Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Απ' το "φέτος" στο "πέρυσι"...



Το πιο ανησυχητικό από τη σημερινή ήττα, δεν είναι οι βαθμοί που χάθηκαν. Αλλά η εικόνα (ορισμένων) παικτών και η διαχείριση της ομάδας από τον Σφαιρόπουλο, πράγματα που μας μπέρδεψαν και μας θύμισαν τον περσινό "εφιάλτη" του Top16. Γράφει ο Stouk

Στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός θριάμβευσε γιατί πήρε κάτι από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Σήμερα πήρε μόνο απ' τους μισούς. Στη νέα Ευρωλίγκα (μη σου πω και στην παλιά) δεν κερδίζεις καμία ομάδα έτσι.

Ειδικότερα;

Γιανκ: Η εικόνα που έβγαλε σήμερα ήταν απαράδεκτη. Όλοι περιμένουμε να μην είναι full of energy λόγω της σταδιακής επανόδου του από τον τραυματισμό. Άλλο αυτό όμως και άλλο τα χαζά λάθη (2 φορές 3΄΄, φάουλ σε τρίποντο χωρίς λόγο) και η μηδαμινή προσφορά στην άμυνα, όπου απλώς περιφέρει το κορμί του.

Αγραβάνης: Εκθέτει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής σε κάθε αγώνα. Είναι συνεχώς εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει καταλάβει ίσως ότι ο Ολυμπιακός δε ζητάει από αυτόν 1-2 τρίποντα από τα 8 μέτρα σε κάθε ματς και τέλος. Θέλει πολλά περισσότερα (θυμίζω τι έκαναν στην ηλικία του ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης και ο Σλούκας το 2012) και αντ αυτού παίρνει απονενοημένα σουτ και εύκολα - ηλίθια φάουλ και μάλιστα συνεχόμενα.

Γκριν: Τελικά ο κανόνας είναι η Λευκάδα και η Βιτόρια ή η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Γαλατά;;; Μας μπέρδεψε σήμερα ο Έρικ. Κρυβόταν συνεχώς, δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, ήταν χαμένος. Χωρίς (και) αυτόν σταθερό ο Ολυμπιακός δεν έχει μέλλον στη διοργάνωση.

Χάκετ: Άλλοι λένε ότι τον έχει επηρεάσει η νέα ζωή με το νεογέννητο (θεμιτό ως ένα βαθμό), άλλοι ότι έχει χαλαστεί που βρέξει - χιονίσει παίζει λιγότερο απ τον Μάντζαρη. Δεν με ενδιαφέρει το από τα 2 ισχύει, αλλά πρέπει να το λύσει άμεσα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται εδώ και τώρα τον καλό Χάκετ, που είδαμε πέρυσι. Αυτόν που μπαίνοντας άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού.

Και πάμε στον κόουτς Σφαιρόπουλο. Ο άνθρωπος και καλός κόουτς είναι και δουλευταράς και φιλότιμος. Πρέπει όμως να πάρει 1-2 απλές αλλά κρίσιμες αποφάσεις για να δει την ομάδα του να πετυχαίνει.

Πρώτη είναι ποιος θα παίζει "πίσω" απ τον Πρίντεζη. Όσες φορές έπαιξε ο Παπαπέτρου, είδαμε τρομερά πράγματα. Από σουτ, ριμπάουντ και αιφνιδιασμούς μέχρι και άμυνες στον αντίπαλο σέντερ.

Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τον Αγραβάνη.

Ο Σφαιρόπουλος πρέπει να δώσει ρυθμό στον Παπ. Να τον μονιμοποιήσει τόσο σε χρόνο, όσο και σε θέση. Με την ΤΣΣΚΑ τον είδαμε να ξεκινάει στο "3" στους starting five!!! Είναι το 2ο σου τεσσάρι διάολε! Τι μ. ο. χρόνου του δίνεις;; 10 λεπτά;;; Έτσι κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει και ο Πρίντεζης ή στη χειρότερη θα εμφανίσει πάλι προβλήματα σε μέση, γόνατα κλπ, επειδή παίζει από τον Νοέμβρη 30+ λεπτά.

Άλλη κρίσιμη απόφαση είναι το θέμα του Γιανκ. Μέχρι πότε θα παίζει με 1,5 center;;; Ένας είναι ο Μπιρτς (που κάνει όργια) και ο 0,5 ο Μιλουτίνοφ (που σήμερα ήταν συγκινητικός...). Μέχρι πότε θα επιβαρύνονται μονίμως αυτοί κατά τη διάρκεια μιας δεδαλώδους σεζόν, όπως η φετινή;;;Ο Πάτρικ ενώ τον περιμένουμε όλο και καλύτερο, τον βλέπουμε χειρότερο!!! Σήμερα φάνηκε λες και το έκανε επίτηδες!!! Ή καλό και σταδιακά καλύτερο Γιανκ ή αγορά center τον Γενάρη. Θεωρώ πώς 1 μηνας ακόμα του μένει...

Για να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Τίποτα δε χάθηκε, καμία καταστροφή δεν ήρθε. Απλά ανησυχούμε για μερικά πράγματα και τα εκφράζουμε.

Το ματς με την Μπάρτσα ενδείκνυται για απαντήσεις. Θα είναι ηχηρές, είτε επιβεβαιώσουν τους φόβους είτε τους διαλύσουν.

ΥΣ: Εγώ ξέρω ότι ο Μάντζαρης στη Μπασκόνια και σήμερα έκανε 2 ρεκόρ καριέρας. Εκτός. Σε δύσκολες έδρες. Όχι στην ασφάλεια του ΣΕΦ... Άλλες χρονιές ούτε καν πλησίαζε σε τέτοια εικόνα. Ποιος δεν θέλει βασικό ένα τέτοιο παίκτη;;;;





 

3 σχόλια:

  1. Stouk, συμφωνώ σε όλα! Ο Παπαπέτρου πρέπει να μονιμοποιηθεί ως το 2ο 4άρι και μόνο κατά συνθήκη να παίζει στο "3", όπως λ.χ. έγινε για λίγο με Αρμάνι κόντρα στον Τζεντίλε. Χτες έπαιξε λιγότερο από ...δυο λεπτά και ο Πριντ πάνω από 35' !!! Εντάξει, το παιχνίδι τελειώνει με τον υπαρχηγό, αλλά δεν μπορεί αυτός να έχει διαλυθεί στο τέλος!

    Ο Αγραβάνης ξεκινά όπως και πέρσι, δεν έχει όμως ο Ολυμπιακός την πολυτέλεια να τον (ξανα)περιμένει... Χάκετ και Γκριρ ντεφορμέ, ελπίζω όχι για πολύ, αλλά αυτή η εικόνα, σε συνδυασμό με την καταπόνηση του Πρίντεζη που στην άμυνα στις αλλαγές βγαίνει συνήθως στο αντίπαλο δυάρι, φέρνουν ...τραγωδίες από έξω! Χθες ο Ντίμπλερ έκανε 5/5 τρ. ενώ είχε 1/8 ως τώρα στη διοργάνωση... Είχαμε και χαμηλή πτήση από Παπανικολάου χτες, ατυχώς...
    Το μεγαλύτερο θέμα είναι ο Γιάνγκ, ο οποίος έχει πνιγεί στο άγχος, αφού καταλαβαίνει ότι δεν είναι στο μικροσκόπιο. Δεν ξέρω αν έχουμε πολυτέλεια να τον περιμένουμε άλλον ένα μήνα...
    Πάντως, μην ξεγελά το 0-5 που είχε η Γαλατά πριν από εμάς. Οι τρεις ήταν από ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ εκτός και Φενέρ εντός, η 4η στο Τελ Αβίβ και μόνο η εντός απώλεια από τον αδελφό Ερυθρό Αστέρα μπορείς να πεις ότι ήταν γκέλα..
    Και κάτι τελευταίο: η Φενέρ, που έχει χάσει στην Πόλη από την ...Ούνιξ, έφαγε 34 πόντους από την Βιτόρια χτες στο ίδιο γήπεδο όπου ο Ολυμπιακός έχει κάνει το καλύτερος του φετινό παιχνίδι. Έχει πολύ δρόμο...

    Court Central


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, ξεκινάω και γράφω την γνώμη μου με την σειρά που τα έβαλές, Stouk. Εχουμέ και λέμε...
    YOUNG: Ο αγαπημένος μου Patrick (από την Galata ακόμα) απλά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! Και δεν είναι θέμα τραυματισμού. Είναι μια χαρά. Έχει θέματα το παιδί! Φοβάται? Εχει τα ...ψυχολογικά του...? Δεν ξέρω. Κια ούτε με (μας) ενδιαφέρει. Το θέμα είναι πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ούτε η ομάδα έχει την πολυτέλεια να τον περιμένει, όταν το κάθε παιχνίδι είναι αμφίρροπο. Οπότε θεωρώ πως ΠΡΕΠΕΙ να παρθούν αποφάσεις και να έρθει ΕΤΟΙΜΟΣ αντικαταστάτης του (Samuels ?) για back up του εξαιρετικού Birch! Δεν ξέρω αν γίνετε να δανειστεί ο Young κάπου όπου θα ``λυθεί´´ και θα δείξει τι πραγματικά αξίζει...
    ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ: Συμφωνώ απόλυτα σε ότι έγραψες! Δυστηχώς. Φέτος τον περίμενα(με), μετά την συμετοχή του στην Εθνική, πολύ ανεβασμένο. Όμως ο ανθρωπός μου βγάζει μια υπεροψία και ένα κακό προφίλ μέσα στο γήπεδο! Ταλέντο έχει. Ελπίζω να μην μείνει ταλέντο...
    ΥΓ: Επρεπέ το καλοκαίρι να φύγει δανεικός, κατά την γνώμη μου...
    GREEN: Όταν είχε αποκτηθεί, ήταν το μόνο που με τρόμαζε και δυστηχώς δικαιώνομαι μέχρι τώρα. Η αστάθειά του! Όμως επειδή είναι σκόρερ και όσοι έχουν παίξει μπάσκετ και έχουν αυτό το χάρισμα το ξέρουν καλά, ένας σκόρερ θέλει χρόνο σε ένα παιχνίδι για να βρεί ρυθμό. Ειδικά όταν είνα σε νεαρή ηλικία. Το να παίζει 9 λεπτά και μετά άγκυρα στον πάγκο, δεν γίνετε... Θέλει πιο πολύ χρόνο, αρμοδιότητες, εμπιστοσύνη από τον προπονητή.
    HACKETT: Μια από τα ίδια. Όχι δεν είναι ο δεινός σκόρερ ο Ιταλός. Τα περί νεογένητου τα θεωρώ αστεία τουλάχιστόν (όχι από εσένα, προς Θεου, και εγω εχω ακούσει αυτές τις βλακείες). Δεν γίνετε όμως να κρίνουμε ντεφορμέ έναν τέτοιον παίκτη, ίσως τον πιο μαχητικό παίκτη του Ολυμπιακου όταν χρησιμοποιείτε 4 λεπτά σε κάθε ματς και να πρέπει να αλλάξει και τον ρυθμο σε τετοιο χρονικο διάστημα.Σ'ιγουρα είναι επιρεασμένος και ΣΙΓΟΥΡΑ πρέπει να δουλεψει τις αδυναμιές στο σουτ. Ειναι παίκτης του 1 εκατομυρίου και βάλε και έχουμε απαιτήσεις από αυτόν. Τουλαχιστον τα ελεύθερα σουτ και απο την γραμμη να είναι εύστοχος.
    Και πάμε στο μεγαλύτερο πρόβλημά κατά την αποψή μου που είναι ο προπονητης. Με μια λέξη ΛΙΓΟΣ. Ρεσιτάλ κακού κοουτσαρίματος χθές! Απαράδεκτό rotation! Αν δεν του βγούνε οι προσωπικές ενέργιες παικτων εκτίθετε. Εμ έτσι ο καθένας μπορει να γίνει προπονητής. Με το να βγαίνουν μπροστά μια ο Σπανουλης, μια ο Πριντεζης και μια ο Lojeski και να τον ξελασπώνουν. Έχει κρατήσει παίκτες που τους πίστευε (Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Miludinov, Αθηναίου) και άλλους που επέλεξε (Green, Hackett, Young) και τους βάζει να παίξουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ. Που θα πάει αυτό. Οι παίκτες φταίνε; Δεν ξέρω αν πρεπει να αντικατασταθεί παικτες ή προπονητης για να αλλαξουμε εικονα. Οπως ειπες ειναι φιλοτιμος, δουλευταρας αλλα δικαιος (που εχει ανφερθει εδω μεσα)δεν ειναι. Στην διοργάνωση νομιζω πως θα προχωρησουν οι ομαδες με εξυπνους και αξιους προπονητης. Γι αυτο ή θα πρεπει να αλλαξει τροπο σκεψεις ή να περιμενουμε του χρονου (γιατι φετος δεν το βλεπω να το κουναει) να δουμε καινουργιο καπετανιο στο τιμονι. Ολοι τον εχουμε πιστευω στιριξει και εχουμε εκτεθει.
    Θα συμφωνήσω επίσης με Court Central ότι έχει πολύ ψωμί ακόμα η διοργάνωση μα ακόμα κι έτσι η κάθε ηττα σε αυτην την διοργάνωση στοιχίζει και θα την βρούμε μπροστά μας!
    Τωρα όμως όλοι στο ΣΕΦ για την αναμέτρηση με την Μπαρτσα όπου θα μου άρεσε να δω όλο το γήπεδο να χειροκροτήσει τον Μπαρτζώκα, που τόσο αδικήσαμε και κράξαμε (μεχρι και ξυλο εφαγε ο ανθρωπος)στην απουσία του στην ομάδα.

    Red Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το συζητάμε. Απλά τα κακώς κείμενα πρέπει να διορθώνονται εκ της γεννέσεώς τους και να μη διαιωνίζονται, γιατί αν οι απρόσμενες ήττες γίνουν πολλές, τότε το πράγμα δυσκολεύει.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή