Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Τι διπλό και μεταγραφή; Ευχέλαιο!



Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Κάουνας με καλή εμφάνιση και πάει για άλλα. Μέχρι όμως να δει τι θα γίνει με τον τραυματισμό του Πρίντεζη, νιώθει σαν να έχασε. Γράφει ο Stouk

Ποια ομάδα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός; Τα λέγαμε τις προάλλες. Αυτή που είχε μ. ο. 81, 2 πόντους. Και οι παίκτες του Σφαιρόπουλου την ανάγκασαν να βάλει 75.

Μία ομάδα που είχε έφεση στα ριμπάουντ (και ειδικά στα επιθετικά ήταν 2η μέχρι χθες φέτος). Και εκεί... διπλό, με σκορ 34-41. Κάτι που σημαίνει 8 περισσότερες κατοχές σε εκτός έδρας παιχνίδι...

Στις ασίστ οι Λιθουανοί κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα, οι ερυθρόλευκοι δεν περιόρισαν τη δημιουργία τους, αλλά όμως ανάγκασαν τους παίκτες του Σάρας σε πολύ κακά ποσοστά ευστοχίας.

Επιθετικά το... κουπί τράβηξαν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Λοτζέσκι. Και αν για τον υπαρχηγό και τον Ματ ήταν απλά μια ακόμη μέρα στη δουλειά, για τον Παπ δεν ήταν καθόλου έτσι. Είχε 2/25 τρίποντα μέχρι χθες...

Τη χρειαζόταν μια τέτοια καθολική εμφάνιση, γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δεν τον έφερε πίσω στο λιμάνι απλά για τις πολύ καλές άμυνες που παίζει και τα ριμπάουντ, αλλά και για το μακρινό σουτ και την έκρηξη στην επίθεση. Από εδώ και πέρα ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην απόδοσή του, γιατί με αυτά που γίνονται με τους τραυματισμούς χρειάζονται να βγουν μπροστά όλοι οι, ας τους πούμε, βασικοί.

Όχι (και) αυτός ρε Θεέ...

Όποιος είδε τη φάση με τον Πρίντεζη αποκλείεται να μην ανατρίχιασε από τον τρόπο που γύρισε (ή μάλλον... τεντώθηκε) το γόνατό του. Το θετικό, όμως, εκ πρώτης όψεως, είναι ότι μπορούσε να το πατήσει, χωρίς να... χοροπηδάει από τον πόνο. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών (βλ. Μασιγιάουσκας, Μάντζαρη, Γιανκ κλπ) αυτό δεν συνέβαινε, οπότε ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι.

Γιατροί δεν είμαστε, αλλά προσπαθούμε και εμείς κάπου να πιαστούμε! Γιατί οι τραυματισμοί που έχουμε ζήσει με αυτή την ομάδα είναι πολλοί, κατέστρεψαν ολόκληρες χρονιές που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κατακτήσει πολλούς και σημαντικούς τίτλους και δεν μπορούμε να φανταστούμε καν ότι ο Πρίντεζης θα έχει κάτι πολύ σοβαρό.

Κατά τα λοιπά...

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίζει να εξαργυρώνει τα μεγάλα διπλά που έχει κάνει, μιας και με μια ήττα του ΠΑΟ αύριο, θα είναι ήδη 2 νίκες μπροστά από ΠΑΟ, ΕΦΕΣ (έχασε σήμερα στη Γερμανία) και Νταρουσάφακα και το πιθανότερο 3 από την Μπάρτσα, που παίζει στη Ρωσία.

Από εδώ και πέρα, το 2/2 με Αστέρα και Brose θα τον βοηθήσει να αυξήσει και άλλο τη διαφορά του από τους από κάτω, τη στιγμή μάλιστα που μια ψυχική χαλάρωση τη χρειάζεται, μέχρι να δει τι θα γίνει με παίκτη (ή παίκτες...) που θα έρθουν, πριν τα ματς με Φενέρ και ΠΑΟ.

ΥΣ: Ο Σάρας είχε δίκιο. Δεν έπρεπε όμως να τα βάλει με τον Σφαιρόπουλο, αλλά με τον Παπανικολάου. Δεν χρειαζόταν κανείς να του πει να μην κάνει επίθεση. Έπρεπε να το σκεφτεί μόνος του. Παίζεις με τη Ζαλγκίρις στο γήπεδό της, όπου το κοινό είναι... φιλοολυμπιακό (με την έννοια ότι πάντα χειροκροτούνται Σπανούλης, Πρίντεζης ή και όλη η ομάδα όταν νικάει), η διαφορά είναι στους 10, οι Λιθουανοί είναι 4 νίκες μακριά.

ΥΣ2: Δεν το έχω επισκεφτεί, αλλά το θεωρώ με διαφορά το πιο όμορφο μπασκετικό γήπεδο της Ευρώπης. Το όνειρό μου είναι να δω μια αντίστοιχη Olympiacos Arena...

ΥΣ3: Αν ο Πρίντεζης έχει κάτι σοβαρό και λείψει αρκετά, τότε ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη στο 4 και μάλιστα καλό. Δεν γίνεται αλλιώς. Και ίσως εγκαταλειφθεί η ιδέα απόκτησης άσου. Το θεωρώ δύσκολο να έρθουν 2 παίκτες τέτοια περίοδο και ίσως δεν το θέλει ούτε ο Σφαιρόπουλος αυτό για λόγους χημείας.

ΥΣ4: Αν όμως λείψει σχετικά λίγο (π. χ. έως μήνα) τότε θα γίνουμε μάρτυρες της τελευταίας ευκαιρίας του Αγραβάνη να πείσει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου