Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γενάρης φτάνει...


Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά έχει συμμαζευτεί αρκετά με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο,  ενώ όλοι οι παίχτες (νέοι και παλιοί) έχουν δώσει πια τα δείγματα γραφής τους.
Στον Red Philosopher ξεκινάμε από νωρίς την μεταγραφολογία, η οποία είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Διαβάστε στο σημερινό blog για τις θέσεις που -δεδομένα- η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


ΣΤΟΠΕΡ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο κέντρο άμυνας. Αν εξαιρέσουμε τον Ένγκελς ο οποίος δεν αγγίζεται, οι υπόλοιποι έχουν τα θεματάκια τους. Ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ σε ΚΑΘΕ ματς, από ΚΑΘΕ αντίπαλο και με ΚΑΘΕ τρόπο.
Οι Σισέ και Νικολάου πάνε καλά, έχουν δεδομένα κερδίσει τις θέσεις τους στο ρόστερ (σαν εξελίξιμα back ups πέραν της βασικής δυάδας), αλλά κυρίως λόγω ηλικίας τους λείπει η σταθερότητα. Για παράδειγμα ο Σισέ μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων με τον Απόλλωνα ήταν επικίνδυνα κακός, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τον Νικολάου στην Νέα Σμύρνη...
Την ίδια στιγμή οι Μποτία και Βούκοβιτς ο καθένας για τους λόγους του είναι υπ' ατμόν. Κι αν για τον Βούκοβιτς θα μείνουμε με την απορία (έχει παίξει ελάχιστα μετά από τον καλοκαιρινό του τραυματισμό), για τον Ισπανό δεν ισχύει το ίδιο. Στα τέσσερα χρόνια του στην ομάδα έχει αποδείξει πως είναι ή του ύψους ή του βάθους. Προφανώς είναι πολυτέλεια (με υψηλό συμβόλαιο μάλιστα) να είναι 4η και 5η επιλογή.
Οπότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ομάδα πρέπει να βρει ένα ΒΑΣΙΚΟ στόπερ. Τον περιβόητο ηγέτη της άμυνας. Στα χαρακτηριστικά του πρέπει να είναι πρώτα η ταχύτητα (Ένγκελς-Νικολάου-Σισε είναι αργοί), κατά δεύτερον το παιχνίδι από πίσω (να το τσουλάει το τόπι κοινώς!) και βέβαια η εμπειρία/ηγετική ικανότητα καθώς πρέπει να μπει και να παίξει ΑΜΕΣΩΣ.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Εκεί υπάρχει ο Κούτρης και μόνο αυτός. Προφανώς χρειάζεται οπωσδήποτε ένα back up του, καθώς ο Μίλιτς δεν υπολογίζεται.
Με τον Κούτρη να δείχνει πως αξίζει τη βασική φανέλα καλύπτοντας το τρίπτυχο "νέος-Έλληνας-επιθετικογενής", ο νέος πλάγιος οπισθοφύλακας θα μπορούσε να είναι πιο "αμυντικός". Ώστε σε κάποια δύσκολα ματς να καλύπτει καλύτερα τα νώτα από ότι ο άπειρος και με πρόβλημα στο positioning, Λεονάρντο.
Τοροσίδης και Λυκογιάννης είναι δυο περιπτώσεις που ακούγονται και προσωπικά με καλύπτουν απόλυτα.

ΕΞΤΡΕΜ

Προφανώς εκεί η ομάδα έχει Μαρίν-Σεμπά-Πάρντο-Καρσελά οι οποίοι αφενός διαθέτουν πολύ μεγάλα συμβόλαια κι αφετέρου είναι δύσκολο να βρεθούν καλές προτάσεις για αυτούς. Γενικά και οι τέσσερις δύσκολα θα φύγουν-αν και θα έπρεπε.
Ο Ολυμπιακός πονάει στα φτερά της επίθεσης και αν βρεθεί μια καλή ευκαιρία, οπωσδήποτε θα χρειαζόταν ένα κανονικό εξτρέμ γραμμής, να πλαγιοκοπεί, να σεντράρει, να πατάει περιοχή.
Από τους υπάρχοντες κανείς δεν τα κάνει αυτά. Οι Μαρίν-Πάρντο υπό προϋποθέσεις έχουν δείξει κάποια καλά στοιχεία (λείπει κ σε αυτούς η σταθερότητα) αλλά ο Καρσελά (μεγάλη απογοήτευση) και ειδικά ο Σεμπά φέτος δεν βλέπονται.
Ο Μιραλάς αποτελεί το μεγάλο μας όνειρο αλλά κυρίως τον εξτρέμ του οποίου τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά η ομάδα χρειάζεται 100% .

ΦΟΡ

Ο Εμενίκε δυστυχώς επιβεβαίωσε το τεράστιο βιογραφικό τραυματισμών του. Το τσαφ του με τον ΠΑΟ αποτέλεσε μάλλον το κύκνειο άσμα του στην ομάδα.
Μπροστά υπάρχουν οι Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς, οι οποίοι είναι καλοί φορ, αλλά πάντα στην κορυφή ο Ολυμπιακός θα αναζητά το κάτι παραπάνω! Με τον κίνδυνο να χαλάσουν οι ισορροπίες η ομάδα θα ψάξει για ακόμα έναν φορ. Η λογική λέει πως η σεζόν βγαίνει με τους δυο υπάρχοντες, οπότε μόνο μια ιδιαίτερη περίπτωση θα εξεταστεί και θα προχωρήσει.
Προσωπικά το βαρύ στυλ του Βέλλιου (target man που λένε!), πιστεύω χρειάζεται. Γενικά ανέκαθεν μου άρεσε αυτό το φορ-τανκ! Άλλωστε όλοι ξέρουμε την σχέση Ολυμπιακού και Νότιγκχαμ...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τον Γενάρη ποτέ δεν γίνονται πολλές μεταγραφές, άλλωστε και οι ευκαιρίες στην αγορά είναι περιορισμένες. Οπότε περιμένουμε την ομάδα να προχωρήσει σε 2 εώς 4 προσθήκες, στις θέσεις που αναφέραμε. Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν και από τις αποχωρήσεις οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να είναι πάρα πολλές. Ο Ολυμπιακός θα ψαχτεί για σίγουρες λύσεις (Μιραλάς, Τοροσίδης) που θα μπουν και θα παίξουν άμεσα ή για καλές περιπτώσεις Ελλήνων (Βέλλιος, Λυκογιάννης). Αν προκύψει και κάποιος καλός ξένος βέβαια, καλοδεχούμενος. Αν πληρώνεις άλλωστε, αντικειμενικά παίρνεις...

Υγ: Να δούμε κιόλας κι αν θα συνεχιστεί και η παράδοση επί προεδρίας Μαρινάκη, τον Γενάρη η ομάδα να φέρνει δανεικούς παίχτες (συνήθως αποτυγχάνουν οικτρά βλέπε Σαντάνα, Παρέδες, Σισοκό κτλ) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου