;" που τού είχε φωνάξει ο Διαμαντίδης και, βέβαια, ο κλασικός "άπειρος" τρίτος, ο Μάνος, γνήσιος γόνος του πατρός.

Φίλοι μου, δεν έχω εγώ την πρόθεση ούτε και το ανάστημα να υποδείξω στους ευλογημένους αυτούς ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους την ΚΑΕ στους οποίους είμαστε ευγνώμονες τί θα πράξουν.  Όσα γνωρίζει και πράττει ο νοικοκύρης, δεν τα γνωρίζει ο κόσμος όλος. Συμπληρώνοντας όμως φέτος τα 50 μου πλέον και με το δικαίωμα που μού δίνουν τα 45 χρόνια που παίζω και βλέπω μπάσκετ -ακόμη από το θρυλικό Παπαστράτειο - νιώθω ότι έχω το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να φωνάξω ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ τους φίλους της αγαπημένης μας ομάδας, έστω κι αν ακούγομαι σε κάποιους γραφικός:

ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΕΦ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝ ΣΦΥΓΜΟΥΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΩΘΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!

Όποιος δεν το μπορεί, καλύτερα να δώσει το εισιτήριό του σε κάποιον ψύχραιμο, η ζημιά από την απώλεια ενός τίτλου μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Κι αν με ρωτήσετε "δεν πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει ακόμη και τους εκλεκτούς των ΓΙαννακοβασιλακόπουλων;" θα απαντήσω ευθέως: Σημασία έχει τί πιστεύουν οι παικταράδες μας ποΥ ό,τι έχουν πετύχει, το έχουν πετύχει πανάξια και διά πυρός και σιδήρου.

Court Central

Υ.Γ.1 Θυμάμαι τη ρήση Μπαλτάκου, μόλις είχε επιστρέψει στα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πέρσι το φθινόπωρο: "Έρχονται νίκες για την ομάδα μας σε όλα τα μέτωπα και ήττες για τους αντιπάλους μας". Είναι προφανές ότι κάπως έτσι το εννοούσε ο γνωστός δικηγόρος. Ας είναι περήφανοι για αυτόν και για τα όσα έχει πράξει ως τώρα ο πρόεδρός τους οι φίλοι του ένδοξου συλλόγου.

Υ.Γ.2 Γνωρίζουν κάποιοι άνθρωποι ότι θεωρούσα πρέπον να τιμηθεί ο Διαμαντίδης στο τελευταίο του ματς στο ΣΕΦ, σε μία κίνηση αναγνώρισης και πρωτοφανούς επίδειξης φίλαθλου πνεύματος. Εξανέστησαν όταν τούς το είχα πει και μού είχαν αραδιάσει κάμποσους λόγους για τους οποίους δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτό. Τώρα βλέπω ότι είχαν δίκιο και η νέα μου άποψη νομίζω ότι θα άλλαζε μόνο αν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, στην τελευταία συνέντευξη της καριέρας του, παραδεχόταν αντρίκια ότι "πήραμε και κάποιες κούπες που δεν αξίζαμε"... 



8 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν στόχος της Πέμπτης είναι να μην τελειώσει το ματς και να τιμωρηθεί η ομάδα, αλλα αυτό που ξερω ειναι οτι η κατασταση εχει ξεφυγει για τα καλά. Αυτή η σαπια οικογενεια εχει μολυνει ενα καθαρο αθλημα που μας εχει δωσει τοσες χαρες σε συλλογικο και εθνικο επιπεδο και πάει να το καταντήσει σαν το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια εικόνα... χίλες λέξεις, σε ένα άρθρο του Μελάγιες στην Gazzetta ``της τιμωριας... το κάγκελο´´ όπου ο Δ.Γ. γελάει ειρώνικα και ικανοποιημένα πάνω απο τους καθιστούς και προβληματισμένους Σκινδήλια και Σταυρόπουλο, μετά την σκανδαλώδη απόφαση της ΚΕΔ!
    Αυτό που τους πρέπει λοιπόν, αυτοί που μπορούν να τους τιμωρήσούν, ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ μάλλον, είναι μόνο οι παίκτες μας! Να μπούνε μέσα με το ``μαχαίρι στα δόντια´´θυμωμένοι πλην όμως συγκεντρωμένοι και να τους ρίξουν 20 πόντους στο κεφάλι! Να τους παιξουν σκληρά στα όρια του αντιαθλητικού στην άμυνα και μπροστά να βρούν τρόπο να τρέξουν και να βάλουν επιτέλους ελεύθερα σουτ! Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που 4 - 5 διαιτητικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι και να γείρουν την πλάστιγκα, όμως ο εγωισμός και η θέληση των παικτών, των πραγματικών πρωταγωνιστών(και ειδικά μιας ξεκάθαρα καλύτερης ομάδας, όπως του Θρύλου) μπορούν να ξεπεράσουν κάθε σκόπελο.
    Όμως, πέρα από αυτήν την άποψη που έχω, θα πρέπει οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού να βρούνε ένα τρόπο να προστατέψουν την ομάδα μας από αυτήν την κλωτσοπατινάδα και την αδικία! Φτάνει πια.

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τι το ψαχνετε. Το εγκλημα ειναι οργανωμενο γενικα. Μπειτε στα αθλητικα σαιντ και δειτε... Ένα σκάνδαλο ολικής πως το περνάνε στην απομόνωση, λες και δεν συναίβει τίποτα (εκτος απο τα ερυθρολευκα)! Λες και δεν βλέπουν την παράγκα που συντηρείτται συστηματικά εδώ και χρόνια και συνεχίζεται (σε πρωτοφανη σημειαο)μεχρι και σημερα! Τι να λεμε τωρα

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω για το σάπιο σύστημα. Ένα σύστημα που τιμωρεί με το έτσι θέλω, γιατί δεν ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ κολπάκια οι διαιτητές για να
    φύγει νικητής ο ΠΑΟ. Τι ζητάνε οι άνθρωποι; -Αντί για δέκα ανύπαρκτα γκολ-φάουλ ας δίνανε δώδεκα.
    -Αντί για μηδέν βολές στον Πρίντεζη, ας του δίνανε και μια-δύο τεχνικές ποινές όταν ζητούσε φάουλ.
    Αν τα δίνανε αυτά,δεν θα είχε αναγκαστεί ο πρόεδρος να εκτεθεί λέγοντας ΜΠΟΥΡΔΕΣ για βήματα, και βάζοντας και μια στρατιά ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ δημοσιογράφων να μας κουνάνε το δάχτυλο ότι και καλά δεν ξέρουμε τι είναι αγκωνιά και τι βήματα!
    Ντροπή στους διαιτητές να εκθέτουν έναν ΚΥΡΙΟ σαν τον Δημητράκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι ξέχασα να υπογράψω...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Banis, έχω δει τους περισσότερους τελικούς -εξαίρεση ήταν μόνο δύο, ο πέμπτος του 2014 και ο τρίτος του 2013 (στο ΟΑΚΑ και οι δύο) στους οποίους με βάση τα όσα είχαν προηγηθεί στους προηγηθέντες τελικούς στο ΣΕΦ (κατά σύμπτωση, με Παναγιώτου/Καρακατσούνη και οι δύο ) ήμουν βέβαιος ότι θα χάνονταν.
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στόχος είναι να να ξεφύγει η κατάσταση σε βάρος της ομάδας μας. Αν ήθελαν να κρατήσουν τα προσχήματα, θα έβαζαν ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΔΥΟ, όχι και τους δύο μαζί. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα.
    Τώρα, ως προς την διοίκηση: προφανώς δεν θέλουμε να μετέρθουν των τρόπων που μετέρχεται ο Τράκης -και να τους πιέζαμε δεν θα το έκαναν, άλλωστε. Στο παρελθόν έχω προτείνει γραπτώς να κατεβάζουμε κάθε χρόνο στους τελικούς την εφηβική ομάδα, ώστε να υποβαθμίσουμε το προϊόν τους και να πονέσουν στην τσέπη, καθώς δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον για τηλεοπτικές μεταδόσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, δεν ξέρω αν είναι εφικτό.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θάνο, τα λέμε και τα ξαναλέμε. Όταν φτάνουν άνθρωποι που ουδέποτε έχουν χουλιγκανίσει στη ζωή τους να προσπαθούν να συγκρατηθούν για να μην κάνουν ντου στους γκρίζους, η κατάσταση πάει να πει ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ελπίζω αύριο όλοι όσοι είμαστε μέσα να αντέξουμε σε αυτό που θα δούμε...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Paratiritis, τα λέμε, τα ξαναλέμε, είναι the same old story. Δυο φορές κατάφερε αυτή η ομάδα να πάρει τίτλο, τη μία όταν έφευγε ο Ομπράντοβιτς και είχαν παίξει ξύλο στα αποδυτήρια με τον Τράκη και πέρσι που ο Παναθηναϊκός ήταν τελείως διαλυμένος και είχε φύγει και ο Μπαλτάκος. Ο Ολυμπιακός δικαιούτο τρία ακόμη πρωταθλήματα, τα οποία μία σειρά διαιτητών (Τανατζής, Παναγιώτου, Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Αναστόπουλος, Σχινάς, Ψαριανός κ.α.) τού τα έχουν στερήσει.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του αύριο!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε τι τραβάμε!
    Θα ζήσουμε και την απόβαση των γκρι κομάντος στο ΣΕΦ!
    Για μένα, οι διαιτητές που αποκλείστηκαν λόγω των ... βημάτων του Σπανούλη πρέπει να προσφύγουν σε κάποιο διακάστήριο και να ζητήσουν αποζημίωση. Και θέλω, καλόπιστα όλοι να αναλογιστείτε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΒΗΜΑΤΑ, όπως εκ των υστέρων ζητάει ο ΠΑΟ. θα υπήρχε σήμερα Α1???
    Βάλτε την εικόνα στο μυαλό σας και θα καταλάβετε τι συζητάμε τόσο καιρό!
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή